Ako sa starám o svoje nechty

Ahojte, dnes som si pre vás pripravila trochu obsiahlejšiu recenziu starostlivosti o nechty. Takže najprv niečo o mojich nechtoch. Mám ich prirodzene biele, rastú pomerne rýchlo a celkovo by som povedala, že som s nimi ako-tak spokojná. Ale za posledný rok sa mi začali výrazne štiepiť, čo je hrozne nepríjemná záležitosť, pretože nechty sú síce dlhé, ale všade sa zatrhávajú a zachytávajú, musím si dávať pozor aj pri obliekaní pančúch a to už teda nie je sranda. Z vlastných skúseností môžem povedať, že laky ako starostlivosť o nechty nefungujú, vyskúšala som asi 4, ale nejako som nevidela žiaden efekt. Dôverujem skôr olejom a mastičkám. Nechty si lakujem, ale nie nejako často a pravidelne, kým sú krátke tak ich väčšinou nelakujem, nechávam im čas na regeneráciu. Odlakovače používam tie najlacnejšie, nevidím dôvod kupovať iné, službu mi spravia rovnakú všetky, akurát sa mi zdá, že tie bez acetónu neodlakujú nechty tak dôkladne, hlavne červený lak je problémový, určite to poznáte. Takže asi toľko k mojim nechtom, momentálne sa mi už štiepia menej, ale stále to nie je ok. Skúšala som si v tejto oblasti pomôcť aj vitamínmi, vyskúšala som zinok, no zdá sa mi, že funguje skôr na vlasy ako na nechty. Teraz beriem Antioxidant forte, uvidíme, hádam to pomôže.

No ale dosť už o nechtoch, teraz sa už venujme recenzii tých zopár zázrakov, ktoré na moje nechty pomáhajú. Asi najlepší je Flexitol - Cuticle and nail cream - balzam na nechty a nechtovú kožu. 

Čo píšu na obale: "Flexitol krém na nechty a nechtovú kožu má mimoriadne silné zvláčňujúce a hydratačné vlastnosti, pestuje nechtovú kožu a vyhladzuje jej suché a poškodené okraje. Pomáha hojiť zádery, podporuje rast nechtov."

Kúpite ho v lekárni, neviem už presne, koľko ma stál, lebo som ho kupovala hrozne dávno, ale je to malý zázrak. Je fakt super, je to mastička, ktorá vám dlho vydrží, trošku vonia, je svetložltej farby. Nanášam si ho večer na nechty, vmasírujem a počkám kým sa vstrebe, ale vstrebáva sa pomerne dobre možno takých 20 minút a je to. Je mastnejší, takže pozor aby ste nešli spať skôr, ako sa vstrebe do nechtov. Nepoužívam ho úplne pravidelne, ale s prestávkami možno tak pol roka. Už som ho používala aj v minulosti a pomohol mi, nechty mi rastú síce tak ako predtým, ale tie nechty sa mi fakt menej štiepia, nechtová koža je super, ale s ňou som nejaké problémy nemala. Skôr tie štiepiace sa nechty ma trápili. Teraz je to už oveľa lepšie, Predtým sa mi štiepili skoro všetky nechty, teraz už len dva - tri. Za mňa maximálna spokojnosť, dávam mu plných 10 bodov. 

Eseence - Caring nail oil - Olej na nechty. Olejček obsahuje aplikačný štetček, vďaka ktorému sa fakt ľahko nanáša. Vstrebáva sa však pomerne dlho, možno aj hodinu, ale 45 minúť mu nestačí. To je asi taká jeho hlavná nevýhoda. Nanášam ho preto hlavne večer ked ide nejaké film, aby sa stihol vstrebať. Účinky ani neviem ako opísať, netvrdím, že je úplný neúčinný, hydratuje nechty, pestuje nechtovú kožu, ale s tými štiepacimi sa nechtami mi teda nepomohol myslím, že vôbec. Ale vydrží pomerne dlho a dávam mu 6 bodov.



Komentáre