Pomády na obočie v ceruzke

biankanotes obocie pomady bourjois alverde hneda fixacia


Poďme sa dnes pozrieť na zúbok produktom na obočie. Na trhu sme už videli rôzne vynálezy. Všetko sa to začalo klasickými, strúhacími cerúzkami. Neskôr prišli na trh vylepšenia v podobe orezávacích ceruziek. K nim sa pridali rôzne fixy, priehľadné gély, pomády v kelímkoch či farebné gély. Prepracovali sme sa samozrejme aj k paletkám na obočie. Všetko fajn, no za mňa nič čo by vám stačilo samotné. Obočie totiž nestačí len dokresliť alebo iba zafixovať. Osobne som vyskúšala rôzne typy ceruziek a taktiež farebné gély. Ceruzky sa mi páčia, no sú to ceruzky a teda iba dokresľujú. Samotné nemajú fixačný efekt. Na druhej strane gély vedia obočie krásne zafixovať, no ak ste sa nenarodili s prirodzene dokonalým obočím, tak vám takáto úprava stačiť nebude. Táto dilema sa však dá vyriešiť a dnes vám ukážem ako.

Bežne vídavam u vychytených blogeriek a youtuberiek zameraných na krásu ako používajú na úpravu obočia aj zo dva-tri produkty. Páni tak úprimne na toto ja nie som stavaná. Príde mi to v dnešnej dobe zbytočne namáhavé a som si istá, že sa dá nájsť produkt, ktorý zvládne všetko. A ja som taký našla. Tieto produkty pôsobia ako klasické ceruzky, ale ich textúra je skôr vosková, no zároveň farbí. A to najlepšie - obočie nielen dokreslia, ale aj zafixujú. V jednom kroku, s jedným produktom. A bez orezávania alebo strúhania. 

Výrobcovia pre tieto produkty vymýšľajú rôzne krkolomné názvy, no ostaňme pri voskovej a fixačnej ceruzke na obočie. Na moje prekvapenie takéto produkty veru nemá každá značka. Prvý takýto zázrak som mala dávnejšie od značky Avon. Vtedy to tuším nerobila takmer žiadna značka. Následne bolo dlho ticho a neskôr som natrafila na čosi podobne super - Brow and fix od Catrice. Nemusíte tento produkt hľadať, bolo by to márne. Skúsila som to za vás a už sa nepredáva. Našťastie som našla obdobne skvelé, i keď nie úplne rovnako super produkty u značiek Alverde a Bourjois. Našla som aj u akejsi inej značky, to však príliš nekreslilo. Catrice tento produkt nadobro vyradila a nahradila ho niečím podobným. Tiež ide o hnedú voskovú tyčinku, no tá je tak hrubá, že si ňou vykresliť obočie fakt netrúfam. Ostala teda ležať v obchode. Ja som si domov odniesla najprv Alverde a neskôr, zo strachu že tento typ produktu na trhu nadobro končí - aj podobnú od Bourjois. 

Alverde voskova fixacna ceruzka na obocie cappucino licenie


Obe ceruzky sú fajn náhradou mojej milovanej ceruzky Catrice. Píšem ceruzky, ale chápeme sa, že ide o fixačnú, voskovú ceruzku na obočie. Alverde Augen automatic 050 Capuccino sa mi zdá perfektná a efektu Catrice sa podobá najviac. Má aj lepší hrot, užší a inak kosený ako Bourjois a mne osobne sa s ňou pracuje lepšie. Zároveň aj oveľa lepšie farbí a to stojí polovicu z ceny Bourjois ceruzky, iba nejakých 2,50 EUR. Jednu som už medzičasom minula, no zásoby som doplnila takže asi chápete, že táto ceruzka je skutočne super. Stala sa mojím miláčikom a rozhodne ju budem kupovať, až kým to značku s jej výrobou neprestane baviť.

bourjois voskova fixacna ceruzka na obocie hneda

Bourjois Brow Reveal 002 Chestnut som si kúpila zo strachu, no úplne presvedčená som o jej kvalitách nebola. Spočiatku sa mi s ňou nepracovalo príliš dobre a tak som bola rada, že mám doma tú od Alverde, ktorú spomínam vyššie. Avšak keď mi Alverde došla a nový kus ešte nebol doma, prišlo na lámanie chleba. Spočiatku sme sa príliš nekamarátili, nemá podľa mňa až tak presný tvar a je o niečo hrubšia ako Alverde. Zároveň je na to, čo to je pomerne drahá, stála ma tuším 8 EUR. S postupom času som sa však s ňou naučila pracovať, možno je to skutočne len o zvyku. Je fajn, no v pomere cena/výkon/komfort je tá od Alverde u mňa stále na prvom mieste. 

Hodnotenie ceruziek: Alverde 5/5 bodov, Bourjois 4/5 bodov. 


Ako vidíte, ide to aj s použitím jedného produktu. Pri obočí robí aj tak najviac jeho úprava a tvar, akékoľvek líčiace úpravy by mali byť iba jemnou bodkou. Aspoň tak to chápem ja. Fixačné ceruzky sú fajn, ani jednu netreba orezávať, kefku na druhej strane používam ja takmer minimálne. Obe sú super a tento typ produktu sedí mne na úpravu obočia najviac. Myslím, že viac niet čo dodať. 

Čo používate na úpravu obočia? Tiež mixujete 3 až 4 produkty naraz?

Komentáre

  1. Ahoj, mě na tužky na obočí moc neužije. Nejčastěji používám zabarvený gel a tam téměř dokola točím Alverde a Catrice.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Klasické ceruzky tiež nepoužívam, ale tieto voskové sú úplne iný level.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.