Ďalšie beauty okienko o lícenkách



Krásnu ešte stále letnú nedeľu želám. Keďže sa blíži zima pomaličky odkladáme bronzery a meníme svoju kozmetickú výbavu za farbu na líčka. Sú ženy, ktoré líčka nepoužívajú, sú také, ktoré ich používajú, ja stojím tak niekde v strede týchto dvoch skupín, ak mám náladu, tak si líčka dám, ale sú to ďalšie ťahy štetcom a občas sa mi zdá, že potom mi viac vidieť akné a to krytie make-up je potom slabšie takže ich používam občasne. Nebudem tu ale hodnotiť svoj postoj k líčkam, ale pokúsim sa vám pomôcť zvoliť si správny odtieň je pre svoj typ a farbu pleti, pretože nie každému pristane rovnaká farba líčok.

Farieb na líčka je strašne veľa odtieňov, od svetloružových, cez oranžové až po sýto červené, či hnedé, paleta je fakt široká a otázka znie aké si zvoliť? Všeobecné pravidlo platí, že čím tmavšia pleť tým výraznejšia farba líčok. Podľa toho sa ale nedá riadiť úplne a ja by som sa do tejto témy dnes rada trochu vhĺbila. 

Trochu som pátrala po internete a našla som skvelú pomôcku, podľa ktorej si verím, že každá z vás vyberie ten správny odtieň pre seba. Citované odtiaľ. 
"Ženy s...
  • Jasnou porcelánovo - bielou pleťou by si mali vyberať sýte farby, svetlé odtiene ružovej (pink, light pink, pink pie), broskyňovej (peach, tawny peach), alebo neutrálnu béžovú (light beige, naturelle).
  • Olivovou pleťou si vyberú medzi teplými odtieňmi, ako je tehlová (brick red), žltohnedá (buff), odtieň škoricovej (cinnamon) a medenej (cooper), ale aj marhuľková (appricot, appricot bronze).
  • Broskyňovou pleťou ocenia rovnaké broskyňové farby (peach), ale aj odtiene bronzovej (bronze, natural bronze).
  • Tmavou či s pleťou s bronzovým nádychom by mali siahnuť buď po teplých odtieňoch marhuľkovej (appricot), alebo červenších farbách malinovej (rasberry), ale aj červenofialovej (fuchsia, blackberry)."

Svetlé typy pleti si viac rozumejú s ružovými odtieňmi líceniek, tmavšie s tmavšími prípadne aj hnedými líčkami. Ja patrím medzi svetlé odtiene pleti a používam ružové líčka. Keď už sme pri lícenkách je strašne dôležité nielen zvoliť si správny odtieň, ale vedieť si lícenku aj správne naniesť. Na nanášanie lícenky je asi najlepšou voľbou štetec priamo na to určený, k niektorým lícenkám sú pribalené aj rôzne aplikátory, mne sa však lepšie pracuje so štetcom.

Kam lícenku umiestniť? Tak logicky z názvu vyplýva, že najlepšie je ju nanášať na lícne kosti. Sú ženy, ktoré majú lícne kosti pekne vytvarované a tak nanášanie lícenky je pre ne jednoduchšie. Tie z nás, ktoré vytvarované lícne kosti nemáme, teda jasné, že každá žena a každý človek má lícne kosti, ale u niekoho sú proste jasne rozoznateľné už na prvý pohľad, sú vystúpené a tvarované, neviem, ako to inak popísať, zase som ale odbočila takže späť k veci - ak nemáte výrazné lícne kosti tak sa odporúča pred aplikáciou lícenky sa na seba usmiať a vaše líca sa vám pekne ukážu. Tiež sa dá lícenka nanášať aj spôsobom pozdĺžnym, to je trik hlavne pre zúženie tváre a to tak, že našpúlime pery a lícenku nanesieme pozdĺžne, teda nie klasicky od lícnych kostí k spánkom, ale pozdĺž tváre.

V obchodoch sa môžete stretnúť s rôznymi formami líceniek, buď klasické kompaktné, práškové, penové či krémové, závisí od vás, s čím sa vám lepšie pracuje a čo máte radšej. Ja som skúšala aj krémové, ale nepracovalo sa mi s nimi tak dobre ako s klasickými kompaktnými líčkami.

Ak by so vám mala nejaké lícenky odporučiť tak za seba som toho veľa nevyskúšala, pekné boli tie od Maybelline Affinitone, mali aj aplikačný štetec, aj Catrice Defining Blush, ktoré mám momentálne sú super, len k nim si musíte dokúpiť štetec. Na blogoch sú veľmi obľúbené aj lícenky od Bourjous, neviem posúdiť ich kvalitu, nemala som s nimi skúsenosti zatiaľ. Skúšala som aj jedny od Yves Saint Lorent v krásnej svetloružovej farbe, tie boli fakt super, farba nebola nejaká výrazná, ale ja nemám rada výrazné farby líčok ani mi to veľmi nepristane. Balenie bolo krásnej zlatej farby a obsahovalo tiež aplikačný štetček. No a nesmiem zabudnúť ani na Giordani Gold guličky od Oriflame, ktoré mám už nejakých 5 rokov a stále sa mi ich nepodarilo spotrebovať, sú fajn, jemné, ale mne to vyhovuje.

Maybelline


Yves Saint Lorent


Bourjous



Oriflame

Používate lícenky? Aká značka je v tomto smere vašou naj?


Komentáre

  1. Mám tvářenku od Maybelline a NYC, jen takové decentní, protože se bojím, abych to nepřehnala :) Ale určitě mám časem zálusk na nějakou více pigmentovanou :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.