Príbeh červeného lakovania


Ako som tak sedela v nedeľu v kostole, všimla som si malé dievčatko sediace predo mnou, ktoré malo nalakované nechty. A tak som si spomenula na svoje detstvo, keď som túžobne čakala na leto, kedy mi moja mamka konečne nalakuje nechty. Mala som výrazný ružový lak a cítila som sa ako veľká slečna. Asi to poznáte, na základnej to bolo to isté, na koniec školského roka sme sa chystali ako na veľkú udalosť a lakovanie nechtov bolo jeho neodmysliteľnou súčasťou. Na strednej už zákaz líčenia a lakovania pominul a s ním sa akosi znížila aj intenzita lakovania nechtov a to mi pripomína, ako sa ako malé deti na niečo tešíme, a keď už vyrastieme a môžeme to konečne mať, zrazu z toho už takú radosť ako v detstve nemáme. Lakovanie ma baví, no nepraktizujem to tak často, ako som si to v minulosti vysnívala, kým som si nechty smela lakovať len v lete.

Dosť bolo úvodu, poďme k veci. Blogy ma ovplyvňujú viac, ako som si ochotná priznať a tak som si konečne kúpila Rimmel 60 seconds, v bordovom odtieni 340 Berries and cream. Rimmel ako značka u mňa v poslednom čase dominuje čím ďalej, tým viac, zdá sa mi, že sa poriadne zlepšila, možno sa udiali nejaké zmeny vo vedení, to síce nezistím, no čo zistím a zistila som je, že tieto laky sú fakt super. Odtieň vyzerá na nechtoch skôr krvavo-červený, než bordový, ale to mu odpustíme. Lak kryje bez problémov v jednej vrstve, má veľký štetček na nanášanie a schne naozaj rýchlo. Balenie je také obyčajnejšie, no pekné. A cenovo nie je príliš drahý, plus nájdete si tu svoj odtieň, hlavne ak pátrate po menej tradičných, tak ako ja. 


Spomínate si na moju kúpu laku z Kotonu za 1 euro? Lak staroružovej farby, ktorý som po prvom nalakovaní nechtov na nohách chcela vyhodiť dostal druhú šancu. Skúsila som naniesť dve vrstvy a nalakovať ním nechty na rukách a aha zázrak, lak vyzerá veľmi pekne, jedna vrstva síce fakt nestačí, no na krátkych nechtoch by možno aj stačila, dlhé si však rozhodne s jednou vrstvou nevystačia. Odtieň je sýty a fakt netradičný, páči sa mi, aj obal je úžasný, krajší ako Rimmel, no tenký štetček v dnešnej dobe? To ma prekvapilo, myslela som, že také sa už ani nevyrábajú, ale evidentne áno. Na fotke je fakt lak z Kotonu, len svetlo spravilo svoje.


Asi vás zaujíma výdrž lakov, nuž Rimmel vydrží rozhodne dlhšie, menej sa olupuje, Koton aj v dvoch vrstvách zlieza, ale nie tak rýchlo ako to u mňa býva po lakoch Miss Sporty, výdrž laku Koton by som prirovnala k lakom Essence, čiže celkom schopná.

Koton však v jednej veci Rimmel predsa len prekonal a tou je odlakovanie, Koton sa mi odlakoval rýchlosťou blesku a neostali mi takmer žiadne zvyšky, odlakovať Rimmel bolo fakt náročné. 

Z dielne Rimmel ma hrozne láka pepermintový lak na nechty, je súčasťou letnej edície a odkedy som ho videla na blogu Instantí krása strašne po ňom túžim, tak uvidíme či odolám, ale ho objavíte po čase v nejakom článku. Jeden nikdy nevie. 

K čomu nosiť výrazný lak? Ja vravím, že ku všetkému, pokojne aj na svadby, do práce, kamkoľvek, záleží, čo preferujete a aký ste typ, ja výrazné nechty milujem. 

Aké laky na nechty máte najradšej? Nosíte výraznú červenú alebo dávate prednosť jemnejším farbám?

Komentáre

  1. Tiež mám ten Rimmel lak vďaka tebe .. ♥ Je úžasný, momentálne môj najobľúbenejší.. ! :) Ešte raz zaň dakujem.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Výrazné laky ve sbírce mám, ale přiznávám, že raději sahám po těch jemnějších, pastelových odstínech:-) I když sem tam dostanu náladu na nějaký výrazný, křiklavý lak:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Woow ten rimmel je krááásny ,sa ešte čudujem ,že ho nemám :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru je krásny, no úprimne som čakala lepšiu výdrž. Ale odtieň je naozaj nádherný.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.