Ako som sa zamilovala do Balei


Po krásnom víkende strávenom v Senci v aquaparku som sa rozhodla prestať blog zanedbávať a napísať opäť raz nejakú recenziu. Dnes bude reč o jednej jedinej značke, čo na tomto blogu a v mojom živote celkovo vôbec nebýva zvykom, som fanúšikom rôznorodosti a nezvyknem si kupovať celé produktové rady od jedného výrobcu, radšej si to skombinujem podľa vlastných predstáv. Značka Balea je veľmi dobre nám všetkým známa, kúpite ju v DM drogérii a pre mňa sa táto značka vyznačuje hlavne peknou vôňou svojich produktov. Myslím, že z môjho pohľadu táto značka jednoznačne ide touto stratégiou no a ešte dbá z môjh pohľadu aj na vzhľad svojich produktov, teda na obaly. pretože iste dobre viete, že aj obal predáva. Takže poďme sa pozrieť na to, čo tu všetko máme, pokúsim sa ísť nejako systematicky zľava doprava.

1. Balea Young Soft & Care čistiaci gél na tvár- veľmi dlho som odoláva gélom tejto značky, akosi som im neverila, bála som sa, že za tak nízku cenu budú určite štípať na pleti a že proste to nebude. Tento gél ma presvedčil o opaku, jednak má peknú takú ovocnú vôňu a jednak pleť vôbec neštípe, ani počas jeho používania ani po ňom, žiadne pocity pnutia. Balenie 150 ml sa mi zdalo celkom fajn, to sa mi hádam minúť aj podarí. Gél je čírej farby s mierne zeleným nádychom, konzistencia je gélová, ako inak keď ide o gél, však. Obsahuje drobnučké fakt na veľmi drobno namleté peelingové zrniečka, ktoré sa síce nerozpúšťajú, ale nijakým spôsobom nesťažujú nanášanie gélu. 

Gél používam po odlíčení na dočistenie tváre a zbavenie tváre zvyškov make-upu a líčidiel, ktoré po odličovaní na pleti ostávajú či chceme alebo nie. Gél ma zaujal aj svojím obalom, akurát sa otvára trochu ťažšie, ale inak sa mi fakt zapáčil a nevidím problém si ho v budúcnosti kúpiť opäť. Momentálne som minula takmer polovicu, takže kým si kúpim nejaký ďalší gél tak ešte prejde času dosť, gél sa míňa mám pocit dosť pomaly. 

Hodnotenie: 9 bodov kvôli ťažšiemu otváraniu viečka, inak paráda. 



Ďalej na fotke môžete vidieť moju holiacu výbavu - je komplet od Balei, tak gély na holenie ako aj starostlivosť po holení. Aktuálne používam najmä penu na holenie Balea Nature Raiser Schaum s obsahom bio argánového oleja z Maroka. Na túto penu na holenie som už recenziu písala tu. 

Pri holení ešte ostaneme, pretože pena na holenie bola síce fajn, ale mne proste vyhovujú gély oveľa viacej, lepšie pokryjú holiacu plochu a mne osobne sa s nimi lepšie pracuje. Môj obľúbení Raiser Gel s vôňou aloe vera v novom šate u mňa preto nikdy nesmie chýbať. Nemám k nemu čo dodať, mám už ani netuším koľké balenie, recenzia tu. Takže holenie už jedine s Baleou, skúšala som holiace gély od Gillete, ale jednak sú drahšie a jednak sa mi až tak nepozdávali ako tieto od Balei, takže v tomto ostanem značke určite verná aj naďalej. 


Úplne vpravo na obrázku vidíte ďalší doplnok mojej holiacej výbavy - Upokojujúci krém po holení. Recenziu nájdete tiež tu.  Pekne vonia, je jemnučký a dobre hydratuje, trochu horšie sa vstrebáva, ale nie je to nič závratné. 


Mydlo Balea nepovažujem za nejako obzvlášť nevysušujúce a kvalitné, ale pomer cena a kvalita ma presvedčil. Po prvom umytí rúk som však bola trochu sklamaná, toto bude asi dnes čierna ovca, pretože tá vôňa mlieko a med mi doslova smrdí, neviem, spojenie medu a mlieka si predstavujem inak, táto vôňa je taká dosť umelá, absolútne sa mi nepáči a druhýkrát toto mydlo už určite nekúpim. Tekuté mydlá používam už dlho, najčastejšie Dove alebo iné krémové mydlá, pretože mám pocit, že mi voda ruky nejako vysušuje. Po tomto mydlo som ale ten pocit nemala, takže myslím, že ruky aj vyživuje, len tú vôňu ja proste nedokážem stráviť. 

Hodnotenie: slabé 4 body dávam za obal, cenu, hydratáciu rúk a za cenu. 


A už je na rade opäť moja obľúbená vlasová téma - od Balei aktuálne používam dva produkty, ktoré sa mi hrozne páčia najmä svojou vôňou a nimi sú Šampón Balea Jeden Tag - Balea šampón na každý deň s vôňou vanilky. Šampón patrí do limitovanej edície, kúpila som si ho cca pred dvoma mesiacmi, ale na rad prišiel až teraz, keď som konečne trochu minula svoje šampónové zásoby a rozhodla sa pre zmenu. Obal opäť nádherný, otváranie je bez problémové, šampón dobre pení, pekne vonia po vanilke, po umytí už síce z vlasov nie je cítiť nič, ale nevadí, nie je to chyba iba tohto šampónu, po máloktorom vám vlasy ostanú pekne voňavé aj po umytí. Svojou vôňou mne tento šampón veľmi pripomína slávny kokosový šampón na farbené vlasy od tejto značky, ktorú však nevedno prečo stiahli z výrobu a teda aj z predaja, nikde som ich už dlhý čas nevidela, nechápem doteraz tento krok, ale tak čo sa dá robiť. 

Zatiaľ som šampón použila len raz a vlasy mi našťastie nezaťažil viac ako ktorýkoľvek iný šampón, vlasy som si musela umyť štandardne na druhý deň, takže na moje mastné vlasy funguje, ale objektívnejší názor vám ešte podám, keď šampón spotrebujem. Aj z tohto dôvodu šampón zatiaľ nebudem hodnotiť. 

Od Balei používam na vlasy aj ich slávny, krásne voňajúci a už hádam na takmer každom blogu spomínaný Oil Repair Haarol - olej na vlasy. Ja som naň už tiež recenziu písala dávnejšie, ale olej som na istý čas odložila, keďže sa mi zdalo, že vlasy nejako extra nevyživuje, pre jeho krásnu vôňu som sa k nemu ale opäť vrátila a zaradila ho trvalo do mojej vlasovej starostlivosti. Míňa sa však hrozne pomaličky, takže mám čo robiť. Tá jeho vôňa je to je ale proste niečo úžasné, musíte si ho však zapracovať do suchých vlasov, pretože na mokrých po vysušení tá vôňa neostane. Recenzia tu. 


Máte aj vy nejaké obľúbené Balea produkty?

Komentáre

  1. Značku Balea mám osobne veľmi rada . A vďaka spolupráce s DM som mala možnosť už niekoľko produktov vyskúšať . Balea ma vždy vie prekvapiť či novými vôňami ale hlavne rôznymi limitkami asi aj preto vždy keď neviem nájsť nejaký produkt zamierim práve do DM-ka pre Baleu . Ale najčastejšie celá rodina používame sprchové gély :-) . Ale podľa mňa si tam každý nájde to svoje naj. :-)

    http://bar-bor-ka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru v ich portfóliu si fakt každý nájde to svoje, je to lacná, ale veľmi účinná kozmetika a tie ich limitky, na tie sa vždy začiatkom mesiaca veľmi teším.

      Odstrániť
  2. Pro mě velmi přínosná recenze. Kosmetiku Balea jsem si oblíbila též kvůli dokonalým vůním jejích produktů, ale hlavně i kvůli účinnosti, na to, že je cenově nižší. Taky se mi líbí, že mají nepřeberné množství druhů kosmetiky, takže je někdy opravdu těžké si vybrat :). Jeden produkt lákavější, než ten druhý. A samozřejmě i s kvalitou jsem spokojená :). Udivuje mě, kolik jsem už viděla Balea produktů, ale kolik jich zároveň ještě neznám :D. Z komsetiky, kterou hore popisuješ, znám jen gel na holení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som až prekvapená, že máme spoločný práve gél na holenie, ten je fakt skvelý. Je pravdou, že asi za celý život by sa mi nepodarilo otestovať všetku kozmetiku Balea, majú toho fakt kopec.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.