Traja statoční akné bojovníci

Aknecolor akne

Statočných bolo síce sedem, no ja nie som náročná a vystačím si aj s tromi, veď súboj s akné je naozaj ťažký a vyhrať ho nie je jednoduché. Moje akné je už dá sa povedať v dobrom štádiu, no predsa len sa tu z času na čas objaví nejaký ten nezbedník, s ktorým treba bojovať. A potom je tu ešte otázka krytia, pretože akné je vcelku komplexný problém a kým stopy po vyrážke zmiznú, prejde istý čas a aj preto sú korektory moji najlepší kamaráti.



Sudocrem asi nemusím nijako špeciálne predstavovať, používam ho v procese hojenia, na to funguje najlepšie, na nové vyrážky sa mne nejako neosvedčil, nevie si s nimi poradiť tak rýchlo, ako to ja očakávam, ale na jazvičky a zahojenie je úžasný. Používam ho hlavne večer, pretože je hutný a biely, takže počas dňa či pod make-up sa skrátka aplikovať nedá.

Aknecolor akne

Niekedy sa oplatí zastaviť v lekárni, nájdete v nej napr. Aknecolor krémpastu. Existujú dva odtiene - svetlý a tmavý, mne vyhovuje ten svetlý, kedysi som ho používala na celú pleť ako make-up, dnes ho používam skôr na liečebné účely. Aknecolor je v tom úžasný, že akné nielen prekryje a to naozaj dostatočne, ale ho zároveň aj lieči, vyrážky pekne prisuší, sú menšie a po pár hodinách je pleť hneď v lepšom stave. Balenie vám vydrží dlho, takže sa investovať oplatí a tuším ani nie je nejako extra drahý. Používam ho počas dní, kedy sa mi líčiť veľmi nechce alebo lokálne, ak sa mi vyhodí nejaká nová vyrážka a treba ju spacifikovať.


Trojicu bojovníkov uzatvára korektor Catrice Camouflage, liečebné účinky od neho nečakajte, ale čo sa krytia týka, dá sa naň na 100% spoľahnúť. Odporúčam nanášať bodovito, najlepšie štetcom pred dosiahnutie maximálneho krycieho efektu. 

V súčasnosti už nepoužívam žiadne predpísané mastičky či roztoky na akné, úpravou stravy, výmenou kávy za zelený čaj a zaradením pleťových mydiel do mojej čistiacej pleťovej rutiny sa mi podarilo dostať akné do vcelku schopného stavu. Bojovať však musím aj naďalej, už to však nie je tak hrozné. 

Akí sú vaši akné bojovníci? Našli ste niečo prevratné, čo stojí za to vyskúšať?

Komentáre

  1. Sudocrem mam take a na to hojeni je vazne moc fajn :) A tenhle korektor od Catrice si chci poridit uz dlouho jeste s tou tekutou verzi, urcite to bude super dvojka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mne pomáhajú len krémy a mliečka weleda a potom bioderma sébium :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Weledy som zatiaľ neskúšala nič, no BIodermu poznám veľmi dobre, avšak z radu sébium používam ak niečo tak len micelárnu vodu, ostatné produkty na moju pleť nemajú vôbec žiaden účinok.

      Odstrániť
  3. So Sudocremom a Aknecolorom som spokojná aj ja. Catrice som si kúpila na základe odporúčaní na všetkých možných blogoch, ale podľa mňa je použiteľný len na zakrytie kruhov pod očami. A aj to len ak niekto nemá výrazne vrásky. Ak ho dám na akné, nielenže sa akné zhorší, ale aj korektor na tvári zoxiduje a problematické miesto ešte viac zvýrazní. Ja za seba odporúčam korektor od Dermacolu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa mi pri Catrice nejako nestalo, no je pravda, že v očnom okolí zvýrazňuje vrásky, ale oxidáciu som si u seba nejako nevšimla

      Odstrániť
  4. Já s akné problémy nemám, ale občas se mi na pleti objeví malí pupínek a tak na něj používám právě tebou zmiňovaný Aknecolor..

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekný článok, ja tiež používam sudocrem už dávnejšie na nejakú tú výražku keď sa objaví ho použijem večer a do rána ju vie pekne vyliečiť za niake tri dni už neni vyrážka alebo vred taký bolestivý a postupne sa hojí. Aknecolor je fajin vec ale ešte som ho nikdy nemala a camouflage som si kúpila nedávno lebo som čítala samé pozitíva a je skvelý:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Korektor mám a je super :) Sudo Cream bych chtěla vyzkoušet..
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mám všetkých troch bojovníkov a tiež sú pre mňa veľkou záchranou. Len kožná mi odporučila pri Aknecolor tmavší odtieň a to bola chyba :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja mám dosť agresívne akné a tieto prípravky mi nepomáhali. Mám o tom článok na blogu. :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jeeeee aknecolor hehe 😁😊 stara dobra klasika. Nastastie v lekarni este stale najst uz su to roky a roky. Kedysi daaaaavno kamosky si len toto kupovali a davali na celu tvar, u mna bol tiez dennodenny 😁 na zakrytie nejakych skvrn. Dnes uz len sem tam na nejaku vyrazku. Uz aj cena je poriadna. Ale aknecolor je aknecolor 😉

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ani neviem, koľko teraz stojí. Teraz ho už používam pomenej, ale puberta s ním bola celá. Ono to fakt účinkuje, lieči, hojí robí pleť takou lepšou.

      Odstrániť
  10. Mama mi vravela ze tak medzi 10 az 13 eur.. sice neviem este kedysi na koruny kolko stal...ale to vtedy aknecolor bol velky hit 😁 ale je dobry to je fakt 👌

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.