Biznis make-up rutina


Nie nadarmo sa hovorí, že človek sa časom mení a menia sa aj jeho návyky. Tieto zmenu sa týkajú aj beauty oblasti a predovšetkým líčenia. Pozorujem to sama na sebe, odkedy pracujem, som náročnejšia na líčidlá hlavne čo sa týka ich výdrže, predsa len, 8 hodinová pracovná doba sa s časom stráveným na prednáškach či cvičeniach na vysokej nedá porovnať. Pracujem v oblasti, kde sa od ženy vyžaduje istý biznis štýl, nemáme predpísaný dress-code, ale isté zásady musíme dodržiavať a tomu som nejako prispôsobila aj svoje líčenie.

Bežný pracovný deň vyzerá moje líčenie asi nejako takto:


Všetko sa začína podkladovým krémom, na ktorý následne nanesiem korektor Catrice na prekrytie kruhov pod očami a akné, následne nanesiem make-up Dermacol pomocou štetca. Na tento make-up je v DMku momentálne akcia. Nasleduje malinová lícenka Catrice a celé to zafixujem sypkým púdrom, momentálne som na tom s púdrom dosť biedne a používam tento od Yves Rocher, ale nie je úplne ideálny, odtieň mi nesedí. Recenzia naň bude čoskoro. Mimochodom vďaka Bielej Mačke mám u seba už opäť svoj milovaný minerálny púder Alverde. Konečne doplnili zásoby, tak ak vám vyhovuje tak rýchlo do DMky.


Nasleduje úprava obočia pomocou ceruzky od Essence a potom pristupujem k samotnej úprave očí. Tie líčim podľa toho, či si beriem šošovky alebo okuliare. Do práce k počítaču nosievam častejšie okuliare a preto je veľmi dôležité použiť linku, inak sú moje oči nevýrazné, očné tiene nie sú pod okuliare úplne ideálnou voľbou, s linkami je to oveľa lepšie.Celé to ešte zakončím riasenkou, momentálne opäť Rimmel Scandaleyes.


Ak si beriem šošovky, potom linku zvyčajne vynechávam a nasledujú očné  tiene, ideálne nejaké tekuté, práškové nie sú úplne ideálne pretože opadávajú, takže ak práškové tak kvalitné. Ja používam najčastejšie strieborný mono tieň Color Tatoo od Maybelline a do kútika nanesiem ešte pre dramatickosť očný tieň Dermacol Black Sensation, ktorý rozmažem dostranena pre efekt dymového líčenia. A na záver ešte riasenka.


Bez rúžu do práce zásadne nechodím, obľúbila som si malinové tóny a momentálne u mňa kraľuje rúž v tyčinke  od H and M, síce pery vysušuje, ale to som už vyriešila podkladovým balzamom na pery. Výdrž má veľmi slušnú a farba je skutočne intenzívna a čo je podstatné - bez shimmer efektu teda bez trblietok. 

Ak sa po práci chystám na nejakú párty alebo nejakú inú udalosť a nestíham sa už vracať domov, celé líčenie ešte zafixujem mojím obľúbeným fixátorom od Elfu. A môže sa vyraziť do práce.

Moja make-up rutina sa zmenila najmä v tom, že som začala viac používať linky a menej očné tiene, zaradila som do líčenia lícenku a nikdy nevynechávam podkladový krém, aj keď som majiteľkou mastnej pleti. Snažím sa líčiť decentne, predsa len v biznise sa nejaké extravagantné líčenie príliš nenosí.

Ako vyzerá vaša business make-up rutina?

Komentáre

  1. tak ako každá :) aj keď som chodila na pohovory, tak len make up, riasenka a dáky balzám na pery/rúž.. nechcem nejako na seba upozorňovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru platí že menej je viac, ani chlapi nemajú radi, keď sa líčime príliš výrazne.

      Odstrániť
  2. pekne sa mi to čítalo zaujímavo opísané ja veru do skladu u nás nepotrebujem moc líčenie ale ceruzka mi na obočie nesmie chýbať a zhodou okolností táto istá, a nedávno som si kúpila ten camouflage krém catrice ktorý je naozaj užasny ako každá píše... keď si sním zatriem nedokonalosti tak make up ani netreba:)) Inak nalíčim sa určite ale hlavne v tedy ak si to situácia vyžaduje:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa článok páčil. Ja sa do práce líčim vždy, oblasť finančníctva si to skrátka vyžaduje, ale povolila som už v lakovaní nechtov a cez víkendy sa občas nelíčim vôbec, nech si pleť oddýchne.

      Odstrániť
  3. Pěkná rutina :) já chodím pořád ještě do školy, takže žádnou business rutinu nemám, ale do školy se líčím podobně jen beze stínů :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekny clanok. Prekvapilo ma, ze licenku davas pod puder. Catrice korektor som si pred tyzdnom kupila aj ja a naozaj je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tou lícenkou to má praktické vysvetlenie, ak to náhodou preženiem tak to púdrom ešte dokážem stĺmiť, už síce prácu s lícenkou ovládam, ale pre istotu. Ja sa aj tak nerada líčim výrazne.

      Odstrániť
  5. Ja sa líčim oveľa výraznejšie ,ak nemám výrazné oči ,tak aspoň pery :). Ako viem ,že to moc biznis make-up nie je ,ale tak ja mám červené vlasy, ktoré na mňa upozorňujú, tak prečo neupozorňovať aj make-upom :D
    Moja giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výrazný rúž nosím vždy aj ja, malinová nie je práve jemná farba.

      Odstrániť
  6. Souhlasím s tebou. 8hodin v práci je něco úplně jiného než sedět ve škole. Tam si totiž člověk kdykoliv odskočí na záchod, přečísne vlas, napatlá další vrstvu rtěnky a je spokojený, protože zabil 10minut z nudné hodiny...ae v práci toto člověka ani nenapadne :( Sedí, maká a nestíhá.
    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že to dobre poznáš, veru v práci nie je čas na dolaďovanie sa do dokonalosti, ranný make-up a ide sa.

      Odstrániť
  7. Ten makeup od Dermacolu mám taky, ale bohužel mi oxiduje, tak ho musím míchat :-( A pudr je super od NYC, UMA a Essence. Mají transparentní odstíny, tak nemusíš řešit barvu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dermacol na tebe oxiduje? Na mne oxiduje asi všetko okrem tohto make-upu, ale no každá máme inú pleť, takže môže byť.

      Odstrániť
    2. Na mě je zatím úplně nej makeup od Bourjois s nějakou květinovou vůní. Makeupy od Bourjois jsou super na mastnější pleť :-)

      Odstrániť
    3. Tak to určite nejaký vyskúšam, nájsť niečo vhodné pre mastnú pleť je ťažké a ešte aj s podtónom doružova, hotová tragédia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.