5 trikov, ako zvýrazniť oči pod okuliarmi


Okuliare nosím už pekných pár rokov a čo-to som už čo sa týka líčenia s nimi vyskúšala. Milujem a vždy som milovala nosenie očných tieňov, no akosi mi to pripadalo slabé. Stále som mala pocit, že tie oči nevynikajú, akoby som oči ani nemala nalíčené, riasenka síce trochu pomohla, no svetlé mono tiene sa mi zdali akési fádne. Dlho som tápala, čo s tým, no dnes som už objavila pár trikov, ako zvýrazniť oči, aj keď nosíte okuliare. 


OČNÉ LINKY

Očné linky používali už v starovekom Egypte a dobre vedeli prečo. Nič tak nedodá pohľadu hĺbku, zvodnosť a iskru ako očné linky. Pokiaľ nosíte okuliare, tak by sa linky mali stať vašou povinnou výbavou a to bez výnimiek. Ja pracujem najradšej s tekutými linkami, pretože majú najlepšiu výdrž. Ak sa čiernej bojíte, môžete skúsiť metalické, no klasická čierna zvýrazní pohľad asi najviac. 

Linky sa dajú úplne bez problémov používať aj samotné, takže ak nerada nosíte očné tiene, s linkami si vystačíte. Vďaka linkám sa ani vaše oči spoza okuliarov nestratia.



DYMOVÉ LÍČENIE

Svetlé očné tiene sú fajn, ale dioptrické sklá si s nimi až tak nerozumejú. Rovnako je pre nositeľky okuliarov vhodnejšie používanie matných očných tieňov, ktoré tak neodrážajú svetlo. Dymové líčenie je niečo, čo sa už dávno nenosí len v nočných hodinách, ja ho pokojne používam aj cez deň. Vďaka tomu sa moje oči nestrácajú. Aj keď sa nalíčim výraznejšie, tak sa to za okuliarmi vždy zmierni a stratí a to je presne ten dôvod, prečo je dymové líčenie pod okuliare tým pravým riešením. Ja používam najradšej kombináciu svetlého tieňa do vnútorného kútika a tmavšieho do vonkajšieho, najčastejšie v sivom prevedení, ale farba je už na vás. Dôležité je práve zvýraznenie vonkajšieho kútika. 

ROZJASNENIE OČNÉHO OKOLIA

V tomto smere som sa naučila jeden veľmi dobrý trik, ktorý poradím aj vám. Vezmite si svetlý korektor a naneste ho na miesto, kde sa kreslí vonkajšia očná linka. Okolie očí je okamžite svetlejšie a vyzerá to pod okuliarmi sviežo. Korektor sa dá použiť buď tekutý alebo tuhý, pričom pri tuhých si treba vybrať taký, ktorý jemné vrásky okolo očí zbytočne nezvýrazňuje. Pozor na púder, ten by som do tesného okolia očí nedávala. 

UPRAVÉNE OBOČIE

Je jedno, či nosíte klasické alebo retro okuliare, už len samotný rám okuliarov je výrazný kúsok a také tenké, nevýrazné obočie sa môže popri takom ráme stratiť. Nie, nemusíte hneď letieť do obchodu pre set na úpravu obočia, hravo to zvládne aj očný tieň vo farbe vášho obočia, hnedý je asi najuniverzálnejší. Pozor však, aby ste to s hrúbkou obočia neprehnali, videla som aj také prípady na ulici a pôsobilo to skôr strašidelne. 

RIASENKA PRE OBJEM

Dlhé riasy sú síce fajn, ale keď si na oči nasadíte okuliare, môžu sa vám tie pridlhé mihalnice šúchať o okuliare a to nie je príjemná vec, máte pocit, akoby vám niečo zavadzalo. Presne preto sú riasenky pre objem oveľa lepšou voľbou, oči to viac zvýrazní a presne o to ide. 

Nosenie okuliarov má aj jednu obrovskú výhodu čo sa líčenia týka, môžeme si totiž dovoliť aj výraznejšie líčenie a ono to vôbec výrazne pôsobiť nebude, sklá robia svoje. Ak sa mi nechce s líčením extra hrať tak používam aspoň osvedčenú trojkombináciu linky, riasenky a ceruzky na úpravu obočia. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, čo považujete pri líčení očí pod okuliare za kľúčové. Používate očné linky alebo ich obchádzate? A čo očné tiene pracujete s nimi?


Komentáre

  1. super článok, síce okuliare nenosím ale občas si dám tie "imidžovky" ♥ takže ma tento článok dosť inšpiroval

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Přesně jak píšr Alex, občas si dám ty nedioptrické takže inspiraci ocením. Opět hezky napsáno :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výborný článok, tiež nosím okuliare takže sa ním jednoznačne inšpirujem! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekny clanok. Vyskusam teda zahustovacie maskary.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.