Tipy na produkty s mandľovým olejom

mandlovy olej kozmetika tipy blogerka biankanotes

Mandľový olej, je veľmi častá zložka kozmetiky, najmä pri produktoch na citlivú a suchú pokožku. V zložení kozmetiky ho môžete nájsť pod názvom PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL. Mnohé kozmetické značky majú svoj mandľový rad určený práve pre citlivú pokožku. Vlastným pozorovaním som prišla na to, že mandľový olej mi v kozmetike neskutočne sedí. Tie produkty sú skutočne super výživné na moje telo, ruky či pleť. Podobnou zložkou je u mňa bambucké maslo, to si však necháme na inokedy. Poďme si na úvod povedať pár slov o mandľovom oleji. Získava sa lisovaním mandlí za studena. Obsahuje vitamín E a je to silný antioxidant. Dá sa použiť na pokožku po holení, po spálení, na hydratáciu tela aj pleti. Na pleť sa odporúča skôr tej suchej, mastná by s ním mohla mať problémy. Aj na telo sa s ním v čistej forme potrebujete trochu skamarátiť, ale ide to. A hlavne - čistý mandľový olej nemá žiadnu vôňu. Aj preto, ako som spomínala v úvode, je vhodný pre ciltivú pokožku. Toľko oficiálne informácie k účinkom mandľového oleja a teraz vám už ukážem moje tipy na produkty, ktoré obsahujú mandľový olej. 

Loccitane Weleda starostlivost o telo pokozka mandlovy olej sucha pokozka hydratacia

STAROSTLIVOSŤ O TELO S MANDĽOVÝM OLEJOM

Weleda mandľové telové mlieko je presne tá značka, ktorej rad na citlivú pokožku v sebe nesie mandľový olej. Už som vám o ňom na blogu párkrát písala, nechcem sa tu príliš opakovať aby ste mi tu nezaspali. Mne veľmi sedí, odkedy nemám mega studenú kúpeľnu je už jeho konzistencia ok. Dá sa dokonca použiť aj na pleť, nespôsobuje akné a pekne pleť vyživuje. Dokonca aj reparuje po nejakej reakcii/alergii a možno aj po spálení, to sa mi však našťastie nestalo. 

Loccitane Almond Shower Oil je taký luxusný sprcháč. Veľmi detailne som sa o ňom rozpísala v nedávnom článku. Tu len pripomeniem, že toto potrebujete vyskúšať aspoň raz za život. A mandľový olej v zložení cítite už pri jeho samotnom používaní. Ak ste sa už s kozmetikou s mandľovým olejom stretli, budete vedieť o čo ide. 

Nivea starostlivost o telo baby mandlovy olej destka kozmetika sucha pokozka

Nivea krém na ruky s mandľovým olejom je super produkt, ktorý som si všimla až počas dovolenky v Slovinsku. Poznáte to, omrknúť miestne drogérie sme jednoducho museli, moja beauty blogerská duša nepustí. Túto 30 ml mini verziu som si kúpila, vyskúšala na hoteli a okamžite kúpila dve ďalšie balenia do zásoby. Našťastie sa krém na ruky predáva aj u nás. Ide o Intensive Moisture krém s mandľovým olej a za mňa je to skutočná hviezda. Nivea má aj telové mlieko v tmavo modrom obale. Považuje sa za akýsi základ značky, no tento krém sa mi zdá schopnosťou vyživiť pokožku omnoho lepší. No určite skúsim aj to legendárne telové mlieko. Spomínam si, že som od detstva mávala doma telové mlieko Nivea. Stále inú vôňu a iný typ, ale toto klasické, tmavomodré zatiaľ ani raz. Takže je treba to napraviť. Krém odporúčam, je to Nivea a s tou nikdy netrafíte vedľa. 

Nivea baby telový olej - opäť niečo skvelé, úžasne hydratačné a krásne voňajúce. Detská kozmetika takže tomu nemôže byť inak. Navyše, keďže ide o detskú kozmetiku, zloženie je pomerne dosť jednoduché. Olej je skutočne olej, žiadna riedka vodička ako tomu niekedy býva. Osobne mám radšej skôr tie hutnejšie oleje. Pokiaľ sa bojíte, že vám budú sedieť na povrchu pokožky - odporúčam nanášať na vlhkú pokožku a verte mi, nebude žiaden problém. 

Tigi vlasovy olej Saloos olej na odlicovanie

STAROSTLIVOSŤ O VLASY

Tigi S factor olej je olej, ktorý som milovala a ešte ho doma mám tak asi do konca roka. Žiaľ, už sa nepredáva, ja som ešte zachytila jeho posledné kusy vo Fann parfumérii, ale ani tam ho už nenájdete. Nadobro ho stiahli z predaja a pokiaľ viem, nenahradili ho ničím novým. Čo je škoda pretože išlo o jeden z mála olejov, ktorý si môžu aj majiteľky mastných vlasov naniesť do dĺžok a nehrozí im mastný pocit. Dokonca aj nanášanie na suché vlasy funguje dokonale. No a pri písaní tohto článku som zistila, že mandľový olej sa tu nachádza v hojnom množstve. Ja viem, ukazujem vám tu produkt, ktorý už neexistuje, avšak ja ho doma ešte mám. Nebojte sa, aj ja už začínam hľadať, čo by sa tomuto oleju najviac podobalo. Pretože viete, nie je olej ako olej a nájsť dobrý, relatívne suchý, ale stále vyživujúci olej je celkom veda. 

ODLIČOVANIE

Saloos neutrálny odličovací olej som už doma mala a znova som sa k nemu vrátila. Ja vám neviem, ale tieto produkty bez vône mi v poslednom čase sedia najviac. Nejde ani tak o to, že ma tá parfumácia príliš irituje, moja pleť ju chvalabohu stále znesie, telo už pomenej. Ide však o to, že sú produkty, kde sa mi zdá, že tá parfumácia nie je na mieste. Odličovacie oleje, hlavne tie, ktoré sa používajú aj na oči medzi takéto produkty rozhodne patria. Rovnako tak produkty na opaľovanie. Tento olej používam na odličovanie mimo očného make-upu. Tu naozaj nie sme kamoši, neviem ani, či je na túto oblasť určený, no aj keby bol moje oči ho neznesú. Navyše je to olej takže to zanechá zahmlené videnie a to asi nechce nik z nás. 

Som si istá, že tých produktov s obsahom mandľového oleja by som našla ešte oveľa viac. Vybrala som však také, u ktorých bol podiel oleja v zložení na vysokých priečkach a rovnako tie, ktoré rada používam. Čistý mandľový olej som mala doma tiež a na pokožku bol fajn, takže môžete vyskúšať aj to. Akurát som ho nedávno v drogérii v čistej forme takmer nevedela nájsť, takže e-shopy to istia. 

Majte sa krásne a napíšte mi, či používate mandľový olej a kozmetiku s jeho obsahom. Zvyknete čítať zloženie kozmetiky?

Komentáre

  1. Měla jsem kdysi tu mandlovou řadu od Weledy a velká část produktů z mé oblíbené Manufaktury jej obsahuje, tam se mi to složení celkově líbí a vyhovuje mi :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Manufakturu určite pozriem a som rada, že patríš k priaznivcom mandloveho oleja.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.