Leto so švajčiarskou kozmetikou Pizz Buin

leto slnko telo slnecna alergia opalovanie pizz buin spf

V júni preletela mojím blogom, v spolupráci s e-shopom Elnino.sk, letná súťaž. Slovo letná už naznačuje, že sa jednalo o slnečnú kozmetiku svajčiarskej značky Pizz Buin. Tú u mňa na blogu nevidíte po prvýkrát, už minulý rok som mala tú časť vyskúšať ju a skutočne sme si "padli do oka". Tento rok sme ja a jedna z vás dostali balíček, s ktorým sa dá v pohode pokryť pobyt na slnku aj po ňom pre celú rodinu. Vďaka fakt komplexnému vyskúšaniu mnohých produktov Pizz Buin vám tu dnes prinášam väčší článok. A rovno dodávam, že túto značku doma musíte mať. Prečo?

Hm tak hádam po prvé preto, že je cenovo veľmi sympatická. Po druhé preto, že má vcelku jemné vône produktov. Jasné, ja by som brala aj parfum-free produkty, ale tu sa musím uspokojiť s jemnou vôňou. Kozmetika bola vyvinutá pre účely horského slnka, veď nesie aj názov jedného zo švajčiarskych pohorí (len sa ma nepýtajte kde je).  Značka ponúka rôzne veľkosti a konzistencie krémov na opaľovanie. Zároveň má aj Sun alergy rad pre pokožku ako je moja teda so sklonom k slnečnej alergii. Osobne používam hlavne SPF 50, sem tam SPF 30. Nižšie som pri opaľovaní nikdy nešla a to radím aj vám. Riskovať sa v prípade slnka nevypláca. 

Pizz Buin SPF 50 oplaovanie slnko leto

Krém na pleť SPF 50 Sun alergy, je vhodný na cesty. Má 50 ml čo je pre mňa samú niekedy dosť aj počas celej letnej dovolenky. A to sa skutočne poriadne a pravidelne natieram. Na krém som sa veľmi tešila a dávala mu veľké šance. Nájsť produkt, ktorý vašu pleť ochráni pred slnkom a nie je extra mastný, póry upchávajúci je skutočne nadľudský výkon. A v tomto smere sme si fakt nesadli. Je to krém a mne pripadá na pleť dosť ťažký. Suchá a normálna pleť ho možno ocenia, no pre zmiešaný alebo mastný typ pleti ho neodporúčam. 

Mlieko na opaľovanie Sun alergy SPF 50, veľké, rodinné balenie 400 ml je taký môj miláčik. Samozrejme, môžete si kúpiť aj menšie, mne je však toto veľké balenie sympatické.  Mlieko je ľahúčke, nie je zbytočne mastné a má vysoký faktor. Zároveň je z radu Sun alergy takže by malo chrániť skutočne excelentne aj nás, ktorým slnko vie narobiť rýchlu neplechu v podobe slnečnej alergie. Vďaka tomuto produktu som zistila, že mlieka na opaľovanie sú pre mňa lepšie ako krémy a majú aj ľahšiu konzistenciu. A čo je zvláštne, v porovnaní s vyššie spomenutým krémom na pleť, toto mlieko je omnoho ľahšie a paradoxne mi príde vhodnejšie aj na pleť. Ak si SPF následne normálne odlíčim tak som nezaznamenala žiadne akné. A na pleti ho fakt necítim. No a ešte jedna pikoška - tak trochu odpudzuje hmyz, môj chlap to tak vnímal, keď sme boli minule na hubách a vraj - tam kde som si dal toto SPF na mňa nič neletí. 

Pizz Buin mlieko po opalovani chladive slnko spalenie

No a čo nasleduje po opaľovaní? Predsa mlieko po opaľovaní, najlepšie nejaké chladivé. Aj tu sa Pizz Buin posnažil a okrem klasického mlieka na opaľovanie ponúka aj to chladivé. Ok ten cooling efekt nie je nejaký dlhotrvajúci, to je trochu škoda. Je to skôr okamžité ochladenie, ktoré sa potom stratí. Mlieko je ľahké a má typickú vôňu produktov Pizz Buin. Prvý rok som si na ňu musela zvykať, dnes mi už sedí a chvalabohu, je relatívne jemná. Zároveň trochu pánska takže ani muži sa nebudú hanbiť tieto produkty používať. 

Mlieko mi účinkami príde do bodky rovnaké ako jeho non-cooling brat. Avšak používam ho rada, na leto je to niečo extra ľahké a to v lete chceme. Po natieraní mi však na rukách ostáva taký divný povlak, takže odporúčam umyť si ruky. Toto nie je práve niečo, čo by som pri krémoch vyhľadávala. Zároveň je to mlieko po opaľovaní, no na úplne spálenú pokožku mi lepšie fungoval Panthenol. Takže toto je super ako taká starostlivosť po slnení, na výživu pokožky a udrženie opálenia. Pri spálení by som však siahla po niečom silnejšom. 

Aký je môj celkový dojem z tejto kozmetiky na opaľovanie? Mlieko je excelentné a určite vám ho odporúčam. Skutočne funguje, nie je mastné, nechytila ma s ním slnečná alergia a všetko fungovalo ako malo. A aj moja pleť si s ním rozumela. Krém na pleť sa mi neosvedčil, príde mi mastný a ťažký takže za mňa na pleť nie, možno v prípade suchej.. Mlieko po opaľovaní je fajn, no ten divný povlak na rukách po nanášaní je skutočne nepríjemný. Na pokožke sa však správa príjemne takže už záleží len na vašich preferenciách. 

Majte sa krásne a napíšte mi ako ste na tom s krémami na opaľovanie. Rovnako mi dajte vedieť, aký skvelý after-run používate. 


Komentáre