Produkty, ktoré ma sklamali


Nikto nie je neomylný a tak sa aj ja občasne pri výbere kozmetiky zmýlim. Kúpim si produkt, o ktorom si myslím, že mi bude sedieť a opak je pravdou. Keďže však ide o kozmetiku, väčšinou sa dá niekomu podarovať ďalej. A tak sa z niečoho negatívneho stane pre iného človeka niečo pozitívne. Veď ako sa vraví, všetko zlé je na niečo dobré. Dnes vám predstavím 5 produktov, ktoré mi tak nejak neulahodili. Ktoré to sú?


Už istý čas v mojej kozmetickej výbave chýbajú antiperspiranty. Nahradila som ich, podľa môjho názoru lepšími produktmi, deodorantmi. Mojím top produktom bol a stále je deodorant Nivea Pure and Natural. Tentokrát som sa však nechala zlákať a kúpila som si deodorant Bionsen Caring Cotton. Balenie má trochu väčšie, než na aké som zvyknutá, no dá sa s ním pracovať. V jeho zložení absentujú také látky ako parabény, alkohol či hliníkove soli. Neviem, či je to práve tým zložením alebo čím, no každopádne u mňa tento deodorant nefunguje. Skúšala som ho počas leta aj v chladnejších dňoch a akosi sa jeho účinok po troch hodinách vyparí. Odporúčam ho skôr na krátkodobejšie a nenáročné aktivity, do práce však určite nie.


Pri telovej kozmetike ešte chvíľu ostanem. Možno ste si všimli na pultoch sprchový gél značky Dove s vôňou levandule. A keď ide o levanduľovú vôňu, fakt neviem odolať. Dove produkty nezvyknú moju pokožku nejako extra vysušovať a tak som ho vyskúšala. Pení dobre, vonia nádherne, takto nejako si ja predstavujem levanduľu. Sklamalo ma však, že pokožku vysušuje. Možno je to tým, že to nie sprchový krém, ale gél a gély zvyknú pokožku hydratovať veľmi málo, ak vôbec. Pre jeho vôňu ho dopoužívam, ale nesadol mi. Ak sa neradi po sprche krémujete, tento gél vám to veru neuľahčí.



Keď som bola pred dvoma rokmi na dovolenke v Chorvátsku, priniesla som si odtiaľ aj mega veľké balenie kondicionéru na vlasy. Oficiálne ide o značku Daily Defense, aspoň ja na obale inú značku nevidím. Vybrala som si kondicionér s obsahom makadamiového oleja. Hneď na úvod poviem, že otvor je veľmi malý a kondicionér mi už párkrát zaschol a nedal sa dávkovať, takže balenie sa veru nevydarilo. A čo zvyšok produktu? Ani ten žiaľ za veľa nestojí a aj preto ho mám ešte stále dosť. Nejako tie účinky oleja na vlasoch nepozorujem, ok vlasy trochu uhladí ako každý iný kondicionér, ale to je všetko. Z môjho pohľadu je to skôr podpriemerný produkt.



A dostávam sa k make-up produktom, mám ich tu hneď dve. Minule som spomínala, ako mi nesadol lak na nechty talianskej značky Pupa. Žiaľ mám tu od nich ďalší nie príliš vydarený produkt - tekuté linky Vamp. Niekde sú chválené, ale podľa mňa sú slabé. Linky sa počas dňa rozmažú, u mňa na jednom oku viac, čo vôbec nechápem. Kreslia sa dobre vďaka pevnému hrotu, ale ich výdrž je slabá, v lete totálne a ani v chladnejších dňoch toho veľa nedajú. Nepomohli ani bázy či korektory pod očné tiene, dokonca ani pleťový púder. Linky sa mi v priebehu dňa zlejú a vyzerám akoby som sa pokúšala o smokey eyes líčenie. Pupa ma veru zatiaľ neoslovila.

Posledným produktom je táto riasenka od Avonu, Big and Daring. Spomínala som ju nedávno v tomto článku. Jednoducho s mojimi riasami nerobí vôbec nič. Ak už nejakú Avon riasenku, tak odporúčam radšej skúsiť Super Shock, tá mi vcelku sedela. 

Raz si dole, raz si hore, aj v kozmetike toto pravidlo platí. Najväčším sklamaním sú pre mňa momentálne produkty značky Pupa. Je zvláštne, že som skúsila už dva produkty a obe mi nesedia. Netvrdím, že sa linky vôbec nedajú používať, ale ich efekt je veľmi krátkodobý, do práce s nimi chodiť skrátka nemôžem. Vrátila som sa teda späť k milovaným linkám Rimmel a tak skoro do Pupy asi nepôjdem. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké produkty sklamali v poslednom čase vás. Budem rada, ak mi dáte svoje tipy, nech viem, čomu sa v budúcnosti vyhnúť. Skúšali ste niektoré z mojich produktov?



Komentáre

  1. Z tvojich produktov mám odskušanu akurát tak riasenku Avon a teda suhlasim, mna tiež nejak nenadchla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka, že si mi dala vedieť Zuzka. Aspoň viem, že nie som jediná, ktorej riasenka nesedí.

      Odstrániť
  2. Bionsen som si kupila hneď ako vyšiel na trh kúpila som si v spreji a v tuhej podobe, ten v spreji je fajin krasne vonia až mi pripomína pansku vôňu ale tiež dlho nevydrží a tuhý tak isto:) takže asi tam chýba ten hliník ktorý podporuje možno dlhodobejšiu ochranu:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No niečo tomu rozhodne chýba. Hliník neobsahujú ani niektoré Nivea deodoranty a tie u mňa fungujú ako treba. Možno je vhodný skôr na také krátkodobejšie účely.

      Odstrániť
  3. Žiaden z produktov som neskúšala. Veľmi si dávam pozor, akú kozmetiku si kúpim, ale jasné, nie vždy sa dá kúpiť ideálny produkt. Naposledy som sa tak poučila pri maske na vlasy od Lush, ktorá mi nesadla... :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teda na Lush by som to nepovedala, no aj tam sa môže stať samozrejme.

      Odstrániť
  4. Nezkoušela jsem ani jeden jmenovaný produkt. Obecně řasenky od Avonu nejsou nic moc. Některé jsem spotřebovala, i když se nic nedělo, ale některé letěly hned do koše, protože za to nestály. Ani si nevzpomínám, co by mi poslední dobou vyloženě nesedlo. Moc nepoužívám kosmetiku z drogerie, ale spíše tu přírodní a tam moc nejde šlápnout vedle :-) tam jsme si zkrátka sedly :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ide o pleťovú či telovú kozmetiku tak tiež kupujem skôr prírodné produkty a veľmi sa mi nestalo, aby som bola sklamaná. Avšak pri tej dekoratívnej to nie je tak jednoduché, linky sa mi rozmazávajú, make-upy nemajú dobrý odtieň čiže v tomto smere veľmi nerada skúšam prírdonú kozmetiku. Avšak tie Avon riasenky sa fakt veľmi nevydarili.

      Odstrániť
  5. Škoda, že gel od Dove vysušuje pokožku :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento áno lebo je to gél, ale Shower Creme pokožku zvyčajne nevysušuje. Treba si dať pozor na typ produktu, no ja som šla po vôni a nevyšlo to.

      Odstrániť
  6. žiadny z produktov som zatiaľ neskúšala, ale mňa veľmi sklamala telová pena od balei a balzám na pery Blistex s tromi maslami ... ani zadarmo by som ich nechcela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Blistex balzam na pery som mala aj ja, neviem či práve tento, ale tiež mi nesedel. Pery vôbec nehydratoval, skôr ich vysušoval a bola som z neho dosť sklamaná. A Balea tam je to kedy ako, ako počasie, niečo majú perfektné a niečo dosť oničom. Ja mám teraz sprchový olej, nevonia síce vôbec, ale zato slušne pleť vyživuje.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.