Dekoratívka, s ktorou sme si do oka nepadli


Hovorí sa, že chyby a pády nás posúvajú vpred. Robia nás silnejšími a učia nás, čomu sa máme v budúcnosti vyhnúť. Presne tak som sa nedávno nechala kozmeticky poučiť aj ja. V mojej zbierke sa ocitli tri produkty, ktorých kvalitu akosi neviem oceniť. Paradoxne majú všetky tri čiernu, smútočnú, farbu. Čierne obaly sú v kozmetike bežné a nevypovedá to veru nič o ich kvalitách. V tomto prípade sa však spojilo niekoľko nedostatkov v jednom. A prejavilo sa to v oblasti líčenia.


Začnem make-upom, oblasťou, v ktorej som sa rozhodla trochu zaexperimentovať. Ako som spomínala v minulom beauty okienku, moja pleť je v zime suchšia. Nesedí jej teda úplne to, čo jej sedí počas roka a s make-upom je to tak nejak podobné. Hľadala som teda niečo, čo by moju pleť hydratovalo a siahla som po make-upe X-Ceptional Wear Foundation od dánskej značky GOSH.

Odtieľ 11 Porcelain je dosť bledý, no akosi som verila, že v zime to nejako prežijem. To bola chyba číslo jedna. Podtón sa mi zdal ružový, no reálne mi príde skôr neutrálny, takže ani to nie je celkom pre mňa. Avšak ok, Catrice predsa prišlo na trh s kvapkami, ktoré vedia stmaviť odtieň make-upu, takže odtieň by som vyriešila. Nemá to však zmysel, make-up je totiž síce oficálne long-lasting, ale u mňa je to short-lasting. Už po dvoch hodinách sa začal rozpadávať a to aj v zime. V lete by asi vydržal 5 minút. 

Kryje slabšie, je to jeden z ľahších make-upov, ale na moje mierne nedostatky stačil. Odtieň som si možno nezvolila najlepšie, no nakoľko na pleti nevydrží, nemá zmysel experimentovať ďalej. Za mňa obrovské sklamanie nakoľko som počula, že make-upy GOSH sú elita.


Na rad prichádza ďalší produkt od Catrice. Sú ním vodeodolné linky Eye Metalic Dip Liner.  Majú pevný aplikátor, vďaka čomu sa nanášajú fakt jedným ťahom. Tým sa však pozitíva končia. Ak by ste s nimi chceli ísť do bazéna, vopred radím, neskúšajte to. Mne sa tieto linky rozmažú už po cca dvoch hodinách, takže kým som prišla domov z práce, mala som linky otlačené na celom hornom viečku. Pozor si treba dať aj pri nanášaní, linky pomalšie schnú a tým pádom sa niekedy otlačia ihneď pri nanášaní. Neviem, či je to mojimi mastnými viečkami, avšak linky Rimmel sa mi neotláčajú, tieto áno a to aj teraz v zime.



Posledným pánom na holenie je čierna ceruzka so strúhadlom značky Dazzle. Kamarátka si ju doniesla z Anglicka a darovala mi ju, vraj táto sa fakt neotláča. Lenže kamarátka má evidentne viečka suché, moje sú mastné a nevydrží na nich žiadna ceruzka, tobôž nie táto. Škoda jej pretože má pekné a fakt praktické balenie, avšak ja ju neviem využiť. 

Všetky tieto tri kúsky asi poputujú ďalej medzi moje kamarátky a známe. Predsa len, čo nesedí mne, môže sedieť niekomu inému. Myslím, že linky aj ceruzka majú šance u slečien so suchými viečkami. Make-up je však väčší problém nakoľko je mŕtvolne biely a nič nevydrží, je to skrátka padavka. Aj napriek tomu to so značkou GOSH v oblasti make-upov ešte skúsim. Ich očné tiene som skúšala a sú skvelé, tak možno som len tentokrát trafila tesne vedľa.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké sú vaše skúsenosti s týmito produktmi. Aký make-up používate v zime na suchšiu pleť?

Komentáre

  1. Ani s jednim z produktů nemám zkušenosti a musím uznat, že je vidím poprvé.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky nemám zkušenost s žádným se zmínených produktu :) co se týče makeupu na zimu oblíbila jsem si teď nový Catrice :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Catrice je fajn, ale nejako sa mi po ňom zhoršuje pleť.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.