5 najväčších kozmetických sklamaní roka 2015


Mojich osobných víťazov v kategórii kozmetika som Vám predstavila v nedávnom poste. Nastal čas predstaviť si aj porazených, ktorí sa v mojej kozmetickej zbierke ocitli žiaľ naposledy. Dosť bolo teórie, prejdime k praxi.

Laky Rimmel sú u mňa milované i zatracované zároveň. Milované sú tie z radu Lycra Pro, zatracované laky 60 seconds. Prečo? Mala som jeden jediný, odtieň 340 Berries and Cream. Krásna farba, krytie v jednej vrstve, expresne rýchla aplikácia pomocou veľkého štetčeka a rýchle schnutie. Prečo som teda nespokojná? Dôvod je jasný, prekáža mi výdrž týchto lakov. Tá je veľmi krátka, asi tak deň možno dva a potom je potrebné lakovať nanovo, čo ničí nechty a úprimne aj moje nervy. Ostávam verná lycre.

Pri značke Rimmel ešte ostaneme, pretože má v sortimente aj jeden šťastne-nešťastný púder Stay Matte. Väčšina blogeriek ho miluje, ja s mojou mastnou pleťou ho nemôžem vystáť, nerozumieme si. Matná pleť mi vydrží tak hodinu po aplikácii a to v zime, takže v lete to bude čo 5 minút? Nie som zástanca opakovanej aplikácie akejkoľvek dekoratívnej kozmetiky v priebehu dňa, u mňa je rituál jasný, ráno nalíčiť, zafixovať sprejom a dovidenia. Občas používam v práci zmatňujúce papieriky, pri tomto púdri by sa mi tie papieriky minuli veľmi rýchlo. Síce oceňujem široký výber odtieňov, avšak pre mastnú pleť neodporúčam. 


Od Rimmelu sa presunieme k tretiemu nepodarku z radov dekoratívnej kozmetiky a to k značke NYC Metallic Eyeliner. Mám ju v zlatej farbe, ale nie je dobrá, veľmi sa rozpíja, linka sa s ňou takmer nedá nakresliť, pripomína mi tekuté očné tiene, toto som však nechcela. Hľadanie trvácnej metalickej linky teda pokračuje.


Prejdem k očnému krému Alverde. Minulý rok som v radoch tejto kozmetiky dosť pátrala, no nie všetko mi sadlo. Očný krém s extrakom zo svetlíka lekárskeho mi nesedí, pociťujem pnutie, krém je na svoju kategóriu až príliš hutný a skrátka to nie je ono. Pozitívne recenzie som čítala na očné krémy Ziaja, tak možno vyskúšam.

A posledným pánom na holenie je Ziaja kokosvý krém na ruky. Ten som spomínala nedávno, no tak hrozne ma sklamal, že ho musím skrátka spomenúť opäť. Má vysušujúci efekt, hodí sa ani neviem či na leto, alebo ho radšej skúste využiť inak. 

Žiadnu z týchto značiek aj napriek negatívnym skúsenostiam nezatracujem, Rimmel, Alverde a Ziaja sa práve naopak za posledné obdobie stali mojimi obľúbencami, len mi skrátka nie všetko sedí, ale aj v kozmetike platí, koľko ľudí, toľko chutí. 

Majte sa krásne a teším sa na komentáre.

Komentáre

  1. zaujímavé :) ja s týmto púdrom nemám žiadny problém, ale som rada, že som našla niekoho, kto má na to aj iný názor
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo sa dá robiť, aj v kozmetike platí koľko ľudí toľko chutí.

      Odstrániť
  2. S zadnym produktem nemam zkusenost, ale Stay Matte od Rimmelu se chystam urcite vyzkouset, i kdyz ted pouzivam pudr od Catrice a nemuzu si ho vynachvalit :) A ocni krem mam od Balei, pripada mi fajn a ani neni hutny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z očných krémov som skúšala Eucerin, Niveu a tento Alverde, Balea je však v mnohom dobrá, takže možno vyskúšam, vďaka za tip.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A pro mně je zase pudr Stay Matte stálice, už mám několikáté balení a fakt mi sedí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som Ta pred tym pudrom a ocnym kremom varovala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, asi nie dostatočne :) Nevadí, hľadanie pokračuje.

      Odstrániť
  6. Ja som od Alverde očný gél a nič moc. Dala som si ho na pleť a nič. Ako keby som si tam nič nedala, síce neštípal ,ale ani nič nerobil. Stay matte som si aj ja chcela kúpiť, ale mám dosť mastnú pleť ,tak asi aj ja by som s nim dopadla rovnako.
    Bio súťaž

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mastnú pleť asi Stay Matte dobrý nebude, mám ten typ pleti a efekt bol ako čítaš slabý.

      Odstrániť
  7. Krem na ruce zkus kozi od ziaji ten je totiz skvely.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evidentne som šliapla s týmto kokosovým vedľa, vyskúšam teda kozí rad.

      Odstrániť
  8. Púder or Rimmel človek buď miluje alebo neznáša. Inak máme to podobne, tiež sa namaľujem ráno a očakávam od produktu, aby mi na tvári vydržal aj počas celého dňa. Nie aby som každých 5 minút pozerala do zrkadla, či mi náhodou nezmizla polka make-upu. Kika - Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne si to vystihla, make-up musí proste držať na svojom mieste, kto má toľko miesta v kabelke, aby si tam nosil so sebou celú svoju výbavu. Ja si prenášam tak zmatňujúce obrúsky a balzam na pery.

      Odstrániť
  9. Minule som si alverade ocny krem chcela kupit, tak este ze som tak neurobila, inak ten zjaja krem na ruky by sa mi mozno hodil, pretoze sa mi neprekonatelne potil...ktovie ci by to nepomohlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento od Alverde si radšej nekupujem, zbytočnosť, sama neviem čo s ním spravím, dala som si ho do kúpeľne že hádam aspoň ako krém na ruky bude dobrý, ale je strašne hutný.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.