Značka mojimi očami - Weleda

Weleda profil znacky biankanotes slovenska blogerka

Ako som tak minule písala článok o sos produktoch na akné došlo mi, že som o svojej milovanej značke Weleda nikdy nenapísala komplexný článok. A to je škoda nakoľko mám dosť prelúskané a otestované takmer celé jej portfólio, kedysi sme aj aktívne spolupracovali a celkovo stále túto značku milujem. Mnohé produkty Weleda si našli trvalé miesto na mojej kozmetickej políčke a jednoducho - táto značka si zaslúži samostatný článok. Poďme na to - dnes o prírodnej švajčiarskej kozmetike Weleda. 

Značka bola založená už v roku 1921 a je považovaná za Švajčiarsku značku prírodnej kozmetiky, aj keď na jej založení mali podiel aj nemeckí odborníci. Sídlo spoločnosti je taktiež vo Švajčiarsku a aj na slovenskom trhu túto značku evidujeme už dlho. Je dostupná v kamenných predajniach aj na internete a patrí medzi veľmi často nakupované značky. Vyrába všetko možné od starostlivosti o telo, cez šampóny, po detskú kozmetiku a samozrejme starostlivosť o pleť. Sama som sa zúčastnila aj uvedenia ich slnečného radu do predaja, ešte pár rokov dozadu. A dnes vám ukážem produkty, ktoré som vyskúšala a do ktorých sa určite oplatí investovať (sama si ich kupujem opakovane, ak nie všetky tak mnohé z nich).

SKIN FOOD hádam už ani netreba špeciálne predstavovať. Mám pocit, že o tomto legendárnom kréme a dnes už celom rade produktov už počul každý. Sama vám o ňom na blogu často píšem. Aj keď má značne výraznú vôňu, sedí takmer každému. Za seba vám však odporúčam hlavne klasický Skin Food original krém a taktiež ich telové maslo. Perfektne hydratujú pokožku, sú dostatočne a dokonale hutné a každú zimu mám doma aspoň jeden takýto produkt.

Weleda Iris kosatcovy krem akne mastna plet starostlivost

IRIS kosatcový krém ste už u mňa na blogu tiež videli. Ideálny krém na mastnú pleť, špeciálne v lete. Vďaka jeho ultra ľahkej konzistencii ho mastná pleť dokáže akceptovať. Okrem iného sa pýši aj veľmi peknou vôňou, i keď pomerne výraznou takže pre citlivú pleť to asi nebude úplne ono. Ja ho striedam už pár rokov s krémom Krásna slečna a v zásade s týmto duom si vystačím počas celého roka. 

Mandľové telové mlieko je považované za ďalší vcelku kultový produkt. Je bez vône a tak môže sedieť každej, aj tej najviac citlivej a najviac suchej pokožke. Sama som ho doma mala a síce som ho spočiatku príliš nemusela, na druhýkrát sme sa skamarátili. Perfektne sa rozotiera a pokožku skvelo hydratuje.

SOS produkt na akné. S ním som mala rovnakú skúsenosť ako s telovým mliekom vyššie. Spočiatku sa mi zdalo, že nefunguje. Po istom čase som mu však dala druhú šancu a veru, zafungoval. Neviem prečo mi niekedy kozmetika zaberie až na druhý pokus, ale deje sa mi to vcelku pravidelne. Každopádne produkt funguje a určite by som sa k nemu aj sama vrátila, keby niet tých mojich mega zásob.

Weledu milujem, v dnešnom článku zaznel výber toho najlepšieho, čo som z tejto značky vyskúšala. Rozhodne však plánujem pokračovať ďalej. Priznám sa vám, že z lásky k Welede som ich aj znova kontaktovala ohľadom spolupráce, takže uvidíme. A chystám sa vyskúšať ich nové univerzálne krémy s rakytníkom, nechtíkom a žihľavou. 

Ako vnímate značku Weleda? Máte tiež nejakú svoju značku, ktorú milujete a máte od nej vyskúšané takmer všetko?

Komentáre

  1. Ahoj, Weledu jsem měla doma pouze jednou a to právě jejich kultovku Skinfood, kvůli výrazné bylinkové vůni jsem ho darovala mamce a ta ho vypoužívala jako krém na nohy. Žádnou takovou až tak oblíbenou značku nemám ač nejvíc by se jí blížil zřejmě Dove nebo Nivea.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nive a Dove sú aj moje obľúbené, čo sa však týka prírodnej kozmetiky tak Weleda u mňa víťazí. Tú vôňu ale chápem, je výraznejšia takže nemusí každému vyhovovať.

      Odstrániť
  2. Veledu mám veľmi rada :) majú skvelé produkty, a Skinfood je moja niekoľkoročná stálica <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úžasné to mám obrovskú radosť, Skin Food je skutočne topka.

      Odstrániť
  3. Hello!
    A very inspiring post! Interesting products, I don't know them but I would like to try them :)
    Greetings from Poland!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.