Pharmacy zlačítka od Avene


Pevne verím, že každá z vás sa už s dermatokozmetikou stretla. Na blogoch je asi tou najznámejšou značkou Bioderma, no nájdu sa aj nejaké recenzie na značku Avene. Kedysi sme chodievali za kozmetikou výlučne do drogérií, lekáreň bola miestom, kam sme si chodili vyberať predpísané lieky či kupovať nejaké iné klasické voľnopredajné lieky hlavne proti bolesti, kupovať v lekárni kozmetiku by nikomu ani na um nezišlo. Dnes je však už realita iná a kozmetika v lekárni sa stáva čoraz populárnejšou a cenovo dostupnejšou, dokonca sa dá zohnať za slušné ceny aj cez internet. Dermatokozmetika je vhodná hlavne pre ľudí s citlivou pleťou, pretože jej parfemácia je väčšinou mierna v porovnaní s tým, čo nám ponúkajú drogérie. Nielen pre svoju jemnú vôňu, ale hlavne pre svoje účinky si dermatokozmetika získava čoraz viac priaznivcov. Dokonca ju už kúpite aj v DMke, kam tak s obľubou všetky rady chodievame.

Zo sortimentu tejto značky som toho už vyskúšala dosť a dnes vám ponúkam prehľad toho najlepšieho, čo u mňa stále má svoje hrdé miesto na políčke. Kedysi vyrábala táto značka jedinú pre mňa účinnú zbraň na jazvičky a tou bol krém Diacneal, dnes ho už nahradil Triacneal, ale efekt nie je ten istý. 

Avene Extremly Gentle lotion je naj naj fakt najlepší odličovač na svete. Má takú krémovo-gélovú konzistenciu, niečo medzi mliekom a gélom, takže sa nemusíte báť, nevytečie všade naokolo. Plné balenie som nemala česť vyskúšať, ale keď spočítam vzorky, ktoré som spotrebovala možno by to už jedno celé balenie bolo.

Raz som čítala nejaký článok tuším v Emme o nejakej slávnej vizážistke, už si síce nespomínam na detaily, ale viem, že presne tento odličovač označila za ten najlepší. Od tej doby si tento odličovač šetrím na špeciálne príležitosti, keďže už mám asi poslednú vzorku. Patrí k mojim miláčikom, už som o ňom spievala tu. 

Svoje pery som na istý čas úplne zverila práve tejto značke a jej skvelým produktom na pery z radu Cold Crream. Tuhý aj tekutý balzam na pery sú skutočne vynikajúce, nepotrebujete si nimi pery natierať každých 5 minút, stačí tak dvakrát do dňa.

Ak uvažujte nad otázkou, aký hydratačný krém vyskúšať, skúste Avene Hydrance Optimale. Hodí sa aj na mastnú pleť, pretože je fakt jemný, no hydratuje pleť. Používam ho aj na krk a občas aj na dekolt, nezaťaží pleť, jemne vonia, rýchlo sa vstrebáva. Pre podrobnejší výklad si pozrite recenziu

Na blogoch je od Avene veľmi známy krém Cicalfate. Mám s ním isté skúsenosti, pomáha upokojiť podráždenú pokožku po holení, je vhodný aj na rôzne drobné ranky. Niekto si ho chváli aj v súvislosti s akné, to som však zatiaľ netestovala, aj napriek tomu, že akné mám, ale tak vidíte, stáva sa. Párkrát som si ho naniesla aj na pleť, tu sa mi zdal trochu hutnejší a mastnejší ako Hydrance, takže na pleť ho veľmi neskúšam.

Používate dermatokozmetiku?Poznáte túto značku?Ktorý produkt vám najviac vyhovuje?


Komentáre

  1. Od Avene som este nic nemala kvoli cene. Myslim, ze je to najdrahsia lekarenska kozmetika u nas. Ale mozno niekedy vyskusam.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.