M&M v mojej kozmeticke taštičke


Na úvod mi nedá trochu si zaspomínať na máj a víkendový výlet do Viedne, kde som samozrejme, okrem iného, neobišla ani moje milované drogérie a našla v nich to, po čom som tak dlho túžila - Batiste suchý šampón pre brunetky a sypký svetlý púder od Manhattanu. O šampóne vám napíšem inokedy, dnes to bude skôr o make-up produktoch.


Púder ma vyšiel na niečo cez 7 EUR takže žiaden lacný špás to nebol, ale keďže viem, ako je ťažko zohnať sypký svetlý púder, tak som to skrátka zaplatila. Značka Manhattan sa kedysi predávala aj u nás, ale už ju stiahli, žiaľ. Obstarala som si teda Soft Mat Loose Powder - teda zmatňujúci a fixačný púder v najsvetlejšom odtieni aký som našla - Natural 01. 

Bola to kúpa naslepo, ale povedala som si, že skúsim a spravila som dobre, dokonca veľmi dobre. Tak pozor bleduľky toto je fakt niečo pre nás, púder je naozaj svetlý, je doružova a neoxiduje počas dňa na pleti. Zmatnenie pleti netrvá úplne celý deň, ale tú 8 hodinovú pracovnú dobu zvláda veľmi slušne, ja sa neupravujem počas dňa, takže čo ráno nanesiem musí do konca pracovnej doby prežiť a ono to prežilo, necítim sa mastná, takže super. 

Do tohto púdru som sa skrátka zamilovala, pretože je svetlý, ľahký, ani ho na pleti necítim, nevytvára ten zvláštny maskoidný púdrový efekt, ak používate púdre viete o čom hovorím. No a kryje veľmi slušne, niekedy ho používam aj samostatne bez make-upu a kryje fakt veľmi dobre. Možno je pre niekoho aplikácia takéhoto prašák púdru náročná, treba sa s tým len naučiť pracovať a neodporúčam hubku, ktorá je súčasťou balenia, ja používam hubku od Alverde z púdru, ktorý som minula nedávno, je menšia a nanášanie je jedna radosť. 

Hodnotenie: 5 bodov


Moju Maybelline zbierku, ktorá je mimochodom veľmi skromná doplnila riasenka One by One. Má umelú kefku, ale pracuje sa mi s ňou veľmi dobre. Riasenka nie je ani príliš mokrá, ani príliš suchá. V jednej vrstve vie vyčariť fakt krásne objemné riasy, v dvoch vrstvách riasy zlepuje, ja si však nezvyknem nanášať dve vrstvy, takže na moje účely plne postačuje. A má krásny obal, takže celkovo som konečne prišla na chuť týmto riasenkám, určite skúsim aj iné druhy, ale ako som sa nazdávala, že moje Rimmel Scandaleyes sú najlepšie, tak som zistila, že tieto sú rovnako dobré. 

Riasenku používam cca dva mesiace a zatiaľ nevyschla, takže uvidíme, ako sa bude držať ďalej. Odličuje sa dobre, takže ani v tomto smere nerobí žiadne problémy. 

Hodnotenie: 5 bodov

Teším sa, že som obe svoje kúpy naslepo nemusela horko oľutovať a že práve naopak mi obe produkty, tak riasenka ako aj púder vyhovujú, škoda len tej dostupnosti púdru, ale tak našťastie nie je Viedeň od Bratislavy vzdialená tak veľmi, takže sa určite pre púder vypravím znovu. 

Komentáre

  1. Ten pudr si napíšu do wishlistu a budu doufat, že si na něj vzpomenu, jak se za rok podívám do Vídně! :D Ten Batiste sucháč jsi kupovala taky ve Vídni? Kde, prosímtě? Jsem hrozně unavená z toho, jak se pořád chodím ptát do Brna do Douglasu a oni ho tam pořád nemají :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že v Čechách hľadáš Batiste pre hnedé vlasy márne, ja som bola v Prahe dvakrát a pýtala som sa naň a vždy mali len klasický biely pre blondínky, strašná diskriminácia akoby iná farba vlasov ani neexistovala, tie biele nemám rada, hoci ich veľmi nevidieť, ale skrátka keď si ich vyčešem tak sa mi zmení farba vlasov, sú svetlejšie a nemám to rada. Neviem, ale ja som ho našla len vo Viedni, tam mali všeliaké varianty aj pre tmavé hnedé vlasy tuším aj pre čierne.

      Odstrániť
  2. Řasenky od Maybelline mám dost ráda. U mě se na dobro zabydlela Colossal Volum' Express Cat Eyes. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.