Rúž alebo lesk?


Rúže, lesky a balzamy - každá preferujeme niečo iné. Kedysi som sa domnievala, že rúže sú skôr pre staršie dámy a že na nich mám ešte čas. Lesky som mala veľmi rada, avšak väčšina z nich pery dosť vysušovala takže som prešla na istý čas na balzamy. Avšak balzamy sú síce fajn, no nedokážu vytvoriť nejaký zaujímavý look na tvári. Väčšinou sú bezfarebné a aj keď pery ošetrujú, občas mám chuť siahnuť aj po niečom farebnom. Takže aktuálne používam vlastne všetko - balzamy asi najčastejšie, stále sú to moji miláčikovia. S leskmi som to už viac-menej vzdala avšak značka Alverde ma milo prekvapila a tak mám aj jeden lesk no a rúže mám prosím až dva aj to si myslím, že už je až až pretože predsa len kým ich spotrebujem tak prejde asi celá večnosť.

O balzamoch sa tu dnes nejako extra rozpisovať nebudem, svoju zbierku vám ukážem inokedy, dnes to bude skôr o tých farebných rúžoch a leskoch, ktoré vlastním. Začnem mojím najnovším úlovkom z kolekcie H&M Lip Pen. Z obalu som sa doteraz nedozvedela, o aký odtieň vlastne ide ani som nikde nenašla jeho názov a infomrácie na obale tiež nie sú ktoviečo, ale nevadí, je to rúž tu toho veľa čítať nepotrebujem. Odtieň je dosť výrazný taký ružový až cyklaménový. Je vo forme pera a je to môj prvý rúž v takejto forme, pôvodne som si chcela kúpiť takýto od Astor, ale proste cena ma nejako odradila a potom som našla tento v H&M za cenu do 4 EUR takže ako sa vraví nie je o čom.

Po nanesení som čakal hydratáciu pier, tá sa však žiaľ nekonala, ale na druhej strane ma veľmi prekvapila výdrž - celý deň a to nekecám, zvládne to aj obed, samozrejme že intenzita rúžu sa hodinami znižuje, ale rúž je stále tam a stále dosť viditeľný aj po celom dni strávenom v práci. V porovnaní s mojím prvým rúžom od Max Factor je tá výdrž neskutočná, takže H&M u mňa jednoznačne vyhral. Pero je vysúvacie a balenie je fakt veľké 2.3 g takže mám na istý čas o svoje pery postarané. Tá výdrž je však niečo neskutočné.

Hodnotenie: 9 bodov - 1 bod strhávam za hydratáciu, ktorú by podľa mňa rúž perám dodávať mal.

Moju zbierku rúžov dopĺňa Max Factor v odtieni English Rose. Tento odtieň je pomerne jemný, taký svetlejší a menej výrazný ako H&M takže v závislosti od príležitosti aktuálne najviac striedam tieto dva. Tento rúž vás určite očarí krásnym obal a dizajnom, výdrž rúžu je však podľa mňa slabá, takže na nejaké svadby či nejaké dlhšie akcie a párty ho neodporúčam.

A na záver spomeniem ešte svoj lesk od Alverde Colored Lip Cream, ktorý je doposiaľ jediným leskom, ktorý moje pery pekne hydratuje a vôbec ich nevysušuje. S nájdením vhodného odtieňa to však budete mať ťažšie, ja som našla celkovo 3 odtiene a ani jeden ma nejako extra nezaujal tak som siahla po tomto, ktorý je mierne fialový, dá sa to prežiť, ale nie je to ideálne. Avšak balenie je skvelé, pomerne malé a zmestí sa aj do tej najmenšej kabelky takže je pomerne praktický. 

Spomedzi týchto troch farebných pomocníkov je mojím momentálne najobľúbenejším ten od H&M, pretože dlho vydrží a má peknú výraznú, ale nie vulgárne vyzerajúcu farbu. Pre porovnanie pripájam aj odtiene, ten Alverde vyzerá na fotke dosť tmavo, v skutočnosti až taký tmavý nie je. 

A čo vy?Používate radšej rúže alebo lesky?Máte nejaký svoj obľúbený?




Komentáre

  1. ja použivam vačšinou balzamy musim mat naladu aby som použila ruž alebo sa len tak zabavam a dam si ich len tak doma:)) ale alverde lesky som si všimla že nelepia tie sa mi pačia a tento tvoj ma peknu farbu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru ten od Alverde fakt nelepí a pery vôbec nevyšuje, niekedy je tá prírodná kozmetika fakt lepšia ako tá bežná.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jednoznačne rúže, som do nich maniak mám ich doma snáď okolo 30. Lesky nemusím nemám rada ten lepiaci pocit, pripadám si ako mucholapka, aj keď mám ich doma tiež pár a nedávno ma milo prekvapili nové lesky od Dermacolu, ktoré vôbec nelepia a krásne voňajú :) Missy

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten Dermacol musím teda vyskúšať, pokiaľ nelepí tak to je fakt super.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som bola najprv len na lesky, potom aj na rúže, potom zas len na rúže a teraz zas aj lesky, takže rada mám oboje :) používam aj balzamy na pery a to hlavne na noc. Ten rúž max factor som už toľko krát obzerala v drogérii, že si ho kúpim a nikdy ho nevezmem, je fakt pekný

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj u mňa je to tak raz lesky raz rúže kedy akú mám náladu, teraz skôr rúže a ten Max Factor má fakt takú peknú jemnú farbu, cenu ti neviem povedať dostala som ho raz na Vianoce pod stromček.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.