Lesklá peť už nikdy viac


Isté veci sa v živote nemenia, napr, typ pleti, ak raz máte pleť suchú, asi z nej mastnú mať nebudete a naopak. Ja sa radím medzi majiteľky mastnej pleti a aj keď som sa akné už takmer úplne zbavila, typ pleti sa nezmenil, takže stále musím bojovať s mastením pleti alebo tzv. leskom. Najviac sa to prejavuje pri líčení a práve s líčením bude dnešná recenzia súvisieť.

Moje líčenie spočíva v nanesení podkladového krému, make-upu a pleťového púdru, aby som sa neleskla. Máloktorý pleťový púder však dokáže udržať vašu mastnú pleť bez lesku po celý deň a tak je nutné siahať po iných alternatívach, napr. po zmatňujúcich papierikoch. Moje jediné doposiaľ vyskúšané sú od Elfu a nesú názov Shine Eraser. Balenie obsahuje 50 zmatňujúcich papierikov, čo vám vystačí na naozaj dlhý čas, ja ich používam takmer denne v práci cca od leta a stále mám nejaké v zásoby. 


Priznám sa, že som zmatňujúcim papierikom nejako nikdy neverila a aj preto som ich ani neplánovala vyskúšať, no tieto konkrétne som dávnejšie vyhrala v jednej giveaway, takže to beriem ako osud. Papieriky sú tenké, stačí ich priložiť na pleť, trochu podržať a tadá, lesk je preč, pleť je matná akoby ste si práve naniesli púder. A čo je najlepšie, líčenie ostáva v nezmenenom stave, teda žiadne strácanie make-upu, nič takéto. To bol aj dôvod, prečo som papierikom neverila, bála som sa, že mi zlezie make-up, ale opak je pravdou, make-up ostáva v neporušenom stave.

Môj aktuálne používaný púder Yves Rocher mi poskytuje ochranu pred leskom tak na 4 hodiny, potom beriem papierik a som matná až do konca pracovnej doby. Zvyčajne si vystačím s jedným papierikom, ktorý používam na líca a nos.

Hodnotenie: 5 bodov z 5

Zmatňujúce papieriky sú pre mňa obrovským prekvapením, sú naozaj účinné a ak ste ich doposiaľ nepoznali, tak odporúčam vyskúšať. Práca s nimi je bezproblémová, sú malé a hlavne vám nehrozí zaprášenie oblečenia novou dávkou púdru. Osobne nemám čas a ani nejako nepreferujem úpravu make-upu počas dňa, moja kozmetická taštička ostáva doma a jediné, čo mi robí počas dňa spoločnosť sú práve tieto papieriky.

Ako ste na tom vy a zmatňujúce papieriky? Skúšali ste ich? Máte nejaké konkrétnu obľúbenú značku?

Komentáre

  1. Ja som si priniesla z Taiwanu asi 9 balíčkov.....a po roku a pol mám ešte 6 balíčkov doma.=D Najprv som bola lenivá ich používať, ale od tohto leta na ne nedám dopustiť a beriem si ich všade so sebou. Podobne ako ty aj ja mám mastnú, povedala by som, že až veľmi mastnú pleť a nemám rada, keď musím na seba nanášať nové a nové vrstvy púdru, pretože sa tie vrstvy po celom dni začnú usádzať a nevyzerá to bohvie ako. No a práve s týmito papierikmi je to super. Lesklej pleti sa zbavím raz dva a úplne si vystačím len s jedným napudrovaním - a to ráno. Takže áno, dávam za pravdu - je to taký malý, veľmi prekvapivý zázrak.=)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Donáška až z Taiwanu, tak to je teda niečo, ale schvaľujem, tieto papieriky sú úžasné a balenie sa neminie hneď čo je tiež super. Opätovné nanášanie pleťového púdru nemám tiež nejako extra v láske, pretože sa mi zdá, že pleť to zaťažuje ešte viac a navyše to väčšinou vôbec nevyzerá prirodzene. Ostaneme teda verné Elfu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tomto produkte som ešte nepočula ale vyzerá zaujímavo:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Co sa tyka pleti ten isty problem mam. Ta T zona je katastrofalna...tiez skusam vsetko mozne. Tie obrusky zneju dobre. Zisli by sa mi nasla som aj link na ne kde ich dostat...
    Keby niekto mal zaujem
    http://www.elf-kozmetika.eu/sk/Doplnky/Essentials/e-l-f-Essential-Zmatnujuce-obrusky-p63c45c58.html

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.