Nedeľné beauty okienko - ako prežiť v klimatizovanom prostredí


Na úvod dúfam, že si užívate víkend, pretože je fakt nádherný, slnečný a teplý, ideálny na opaľovanie, kúpanie sa v bazéne či iné aktivity, hlavne prosím neseďte doma, bola by to škoda. A ak už sedíte, tak vám to sedenie aspoň trochu spríjemním. Dnešné beauty okienko bude o zásadách fungovania v klimatizovanom prostredí. Klimatizácia je skvelá vec a bez nej by sme to v lete v práci ťažko zniesli, aj niektoré vlaky a autobusy sú vybavené touto vymoženosťou, no ako všetko aj klimatizácia má svoje pre a proti a je potrebné v takom prostredí dodržiavať isté zásady.
Ak sa v klimatizovanom prostredí zdržiavate minimálne, neprejavia sa na vás jeho účinky natoľko, aby ste sa tým museli nejako extra zaoberať. Denno-denná práca v takom prostredí sa však na vašom fyzickom stave istým spôsobom podpíše.

Klimatizácia môže spôsobiť nasledovné:
  • dehydratáciu organizmu,
  • dehydratáciu pleti,
  • únavu,
  • pocit suchého oka,
  • bolesť hrdla.
Tieto všetky úskalia so sebou prináša najmä nesprávne nastavená klimatizácia. Aj u nás v práci si žiaľ mnohí nesprávne myslia, že klimatizácia má poriadne ochladzovať, na to však moji zlatí klimatizácia neslúži, správne by mal byť rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou teplotou v rozpätí 5 - 7 stupňov. Ak teda človek použije zdravý sedliacky rozum, tak mu to je hneď jasné, vysoký teplotný rozdiel môže spôsobiť šok pre naše telo a na to nadväzujú ďalšie problémy a to predsa nechceme, chceme si leto užiť.


Povinná (aj beauty) výbava pri pobyte v klimatizovanom prostredí:
  • dostatočný príjem tekutín - skrátka voda je základom všetkého,
  • očné kvapky tzv. umelé slzy proti vysušovaniu očí,
  • termálna voda v spreji pre dodanie hydratácie našej pleti,
  • balzam na pery,
  • krém na ruky.
Klimatizácia sa vraj neprejavuje na každom rovnako, niekto je citlivejší, niekto menej, rozhodne však pitný režim dodržiavať treba. Ak navyše pracujete s počítačom, tak je ten pitný režim obzvlášť nutný a je potrebné toho vypiť fakt viac.


Na mojom pracovnom stole nikdy nechýbajú balzam na pery a krém na ruky, antiperspirant proti poteniu, voda, v kabelke sú vždy pripravené očné kvapky Optive - moje umelé slzy. A samozrejme sa snažím dodržiavať pitný režim, aj keď tá voda sa míňa fakt rýchlosťou blesku. 

Najnovšie si už ľudia začínajú zavádzať klimatizáciu aj do svojich bytov či domovov, do takej kuchyne napr. by sa to určite zišlo, hlavne v bytoch. Takže vidíte, stretnúť sa s klimatizáciou možno naozaj všade a vôbec to nie je zlá vec, len sa treba riadiť istými zásadami, dodržiavať vyššie spomenutý teplotný rozdiel a nezabúdať na povinnú beauty výbavu osoby dlhodobo sa zdržiavajúcej v takomto prostredí.

Ovplyvňuje aj vás klimatizácia alebo ste voči nej imúnni? Máte nejaké ďalšie odporúčania pre život v klimatizovanom prostredí? Čo zdobí váš pracovný stôl?

Zdroje príspevku:

Komentáre

  1. Mě ovlivňuje jak kdy, ale krém na ruce, litry vody a balzám na rty je taky moje povinná výbava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Seznam must-haves mám podobný, zrovna umělé slzy jsem včera vytáhly, oči mě totiž pálily přímo neskutečně :D Chystám podobný článek, teď to bude vypadat, že jsem jen kopírka :( :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne článok napíš, viac názorov, viac článkov vytvorí aspoň zaujímavejší pohľad na vec okrem toho sme blogerky a niekedy nás skrátka napadnú podobné veci, je to bežná realita. Tak sa teším na tvoj článok.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.