Nedeľné beauty okienko prešľapy v líčení



Prajem peknú nedeľu, víkend je už takmer za nami a prizná sa, že som ani nedúfala, že beauty okienko stihnem napísať, včerajšok som strávila takmer celý v kostole, pretože náš zbor spieval na birmovke no a dnešok zase na plavárni v Hoteli Nivy, inak bolo tam super, úroveň ako v aquparku, dostanete tam náramky na ruku, šatne sú tam fakt pekné, no a plaváreň je vybavená tak plaveckým bazénom, ako aj výrivkami s teplou vodou, tiež je tam studená voda, ale tam sme sa s kamoškou neodvážili no a rôzne atrakcie ako napr. vodné trysky. Napriek tomu, že Bratislava nemá aqupark, toto sa mu myslím vyrovná, teda veľkosťou určite nie, ale je tam teplá voda a bolo to super, určite si to ešte niekedy zopakujem. Teraz už ale k veci, dnes to nebude nejaká obšírna téme, ale dnes som sa rozhodla dať vám pár tipov, čoho sa vrámci kozmetiky vyvarovať resp. aké beauty kúsky radšej neskúšať. 


Farba make-upu o tej snáď počujeme všade, je fakt strašne dôležité, aby sme si našli takú, ktorá čo možno najviac sedí s naším prirodzeným tónom pleti, nevyzerá totiž pekne, ak sa snažíme docieliť opálený vzhľad za pomoci tmavšieho odtieňa make-upu. Toto fakt nie, tmavý make-up pridáva vek, nepôsobí to prirodzene, je vidieť prechody medzi tvárou a krkom. Viem, že nájsť ten správny odtieň trvá nejaký čas, u mňa to boli roky skúšania a testovania, ale nakoniec som si našla ten svoj. Viem, že to nie je jednoduché a že v drogérii sa veľmi málokedy podarí natrafiť na svetlý make-up, ktorý by navyše po pár hodinách neoxidoval, ale verte mi, že sa to dá, len treba hľadať. Netreba hneď bežať do parfumérie ani investovať stovky eur, existujú aj cenovo prijateľné varianty. Vždy si make-up najprv naneste z testeru a vyjdite von na denné svetlo, iba tak zistíte, či je daný odtieň pre vás fakt vhodný.

Nanášanie make-upu je kameňom úrazu číslo dva, aj mne sa občas stáva, že si prechody nerozotriem poriadne, napriek tomu, že si na to dávam pozor, stane sa, ale fakt pozor na to, pretože aj keď to vy nevidíte, iní to vidia. Tiež to netreba preháňať ani s množstvom make-upu, ak vidíte, že vyzeráte ako maska, tak vedzte, že na bežné nosenie to nie je nič moc, naviac niektorých mužov to vraj odstrašuje a to predsa nechceme. 

Príliš tmavé líčka tiež nie sú vždy trefou do čierneho, ak nechceme vyzerať ako postavičky z Mrázika, radšej si voľte jemnejšie farby, prípadne použitie bronzovú, ktorá tak nekričí a pristane takmer každej žene. 

Zlepené riasy - stane sa aj viem, nie každá riasenka je vynikajúca, ale vlasy zlepené ako ihličie nepôsobia vôbec pekne, preto si radšej vymeňte riasenku alebo nanášajte len jednu vrstvu, vtedy sa riasy lepia minimálne. 

Príliš silné linky tu môžem len hodnotiť to, čo som videla na iných, ja si linky nerobievam, ak tak iba tie tenučké s očnými tieňmi aj to len na hornom viečku, každému typu tváre sedí iný tvar a hrúbka linky, niektoré ženy to ale vedia fakt poriadne prehnať a opäť si tým pridávajú na veku, linka je fajn na večer, aj počas dňa sa dá nosiť, ale je potrebné sa s linkami trochu pohrať a nájsť si pre seba ten vhodný tvar. Iste viete, že aj farby linky rozhoduje, ak na vás vyzerá čierne linka príliš ostro a prísne, zvoľte niečo svetlejšie.

Prisilné očné tiene, hlavne príliš tmavé očné tiene nepôsobia počas dňa veľmi sviežo a opäť vám vedia pridať pár rokov navyše, voľte preto radšej menšie množstvo, ak dymové líčenie obľubujete tak v tom pokračujte, len pozor na farby. 

Púdre vytvárajúce na pleti mapy určite každá z nás dobre pozná, stáva sa, nie každý púder sedí nášmu typu pleti, ak však vidíte, že práve ten váš mapuje, tak ho radšej niekomu darujte a zvoľte iný, nie je totiž šťastné riešenie neustále nanášať nové a nové vrstvy, môže to vytvoriť ešte horšie mapy, hovorím z vlastnej skúsenosti. 

Na záver len dodám, že menej je niekedy fakt viac, jasné, že keď s líčením začíname tak sa podarí všeličo, aj mne sa to stalo, kameň úrazu je asi vždy ten odtieň make-upu, ostatné ako tak zvládneme, ale tie odtiene sú katastrofa, nie je to však vždy až tak naša chyba, pretože keď si prezrieme ten sortiment v obchodoch a farebnú škálu, tak sa aspoň ja cítim ako v Afrike, tmavé make-upy a oranžové podtóny nie sú nič pre mňa. 



Komentáre

  1. Hezký článek, ve všech bodech s tebou souhlasím, není nic horšího než když potkám holku s oranžovým obličejem, rudýma tvářema a očima orámovanýma černou tlustou linkou :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Haha, kedysi som si silné očné linky dávala aj ja.. ale našťastie ma to prešlo :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.