Ako dostať potenie pod kontrolu - deodorant a antiperspiranty

Potenie

To máme dnes ale peknú slnečnú nedeľu. Včera som oslavovala narodeniny a ako jeden zo spôsobov ich oslavy som pre vás vytvorila tento článok. Určite sa aj vy stretávate neustále, hlavne v teplejších mesiacoch s dilemou, ktorý prípravok proti poteniu ma účinne ochráni, nebojte sa, som na tom rovnako a momentálne používam viaceré prípravky, tak si na ne poďme pozrieť bližšie.

Nespomínam si, kedy som naposledy mala toľko prípravkov proti poteniu a ešte od rôznych značiek, na dlhé roky sa u mňa usídlili prípravky Garnier Mineral, ktoré považujem stále za najúčinnejšie, no majú aj svoje negatíva a tak to chcelo trochu zaexperimentovať.

V zime bol hráčom číslom 1. deodorant Nivea Pure and Natural. Vonia krásne, čisto a jemne a čo ja najlepšie, neobsahuje hliníkové soli. Ide o deodorant a teda ochranu proti poteniu tu čakať nemožno, no u mňa fungoval v zime rovnako ako môj Garnier s tým rozdielom, že krajšie vonia. V jarných mesiacoch sa naň dá tiež spoliehať, ako tomu bude v horúcom lete uvidíme. Ak vás zaujal, prečítajte si tento príspevok.

Pokiaľ hľadáte niečo 100% účinné tak rozhodne siahnite po antiperspirante Garnier Mineral, dokonca sa už vyrába aj s účinnosťou 72 hodín, práve v tom však tkvie jeden háčik a tým je, že síce zabráni poteniu na jednom mieste, ale prejaví sa to potom na inom mieste, skrátka to nie je najlepšie riešenie a preto ho odporúčam používať len v extrémnych podmienkach, na bežné pracovné dni volím už aj ja radšej iné prípravky.

Hodnotenie: 4 body z 5




Ďalším prípravkom je anti-perspirant Dove Original, ktorý sa vyrába vo viacerých verziách, tuhej, tekutej i sprejovej. Ja preferujem tekuté, tie robia najmenej fľakov na oblečení a cítim sa s nimi najlepšie, nezanechávajú nánosy v podpazuší. Dove garantuje výdrž 48 hodín a bežný pracovný deň s ním v pohode zvládam, má krásnu, jemnú vôňu typickú pre Dove produkty. Obsahuje vitamín E a je dokonca vhodný aj na upokojenie pokožky po holení, naozaj odskúšané, žiadne štípanie nehrozí. Vyzerá to tak, že u mňa Dove momentálne vyhráva. 

Hodnotenie: 5 bodov z 5




Verzia Dove Original v spreji mňa trochu dusí, neviem nejako sa nedokážem stotožniť s týmito spray verziami, u mňa účinkujú zvyčajne slabšie než tekuté, ale je to veľmi individuálne.


Posledným v mojej zbierke je momentálne Nivea Dry Comfort, opäť antiperspirant, tiež zvládne bežný pracovný deň, výdrž je opäť 48 hodinová a vonia jemne a príjemne. V takomto mini balení ho žiaľ bežne na Slovensku nekúpite, ja som sa k nemu dostala čírou náhodou, keď sme boli na nákupoch v susednom Rakúsku, kde sa dajú zakúpiť aj iné mini verzie kozmetiky. Tieto mini verzie sú veľmi vhodné do kabelky a potom, ako som si raz z rutiny zabudla prípravok proti poteniu dať, som toto považovala za nevyhnutnosť. 

Hodnotenie: 5 bodov z 5

Na záver si to ešte pekne zhrnieme:
  • Na bežný deň do práce - Dove Original alebo Nivea Pure and Natural, pokiaľ vás čaká pokojný deň vystačíte si s Niveou
  • Po holení - rozhodne Dove Original bez debaty
  • Do extrémnych podmienok ako sú horúce letné dni alebo športovné aktivity - jednoznačne Garnier Mineral 72 hodín
  • Do kabelky - mini balenie Nivea Dry Comfort
  • Najvoňavejší - Nivea Pure Natural
Niekedy nie je na škodu zameniť svoj starý osvedčený produkt za nejaký iný, resp. sa časom vrátiť k niektorému, ktorý ste v minulosti používali bežne, ja som sa vrátila k antiperspirantu Dove, aj vďaka spolupráci so značkou Unilever, ktorá produkty Dove do mojej zbierky venovala, som mala možnosť opäť po rokoch skúsiť ich prípravky a musím uznať, že kým v minulosti mi nesedeli, teraz som s nimi spokojná. 

Objavom roka však rozhodne ostáva Nivea Pure and Natural pre jeho krásnu vôňa a prekvapivo skvelé účinky, ide o jediný deodorant v mojej zbierke a musím uznať, že som veľmi spokojná, dokonca častokrát prekonáva antiperspiranty. 

Majte sa krásne, prežite peknú nedeľu a do komentárov mi napíšte, čo používate proti poteniu vy resp vaše skúsenosti s dnes spomenutými produktmi. 



Komentáre

  1. Želám všetko najlepšie k narodeninám :).

    U mňa sa osvedčila Rexona v spreji v parfemácii Shower Clean. Potom aj tie nové Rexony s tým dvojitým účinkom. Taktiež rozmýšľam, že keď toto leto znova budú teploty nad 35, tak si kúpim Driclor a na tieto dni ho používať. Ale je to dosť dryák, tak naozaj len na občasné použitie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za blahoželanie. Driclor poznám, počas vysokej som ho trochu používala, funguje veľmi dobre, ale mňa vždy po ňom všetko svrbelo aj napriek tomu, keď som si ho dala až pár hodín po sprchovaní. Spirig vyrába niečo podobné Excipial deo forte, trochu menej účinné ako Driclor, ale neštípe ma od toho podpazušie.

      Odstrániť
  2. ja zase preferujem tie spray verzie pred tuhými, lebo mám taký nejaký pocit, že ma viac ochránia pred potom,ale to je len tak v hlave :)
    a taktiež sa pripájam,všetko najlepšie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Tak vidíš no každá máme tú svoju obľúbenú verziu, našťastie aj na to výrobcovia mysleli.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mam rada deodorant Niveu pure and natural v spreji. Pouzivam ju na cvicenie. Od Dove mam teraz antiperspirant v spreji Invisible dry. Sama by som si ho nekupila, tiez mam radsej tuhe balenia, ale ked ho uz mam, tak ho nevyhodim. Priemerny ucinok, akurat mi vadi, ze ho musim pri aplikacii dychat. Striedam ho s prirodnym deodorantom od Poniou a prekvapujuco maju oba rovnaky ucinok. Pises, ze po holeni pouzivas Dove, ale po holeni by sa nemala pouzivat ziadna chemia, lebo cez mikrotrhlinky sa vsetky tie aluminiove soli dostavaju rovno do tela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po holení bežne nepoužívam nič, ale ak náhodou musím niekam ísť, tak vtedy volím Dove.

      Odstrániť
  5. Proti poceni mi nejvice pomaha Rexona Maximum Protection a kdyz mi staci neco slabsiho, tak mam rada sprejove Dove, altualne mam Powder Soft :-)
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. DOve original som celkom dlho používala, až kým som nevyskúšala rexonu maximum protection, odvtedy používam len tú... síce mi teraz dochádza, tak som si zaobstarala tiež taký krémový antiperspirant ale od Dove... dúfam, že bude mať rovnaké účinky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa už takýmto maximálne chrániacim prípravkom trochu vyhýbam, isto fungujú, aj môj Garnier 72 hodín funguje výborne, ale má to aj svoje vedľajšie efekty

      Odstrániť
  8. Pokud bych měla jmenovat nejlepší deodorant, který fakt ochrání i na párty či v létě, tak je to klasické tebou zmiňované Dove:) Garnier ani Rexona mi tolik nevyhovují a člověk toho na sebe v létě musí stříkat dvojnásob, aby fungovaly :D

    ...Instantní krása...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja mám veľmi rada deodorant od Soaphorie - Benátska noc.. veľmi dlho vydrží, krásne vonia a neškodí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš no od nich som toho skúšala zatiaľ málo, ale môže byť dobrý. A v akej forme sa predáva?

      Odstrániť
  10. dove celkovo nemožem používať lebo sa ´vždy po ňom vyhádžem .. ale inak článok super ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mi je ľúto, ale no reakcie na kozmetiku môžu byť aj takéto. Isto si už ale našla nejakú pre seba vhodnú alternatívu, tie s prírodnejším zložením by mohli byť pre teba vhodné.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.