3 viacúčelové produkty, ktoré šetria priestor v kúpeľni

Cerave Bioderma

Nie som príliš eko bio a neviem aký zástanca extrémneho minimalizmu. V kozmetike som skôr zástanca viacúčelovosti. Produktov, ktoré sa dajú využiť aj na iný ako len jeden jediný účel. Dôvodov je viacero, u mňa asi hlavný je ten, že sa mi produkt rýchlejšie minie. Nestojí mi doma zbytočne, neskazí sa a baví ma ho používať. Viem sa s tým skrátka vyhrať a zároveň šetrím miesto v kúpeľni. Takto to vidím ja a keď som sa nedávno večer sprchovala tak mi prišiel na um tento super článok. Hneď som si teda sadla k počítaču a začala písať to, čo tu dnes čítate.

Keď je reč o viacúčelových produktoch tak za mňa stačí, ak ich vieme použiť na dva-tri účely. Niektoré aj na viacero. No a určite mi dáte za pravdu, že oleje takýmito produktmi jednoznačne sú. To, čo vám tu dnes ukážem nie je síce úplne čistý, prírodný olej ala kokosák avšak dá sa využiť naozaj rôzne. Reč je o sprchovacom a odličovacom oleji Atoderm od Biodermy. Tak počítajte so mnou: 1. je vhodný pre bábätká 2. môžete sa ním odličovať 3. je vhodný na sprchovanie 4. dočisťuje a 5. môj vlastný objav - skvelý na holenie 6. hodí sa aj na umývanie intímnych oblastí pretože NEOBSAHUJE MYDLO. 7. je vhodný pre ľudí s atopickou pokožkou. 

Cerave Bioderma Atoderm kozmetika

Teraz už chápem prečo si niektoré blogerky aj neblogerky kupujú tento produkt doslova na litre. Pri toľkých typoch použití ho využije celá rodina a dá sa použiť na čokoľvek. Ako vidíte napočítala som až 7 typov využitia tohto produktu. Ja ho používam na holenie, na umývanie intímnych partí a taktiež na odličovanie. Úprimne odličuje fakt skvelo a dokonca aj oči. Tie moje stále mierne dráždi, ale je to asi najmenej nepríjemné zo všetkého, čo som na oči skúšala (vrátane dvojfázoviek).

Presuňme sa ďalej k neparfumovanému telovému mlieku CeraVe Mouisturising lotion. To sa dá využiť tiež nielen na telo, ale aj na pleť. Znova ide o rad vhodný aspoň podľa mňa, aj na atopickú pokožku. Inak ho však veľmi rada používam ako pleťový krém. Teraz v lete sa hodí pretože je ultra ľahký, pleť nezaťažuje, nespôsobuje akné a je skrátka mega príjemný. Zároveň je to krém čiže ako s každým aj s týmto sa viete odlíčiť no mne odličovanie mliekami nevyhovuje. Príde mi to zbytočne ťažké pre pleť, neviem si pomôcť. Každopádne určite odporúčam vyskúšať. Je super aj ako klasické telové mlieko a svete div sa, nevadí mi ani fakt, že vôbec nevonia. 

Weleda Skin Food recenzia

Od lekárenskej kozmetike sa presunieme k tej prírodnej. Weleda Skin Food je už legenda nielen v blogosfére, ale na kozmetickom trhu celkovo. Spôsobov ako ho možno použiť je milión no ja vám tu uvediem tie svoje a to sú hlavne 3. Úprimne tak jemný balzam na pery som ešte nenašla, Skin Food v tomto nič neporazí. Najlepšie sa mi naň nanášajú aj rúže takže aj ako podklad pod rúže je super. Tiež ho mám rada ako nočný krém na pleť, to však skôr v zime nakoľko je fakt hutný. No a do tretice, to robím však skôr občas, je to super krém na ruky. Tu si ale treba zvyknúť na vôňu, mne sa páči ale napr. light verzia mi už príde mega citrusová a to už nedávam. Táto pôvodná vonia neviem prečo slabšie.

Oficiálne sa dá Skin Food použiť aj ako rozjasňovač, to vám však odporúčam len ak máte suchú pleť. V opačnom prípade to môže mať skôr opačný efekt. Mne príde Skin Food tak trochu ako taká masť na všetko, dokonca zaberá aj na drobné ranky takže v rámci domácej lekárničky je to určite kultový produkt. 

Tak máme to za sebou, určite by som tu mohla ešte spomenúť rôzne oleje, to by sme tu však boli veľmi dlho. Mám pocit, že som o olejoch a ich viacúčelovosti už kedysi v minulosti písala. Boli časy, kedy som používala oleje takmer na všetko. No a jeden z tých ultra viacúčelových je rozhodne kokosový olej. Nejako som však v poslednom čase preladila a síce stále mám rada čistú a prírodnú kozmetiku, užívam si aj tú s iným zložením. 

Majte sa krásne a napíšte mi aké viacúčelové produkty máte doma. 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.