Make-up vhodný pre mastnú pleť - Rimmel




Ku kúpe make-upu Rimmel ma priviedli hlavne často spomínané, pozitívne recenzie na iných blogoch. Moja skúsenosti s make-upom Lasting Finish v tekutej forme dopadla katastrofálne, avšak niekedy je dobré dať druhú šancu, tak ľuďom, ktorí vás sklamali, ako aj kozmetike. Nešlo však o doslovnú druhú šancu, tento make-up sa totiž vyrába tak v tube, ako aj v pumpičkovom balení a práve tento pumpičkový u mňa momentálne kraľuje.
Ku kráse balenia sa nebudem vyjadrovať, je to presne to, čo mám rada - pumpička, ktorá funguje, sklenený obal, estetika, všetko ako má byť. Dôležitejšie sú však účinky a odtiene. Make-up som kúpila v odtieni 100 Ivory v drogérii Teta, v DMke som tento odtieň nevidela, takže opäť sú svetlé odtiene nedostatkovým tovarom, našťastie nie tak celkom. Popísala by som ho ako taký ružovo-žltý, nemá úplne jednoznačný podtón. To mi spôsobovalo trochu obavy, no skúsila som a výsledok je, že make-up mi sedí a neoxdije na mojej pleti. Tí, ktorí ma sledujú dlhšie iste vedia, že mám ružový podtón pleti, čo sa hľadá v drogérii dosť náročne.







A teraz si zapamätajte jedno dôležité pravidlo: ak neviete, kam z konopy, hľadáte krycí make-up, ktorý vydrží, stavte na tie dlhotrvajúce, je to vždy trefa do čierneho, pokiaľ to nie je nejaký tekutý light make-up. Tento od Rimmelu vydrží celý pracovný deň, kryje veľmi dobre, porovnateľne s mojím milovaným Dermacolom, ktorému som dala načas pauzu. Je vhodný aj na leto, pretože obsahuje faktor 20 SPF. Z tohto uhla všetko sedí.


Problémom u tohto make-upu je, že pre mastnú pleť sa dá používať viac-menej len v zime príp. jari či jeseni, no ideálne v zime, kedy je aj mastná pleť suchšia, bežne je totiž tento make-up dosť mastný, takže púder je nutnosťou a žiaľ pleť sa leskne aj v priebehu dňa. Vhodnejší je skôr pre suchšie typy pleti, no aj moja mastná to s ním v zime prežila, s púdrom samozrejme. Proces tvorby akné našťastie make-up nespúšťa, takže v zime super, na leto sa isto vrátim k Dermacolu.


Hodnotenie: 4 body, veľmi dobrý.


Môjho Dermacol šampióna síce neprekonal, ale myslím, že dostáva čestné druhé miesto čo sa týka top make-upov ala Bianka.


Majte sa krásne, píšte svoje komentáre k tejto téme alebo celkovo k problematike make-upov, nájsť ten správny trvá naozaj roky a občas je vhodné aj svoj osvedčený zameniť za iný.


Komentáre

  1. Na mňa je zasa moc tmavý a keďže ja sa ani cez leto neopalujem, tak ho asi nikdy nevyskúšam. Mala som jeho trošku inú verziu v tube ,lebo z tej rady sa ku nám dostal aj odtien 010 light porcelain a ten je zasa moc ružový :/.

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš a na mňa práve naopak nie je ružové skoro nič, stáva sa to.

      Odstrániť
  2. ja som skúsila od loreal infallible matte no a som s ním úplne spokojná zmatní dokonale ... len tiež je tam problém s odtieňom... na mojom blogu mám aj recenziu ... a inak úplne súhlasím s tým že je dobré dať niekedy kozmetike aj druhú šancu alebo keď sa nedajú použiť na to čo boli kúpené snažím sa ich využiť na niečo iné aby som to nemusela vyhadzovať :) :) Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej Loreal make-upy sú dosť tmavé, aspoň teda žiaľ u nás sa k svetlejším odtieňom nedá dopracovať, čo už majú nás asi za obyvateľky Afriky.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá byť zaujímavý a fakt dobrý. Ja som si akurat dnes objednala make up Revlon colorstay, tak snáď budem spokojná. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Revlon som pozerala, len ma trochu odrádza jeho spôsob dávkovania, aspoň v parfumérii čo som videla tie make-upy, tak si ich musím naliať.

      Odstrániť
  5. Ahoj. Mne teda tiež celkom sedel na mastnú pleť používala som ho prevažne minulú zimu. Všimla si si, že tak zvláštne na pleti lepká? Istým spôsobom to bolo fajn, púder sa naň naozaj až prilepil, ale prišlo mi to také zvláštne, zatiaľ je to jediný makeup, ktorý mi toto robil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten lepivý pocit by som pripísala hydratácii make-upu, je predsa len trochu mastnejší, ale stále znesiteľný aj pre náš typ pleti.

      Odstrániť
  6. Ja mám matnú pleť a kupujem si zvyčajne hydratačné makeupy, nevytvárajú na mne pocit masky. Ale tento sa mi celkom zapáčil, videla som ho vo viacerých recenziách a vyzerá veľmi pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Rimmel majú kvalitné mejkapy, dlhú dobu som ich používala. Lenže neskôr som potrebovala "zmenu" tak som si kúpila jeden od Astoru.. ale musím povedať, že s Rimmelom som bola viac spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa sa v poslednom čase značka výrazne zlepšila, dajú sa zohnať aj vcelku svetlé odtiene make-upov, od Astor som mala ten Perfect Stay, nebol zlý, na leto sa dal, ale nebolo to až tak super.

      Odstrániť
  8. Tento jsem zkousela a je rozhodne dobry, ja jsem s nim spokojena.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.