Celulitída - ako s ňou (ne) bojujem - nedeľné beauty okienko


Ahojte, tak dušičky sú tu a s nimi aj čas chodenia po cintorínoch, pálenia sviečok a spomínania. Hroby sú pene ozdobené a najlepšiu atmosféru to má po zotmení, kedy všetko krásne svieti. Zima sa už veru rozhostila v plnom prúde, nechápem, prečo tak skoro, ale o tom polemizovať je úplne zbytočné, počasie si aj tak robí, čo chce. Takže som sa pustila do písania ďalšieho beauty okienka, reč bude o celulitíde a pojmem to opäť po svojom. 

Čo je celulitída už asi všetci vieme, aj to ako vyzerá, že má tiež ako všetko zopár štádií, to sme sa už naučili, ale čo o nej nevieme a na čo sme doteraz poriadne neprišli sú dve veci - prečo ju máme a ako sa jej zbaviť. Nuž zaoberať sa otázkou prečo ju máme asi tiež veľký zmysel, pretože celulitída je v značnej miere ovplyvnená dedičnosťou, je to podobné ako so striami, niekto ich má a bude mať celý život, aj keď v živote nepribral takmer ani kilo alebo priberá rýchlosťou slimáka, ale genetika nepustí a tak je to aj s celulitídou, netvrdím, že všetko je vina dedičnosti to určite nie, ale žiaľ je to holý fakt, takže ak máte v rodine k tomu predpoklad, tak potom príliš po príčine pátrať netreba. No a potom je tu ďalší faktor a tým je životný štýl - priveľa mastných, nezdravých jedál, málo ovocia a zeleniny, nedodržiavanie pitného režimu sa pod stav celulitídy podpisujú. Sedavé zamestnanie tiež nie je žiaden pomocník v boji s pomaračnovou kožou.

Ak si myslíte, že športom sa celulitídy zbavíte, omyl, pretože nie každý typ športu si s ňou dokáže poradiť, nevhodný je vraj dokonca aj náš tak obľúbený beh na dlhé trate, no asi aj na krátke, skrátka beh sám o sebe nepomáha. Takže ak chcete športovať, je potrebné zvoliť iný typ športu. Najlepšie sú vraj drepy.

No a teraz prejdime k tomu, čo vlastne okrem športovania môžeme robiť preto, aby sme mali v plavkách peknú postavu a nemuseli sa za nič hanbiť. Zima je ideálny čas na to, skúsiť zabojovať a niečo s tým spraviť. V prvom rade si je potrebné uvedomiť, že neexistuje krém, ktorý by vás celulitídy zbavil, takúto silu krémy proste nemajú, sú to podporné prípravky, no z mojich skúseností nefungujú ani na tento účel. Vyskúšala som už veľa krémov od Nivei, cez Garnier, kúpila som peeling proti celulitíde od Balei, mala som Dermacol Enja, tiež som skúšala drahú lekárenskú značku Elancyl telové mlieko - od tohto produktu som čakala asi najviac, proti striám mi totiž Elancyl pekne pomohol, ale s celulitídou si nejako neporadil. Skúšala som aj spevňujúce telové mlieko Vital aj Garnier, ale ono je to jedno, všetky tieto produkty fungujú len psychologicky, ale skutočné výsledky by ste museli asi hľadať lupou aj to si nie som istá, či by ste ich našli. Takže v tomto smere sa investovať neoplatí a tadiaľ skrátka cesta nevedie.



Vitamín E je určený hlavne na boj proti starnutia pokožky. Rovnako však bojuje proti voľným radikálom a pridaný do krémov urýchľuje proces hojenia pokožky, takže z môjho pohľadu najmä to hojenie pokožky a celulitída vlastne tak trochu spolu súvisia. Vitamín E ako krém kúpiť v lekárni, ja poznám jediné balenie od Dr. Mullera, neviem, či fakt nejako extra pomáha, ale natieram sa ním. 

Myslím, že ošetrenie v kozmetických salón, masáže najmä lymfodrenáž by pomôcť mohli, ale sama s tým skúsenosť nemám, ale odporúča sa to. Taktiež môžete skúsiť rôzne anti-celulitídne pančuchy, veľmi obľúbené sú práve legíny, ale pozor, aby ste si cievy nestlačili príliš, ja aj práve z tohto dôvodu som žiadne takéto sťahujúce oblečenie na spevnenie pokožky neskúšala, ale je to na vás.



A teraz vás konečne idem aj trochu potešiť, aby to nevyzeralo ako nejaký pesimistický článok, zopár bojovníkov existuje, nie sú drahí a sú účinní. Opäť vám postačia domáce zásoby a to konkrétne mletá káva a škorica. Veru, čítate správne, káva a škorica sú najväčší nepriatelia pani celulitídy. Takže si ušetrite tie peniaze za všetky drahé krémy a hor sa do potravín kúpiť zásoby kávy a škorice. Zo škoricou zatiaľ skúsenosti nemám, ale škoricové zábaly sa robievajú v kozmetických salónoch a sú vraj tou najlepšou zbraňou v boji s celulitídou. Pani škorica k nám prišla z ďalekej Indie a okrem celulitídy je vhodná aj pri rôznych tráviacich ťažkostiach, pri chudnutí, znižuje hladinu cholesterolu či glukózy, skrátka je fakt všestranná a v boji s našou celulitídou je to osvedčený pomocník. 

Káve venujem osobitný odstavec, pretože som sama skúsila jeden domáci recept s mletou kávou a viete čo sa stalo - konečne nastalo to všade sľubované spevnenie pokožky, to som skrátka cítila a videla. Celulitída zostala, ved som to zatiaľ aplikovala len raz, takže žiadne zázraky po jednej aplikácii ani nečakám, ale to spevnenie bol príjemný bonus. A teraz ten slávny recept, jednoduchý, ekonomický, úplne nenáročný, zvládne ho aj malé decko, nepotrebujete žiadne špeciálne olejčeky ani minúť mailand v bio shope, nič také. Postačí vám akýkoľvek krém, najlepšie nejaký hutnejší, ale ak nič také nemáte, tak vraj stačí aj telové mlieko, ja som použila krém Dove, ten klasický v tube, ktorý je pomerne hutný. 

Recept na kávový zábal: zmiešať mletú kávu s hutným krémom, následne naniesť na miesta s celulitídiou, zabaliť do potravinovej fólie, prekryť uterákom a nechať pôsobiť aspoň pol hodiny, následne zmyť. Tento recept môžeme aj obmeniť a to tak, že kávu vymeníme za škoricu, opäť zmiešame s krémom, nanesieme na telo a necháme pôsobiť. Doba pôsobenia tohto domáce zábalu závisí od vás, minimálne je to vraj 20 minút. 

Tak vidíte, žiadna veda, toto zmákne fakt každý. Ja som sa išla následne osprchovať a ten pocit na pokožke bol úžasný, cítila som pevnosť a to fakt nekecám. Takže vyskúšajte, nestojí to veľa a je to fakt účinné.

A čo robím ja? Momentálne sa priznám, že takmer vôbec nič. Odmalička som používala telové mlieka vždy po sprche a tak to robím doteraz, v zime skúšam aj nejaké telové oleje, v lete by sa mi nevstrebali do pokožky ani za svet, ale zima je výnimka. Občas si doprajem aj nejaké to spevňujúce telové mlieko či Vitamín E, o ktorom som už písala, ale inak nerobím nič špeciálne, žiadne chodenie do salónov, na to teda ja nie som, utrácať peniaze za drahé krémy ma už tiež prešlo, aj tak to nemalo efekt, snažím sa celulitídu si nevšímať a skôr sa orientujem na domáce recepty napr, zábal z kávy, no a snažím sa viac piť vody, chodievam pravidelnejšie plávať, ale to skôr pre chrbticu. Takže vidíte, netreba sa stresovať, nejde o žiadnu život ohrozujúcu vec. 

Nakoniec to pojmem ešte trochu psychologicky. Netrápte sa preto, že máte celulitídu, majú ju aj celebrity a keď si už tie s ňou nevedia poradiť, tak to treba skrátka brať ako bežný jav, netrápte sa preto príliš, chlapi to vraj aj tak nevedia rozoznať, teda jasné, vedia čo to je, ale podstatné je ich na to neupozorňovať, tí si na náš všímajú iné veci, nie to, v akom štádiu sa naša celulitída nachádza. Úprimne je asi len malé percento žien, ktoré celulitída netrápi, takže vidíte, sme v tom takmer všetky. Neustále sledovanie neprináša žiaden efekt, len sa budete zbytočne trápiť. Aj ja som mala jedno, našťastie krátke obdobie, kedy som sa tým trochu trápila, ale verte mi, že to nemá zmysel, momentálne som to úplne vypustila z hlavy a cítim sa lepšie.

A little bit of English: Today's post was about the body care - especially about the cellulitis. As far as I know a lot of woman has this problem and it is not easy to find some really effective method of threatment. However do not give up, there is something what we can do and it is cheap and available everywhere. I am talking about the coffee and cinnamon. Try to mix one of those mentioned ingredients with your body milk or body butter and you will see at least a small progress. I am not saying that is easy to get rid of the cellulitis. Also I am not sure if it is possible, but I only tried this home-made receipe on my own and my body was firmer.

Dnešný článok som písala kombinovane - skĺbila som svoje skúsenosti s poznatkami, ktoré sú na internete bežne dostupné. Viac si o tejto problematike môžete prečítať na odkazoch nižšie, odkiaľ som sama čerpala trochu múdrosti.
plnieelanu
biostrava
pluska
feminity
zdravie



Komentáre

  1. Zábal s kávou určite stojí za vyskúšanie.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajímavý článek a krásný blog, už jsem si tě dala do sledovaných :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článek :) Já jsem na sobě zpozorovala, že mi nejvíc pomáhá dostatečně pít a když jsem přes léto běhala, tak mi celulitida zmizela :) Takže budu pokračovat ve fyzické aktivitě :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujímavé ja som práve čítala že beh na to vhodný nie je, ale asi nie je všetko čo sa popíše pravda. V jari teda začnem behať aj ja.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.