Nepermanentné farbenie vlasov

wella milk shake vlasy farebne masky karamalove vlasy biankanotes

Minule som sa bavila s mojou kaderníčkou o vlasoch. Bolo to počas farbenia, aj keď nie vždy sa dávam farbiť profesionálne. Veľakrát sa farbím sama, no z času na čas si doprajem aj tento luxus. Predsa len je to farbenie viac rovnomerné a zároveň tie profi farby mi vlasy nikdy nevysušili, čo sa o farbách z drogérie nedá povedať. Farbím sa tak raz, možno dvakrát ročne. Viac to moje vlasy našťastie nepotrebujú. Šediny už síce nejaké sú, ale vraj je ich zatiaľ minimum takže to farbenie mi až tak netreba. Skôr sa už niekedy farbím preto, aby mali vlasy lepšiu formu. Toto mi dávno tvrdila teta, no mne to prišlo ako hlúposť. S odstupom rokov však vidím, že mala pravdu. Sama to na svojich vlasoch cítim. Zvyčajne však nie sú v stave, že im treba rovno komplet permanentný náter. A tak to zvyčajne riešim Palette šampónom na vlasy. Vlasy sú potom naozaj super a zároveň viem, že som na ne nedala úplne permanentnú farbu. Samozrejme, aj tu sa dá polemizovať či je zloženie tohto, na trhu snáď jediného farebného šampónu, tak super. Svoje si však spraví. Kaderníčka mi však poradila ešte zopár lepších a pre vlasy menej škodlivých trikov. Zožeňte si tónovacie krémy alebo farebné masky. A tak som hľadala, skúšala a výsledky môjho experimentu na vás práve čakajú. Tak poďme na to. 

Ok beriem, farebné masky na vlasy už asi nie sú úplne čerstvou novinkou na trhu. Hádam také prvé a kultové boli v tomto smere masky švédskej značky Maria Nilla. Tiež som neodolala a nakoľko som v tom čase išla dosť po ružových vlasoch, kúpila som si jednu. Potom som mala doma aj svoju hnedú na také akoby zvýraznenie farby. Masky boli fajn, no ako iste viete, je tu jeden zásadný problém. Ak si chcete oživiť farbu musíte masku naniesť hlavne od korienkov. Je to však stále "maska na vlasy" a teda niečo, čo sa v prípade iných ako suchých vlasov absolútne neodporúča nanášať od korienkov. A tak som aj dopadla, síce nafarbená, no zároveň s mastnými vlasmi. Logicky som teda musela hľadať ďalej, aj keď Maria Nilla sa stala v oblasti farebných masiek skutočnou priekopníčkou. My však ideme inam. 

Milkshake farbiaca pena vlasy Biankanotes

MILKSHAKE Tónovacia penia. Na tento produkt som dostala echo priamo od kaderníčky. O nejakej značke MilkShake som veru do tej doby ani nechyrovala. Tobôž nie o nejakej farbiacej pene na vlasy. Funguje to ako tužidlo, nastriekate si do ruky penu a tú potom rozotriete do polosuchých vlasov. Osobne to tiež radšej príliš od korienkov neskúšam, ale pre komplexnosť článku som sa podujala aj na toto. Nestalo sa vôbec nič zlé takže hurá, konečne niečo aj pre jemné vlasy. No zároveň som ani nevidela žiaden efekt a tak som zavítala ku kaderníčke znova. Ostrihať sa a aj poradiť. A tá mi konečne vysvetlila a na vlastných vlasoch ukázala, že tieto peny fakt fungujú. Avšak skôr farbu zvýrazňujú takže ak aj máte odrasty nebudú vyzerať ako odrasty bez lesku. Vašu farbu to vie zvýrazniť a skutočne som po odchode vyzerala akoby som mala nafarbené vlasy nanovo, čo som nemala. Dôležité je však množstvo, treba si tohto produktu naniesť hojne, nebáť sa pretože ak si ho dáte len trošku ako ja, efekt neuvidíte. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, sympatický a nový produkt, no efekt nie je úplne čo som čakala. 

wella proffesional farebna maska karamel

Wella Proffesionals Color Fresh farbiaca maska na vlasy. Na ňu som sa tešila najviac, našla som totiž môj ideálny odtieň. Moje vlasy sú také ani nie blond, ani nie hnedé, najviac sa dajú označiť ako karamelové. A táto farba sa mi páči už pár rokov najviac. Maska je v tube čo považujem za oveľa praktickejšie na aplikáciu ako kelímky od Maria Nilla. No a teraz už poďme k tomu čo by mala robiť. Mala by vlasy jemne zafarbiť v štýle nepermanentne. Mala by farbiť tak, že po pár umytiach, najčastejšie hneď po jednom už jej niet. Oficiálne si ju máte naniesť až na šampónom umyté vlasy. Tak toľko oficiality, ja mám však iné skúsenosti.

Ak som si ju naniesla na umyté vlasy, nezafarbila mi ich nijako. Potom som si povedala Jani, si blogerka to predsa musíš skúsiť inak. Takto to nedáva logiku. Tak som to urobila ako klasickú farbu, naniesla som si ju do komplet suchých vlasov, ktoré už potrebovali umyť. Samozrejme som sa bála, že ju následné šampónovanie vymyje a viete čo, práve naopak. Dokonca mi to zafarbilo uterák, s čím som mohla počítať, ale prečo by som nepoužila rovno biely však. No nič snáď sa to vyperie. Počkala som teda na vysušenie vlasov, no už keď boli mokré som videla, že to funguje. 

Vlasy to zafarbilo, boli lesklejšie, krajšie, tú farbu bolo vidieť. Berte však do úvahy, že mojím cieľom boli vlasy od korienkov, dĺžky mám stále karamelové čiže som chcela trochu prikrášliť odrasty. To sa mi podarilo akurát mi to nepríde ako karamel, skôr sa mi to zdá ako svetlo hnedá resp. plavá farba. Takže odtieň nie je úplne to čo potrebujem, no na druhej strane je to parádna vecička. Mimochodom nemastia sa mi z nej vlasy čo je u mňa ďalšia obava všetkých farbiacich masiek. Ak máte vlasy, ktoré rýchlejšie strácajú objem určite viete o čom hovorím. Každopádne s touto maskou som naozaj spokojná a určite skúsim aj iné farby. 

Hodnotenie: 5/5 bodov a chcem ďalšie odtiene. 

A čo všetky tie ultra špeciálne šampóny na ružové, hnedé či blond vlasy? Ja som verila, že niečo aj robia. Raz som mala doma dokonca aj jeden ružový. Nenechajte sa však mýliť, sú to obyčajné šampóny na farbené vlasy. Nefarbia, netónujú, iba chránia už existujúcu farbu. 

Tak to by sme mali. Ako vidíte, dnešné produkty obstáli. Ak chcete výraznejší efekt, ktorý tú farbu aj reálne dodáva, určite skúste masky od Welly. Pokiaľ chcete oživit existujúcu farbu alebo dodať lesk odrastom siahnite pokojne po Milkshake pene. Mne sa páči a keď som konečne pochopila, čo od nej môžem a nemôžem očakávať, konečne sme si k sebe našli cestu. To máte ako vo vzťahu, aj tam je treba vedieť čo váš partner dokáže a čo už nie. Určite to mnohé poznáte. O vzťahoch však inokedy, dnes to bolo o farbení, účel splnený a keby ste vedeli o niečom podobne dobrom, určite mi dajte vedieť.

Poznáte nejaké iné nepermanentné a účinné farbiace proudkty? Ak áno, sem s nimi. 

Komentáre