Nedeľné beauty okienko o zelenom čaji


Peknú nedeľu želám, ako si užívate leto? Verím, že sa opaľujete a kúpete pretože tak by to v lete aj malo byť. Ja sa toho snažím držať čo možno najviac. Aby sme sa udržali vo forme a cítili sa plní energie každý deň potrebujeme každý ten svoj deň začať niečím iným. Niekto pije ráno šálku horúcej kávy, ktorej vôňa je niekedy tak omamná, že mám ihneď chuť si jednu kávu dať. Avšak moje skúsenosti s kávou nedopadli úplne najlepšie a tak som začala hľadať iný alternatívny spôsob ranného prebudenia sa a objavila som krásu zeleného čaju.

Ranná šálka zeleného čaju ma vždy dokáže dokonale naštartovať do nového dňa a jej účinky na mňa sú úplne porovnateľné s účinkami kávy. Inými slovami povedané zelený čaj je pre mňa plnohodnotou alternatívou kávy. Je pravdou, že káva mi chutí asi viac, ale žiaľ môj žalúdok s ňou nejako nespolupracuje, takže som musela prestať. Nič však neľutujem, pretože dnes je na trhu také množstvo zelených čajov rôznych príchutí, že si vyberie skutočne každý. Môj obľúbený už asi poznáte je to Popradský zelený čaj s príchuťou bergamot a malina.


Zelený čaj alebo predtým kávu som pila najmä preto, aby ma cez deň nebolela hlava, keď tento ranný rituál vynechám hneď to cítim. Pozrime sa však teraz ale na čaj z našej beauty stránky. Zelený čaj ako taký má pre nás veľa pozitívnych účinkov ako napr.:
  •  obsahuje tannin, ktorý ma antioxidačné a antibakteriálne účinky,
  • bojuje proti voľným radikálom,
  • znižuje cholesterol a redukuje tuky, takže ak zvažujete nejakú diétu zaraďte do nej určite aj pitie zeleného čaju,
  • obsahuje kofeín a teda tu sa potvrdzuje môj test, že skutočne dokáže nahradiť kávu,
  • je zdrojom vitamínu C,
  • má dezinfekčné účinky,
  • pomáha proti začervenaniu pokožky čiže má pozitívne účinky aj na pleť,
  • je bohatý na rôzne minerály a ešte oveľa viac.
Jediné, na čo si treba dať pozor pri pití zeleného čaju je čas, kedy ho pijete a to najmä tí z vás, ktorí majú problémy so spánkom, je preto lepšie tento čaj už tesne pred spaním nepiť nakoľko obsahuje kofeín a všetci vieme, že ten organizmus neuspí ,ale práve naopak preberie.

Z hľadiska krásy má zelený čaj tiež mnoho dôležitých účinkov a asi najdôležitejším pre nás ženy je jeho anti-aging účinok, pitie zeleného čaju teda vraj dokáže spomaliť proces starnutia, čo je myslím si fakt veľmi dôležitý prínos zeleného čaju. V Japonsku o tom asi vedia svoje. Neviem vám zatiaľ na 100% potvrdiť či funguje, ale verím, že každodenné pitie zeleného čaju bude mať svoj pozitívny účinok. 

Viac informácií o zelenom čaji a jeho účinkoch na náš organizmus sa môžete dočítať napr. aj na týchto stránkach, ktorými som sa inšpirovala aj ja:
tee
kamzakrasou
diva,aktuality 
diva.aktuality

A čo vy?Pijete radšej zelený čaj alebo kávu?

Komentáre

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.