WELEDA arnikový gél

Weleda gel arnika svaly prezatenie masaz ulava bolest prirodna kozmetika

Weleda je značka prírodnej kozmetiky, ktorá má v mojom srdci čestné miesto. Možno je to tým, že sama prírodnú kozmetiku vyhľadávam. Možno je to ich skvelým Skin Foodom alebo jednoducho len tým, že to s kozmetikou skutočne vedia. A každú ich novinku starostlivo sledujem a samozrejme aj skúšam. Pred asi pol rokom prišli na trh s relatívne malými gélmi zo žihľavy a arniky. Najmä ten žihľavový ma spočiatku dosť zaujal, no nakoniec som si na testovanie zvolila gél s obsahom arniky. 

Arnika je rastlina, ktorej účinky sa zvyknú používať na upokojenie svalového preťaženia. Aj tento gél značky Weleda by mal podľa oficiálneho popisu osviežiť telo po športe či fyzickej únave. Ja zvyknem produkty s arnikou používať hlavne na úľavu od bolestí chrbta a taktiež občas aj na svalovú únavu či ubolené nohy z dlhého sedenia v práci. Asi viete, že mám v tomto smere svojho obľúbenca a ním je krém od značky Alpa. Bola som teda zvedavá, aký bude tento gél s arnikou a či sa účinkami vyrovná alebo aspoň priblíži môjmu Alpa šampiónovi. 

Gél je malý, má len 25 g a stojí cca 10 EUR. Chápem, na to, že je to tak malé to vcelku dosť stojí. Moja zvedavosť by mi však nedala spať keby ho nevyskúšam. Kúpiť ho viete napríklad na Elnino.sk. Zloženie je až veľmi jednoduché: Arnica Montana Extract  Water (Aqua)  Glycerin  Alcohol  Xanthan Gum. To je podľa oficiálnej stránky weleda.sk fakt všetko. Toľko oficiálne informácie a poďme už konečne na moje konkrétne dojmy.

weleda arnika gel zlty

Testovanie tohto produktu mi trvalo dlho. Možno aj preto, že sa nepoužíva denne, ale skôr v časoch nejakých bolestí či svalovej únavy. A tú chvalabohu nemám každý deň. Zároveň ma na prvý dojem produkt nijako nezaujal. Má takú divnú, jemne žlto-hnedú farbu, ktorá mi nie je sympatická. Zároveň dosť zvláštne vonia. Ja viem, prírodné produkty voňajú inak ako tie bežné, no táto vôňa je mne osobne nie práve príjemná. Inak je to však naozaj ľahký gél, ktorý sa veľmi dobre rozotiera a veľmi rýchlo, priam expresne vstrebáva do pokožky. Toto je výhoda asi všetkých gélov, že sa do pokožky fakt rýchlo vstrebú a vy sa môžete okamžite obliecť.

Prvýkrát som ho použila na bolesť chrbta a skutočne fungoval, akurát mi tá jeho nevábna vôňa príliš nesedela. Jeho používanie teda nepatrí za mňa k tým práve najviac komfortným. Výrobca uvádza aj chladivý efekt, ten som si ja pri plošnom použití fakt nevšimla. Zároveň som po jeho použití cítila taký jemne lepivý pocit. Nie príliš, no opäť to nebolo nič extra príjemné. Takže ako vidíte moje pocity sú zmiešané. 

Celkovo môžem povedať, že gél funguje. Uľaví od bolesti a veľmi rýchlo sa vstrebáva. Zároveň som prekvapená, že sa nemíňa rýchlo takže zrejme tých 25 gramov vystačí na naozaj dlhý čas. Jeho vôňa a jemne lepivý pocit sa mi však až tak nepáčia. Dá sa používať, ale nie je to tak príjemné ako napríklad pri kréme od Alpy. To je fakt krásna vôňa a navyše ten chladivý efekt tu cítim značne intenzívne, čo mi v prípade tohto gélu akosi chýba. 

Gél som skúšala použiť aj na štípance a prekvapivo fungoval. Zdá sa, že je univerzálnejší ako sa na prvý pohľad zdá. Každopádne nie som si úplne istá, že je toto produkt ku ktorému sa budem vracať. Tá jeho vôňa mi nie je príliš príjemná, no možno ako to býva so všetkým - časom si človek zvykne. Kozmetika je však vecou, ktorej používanie by nám malo byť príjemné. A tu tomu tak úplne nie je. Avšak ako vravím, pri prírodnej kozmetike sa to občas stáva i keď na Weledu to príliš nesedí, jej produkty majú vždy krásne vôňe. 

Majte sa krásne a dajte mi vedieť či ste skúšali tieto gély od Weledy.

Komentáre