Akné pomocníci, voči ktorým je moja pleť imúnna

Akne zinkova mast tea tree olej

Poznáte to, overené stálice, ktoré fungujú za každého počasia resp. na každý problém. V oblasti starostlivosti o akné také samozrejme existujú tiež. Určite ste už čítali tak ako ja samé chvály na tea tree olej či zinkovú mastičku. Myslím, že väčšine žien tieto dva produkty s akné výrazne pomáhajú. Ja sa už asi rok snažím prísť na chuť týmto produktom a stále to nie je ono. Kladiem si otázku čo sa so mnou deje? 

Musím podotknúť, že som oba produkty skúšala použiť fakt všestranne. Zapojila som ich do procesu hojenia akné v každej fáze. Skúšala som ich použiť v začiatkoch, vo fáze hojenia aj na stopy, ktoré po akné ostali. Jednoducho sa nič nedeje. Najviac sklamaná som asi zo zinkovej mastičky. Produkty s obsahom zinku sú totiž na mojej pleti maximálne účinné. Avšak vysššia koncentrácia zinku mi paradoxne nepomohla.

Tea tree olej na akne

Zinkovú mastičku si však nechám ako čerešničku na torte a začnem slávnym tea tree olejom. Preložené do nášho jazyka ide o čajovníkový olej, ktorý pochádza z Austrálie. Olej som si kúpila v lekárni a malo by ísť o 100% tea tree olej. Tento olej je známy aj tým, že dokáže hojiť jazvičky akéhoľkovej typu. Žiaľ tie po akné mu v mojom prípade nejako nejdú. Asi viete, že môj hlavný problém s akné sú práve stopy po ňom. S čerstvým akné si viem poradiť a u mňa je to už skôr príležitostná vec, no aj po tom ostane nejaká stopa či jazvička a práve tá sa z pleti proste nestratí. 

Olej som skúšala naniesť v čistej forme, na pleťový krém, len lokálne, ale aj plošne na celú pleť. Jednoducho to na moju pleť nemá žiaden efekt. Našla som mu však skvelé alternatívne využitie v podobne ústnej vody. Pár kvapiek zmiešam s vodou a mám prírodnú ústnu vodu. Tiež ho zvyknem pridávať k zelenému ílu ako pleťovú masku. Pôvodne som ho však kupovala na akné a tu žiaľ nezaberá. Som skrátka výnimka.

Zinkova masticka na akne

A teraz poďme k zinkovej mastičke. Aj tu som mala akosi prehnanené očakávania. Opäť som skúsila všetky fázy a každý deň sa snažila zaznamenať v zrkadle zmenu. Žiaľ nestalo sa. A bohužiaľ jej neviem nájsť ani žiadne iné, alternatívne využitie takže ak o niečom viete, som samé ucho. V tomto smere sa skrátka vraciam k detskej mastičke Sudocrem. Tá mi dokáže stopy po akné vyhladiť takmer okamžite. Paradoxne tiež obsahuje zinok, takže fakt nechápem, prečo na mňa pravá zinková mastička nemá žiaden efekt. Konzistenciou sa mi zdajú tieto dva produkty veľmi podobné, účinkami však rozhodne nie.

Myslím, že olej sa mi spotrebovať podarí. S mastičkou však bude väčší problém. Možno sa mi ju podarí darovať nejakej kamoške, veď čo nesedí mne môže sedieť niekomu inému. Ostávam teda verná svojim osvedčeným akné pomocníkom o ktorých vám určite napíšem aj samostatný článok.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, ako tieto dva produkty používate. Fungujú na vašej pleti alebo ste voči ich účinkom tiež imúnne?

Komentáre

  1. Velmi velmi davno som ich skusala i ja, no nejak viditelne mi v tom case nepomohli. Zinkovu masticku mozes pouzit napr. na pokozku po epilacii alebo po holeni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš to môžem vyskúšať hádam to pomôže. A vďaka za komentár, aspoň viem, že nie som divná.

      Odstrániť
  2. Nevím kde jsi to četla, ale tea-tree nefunguje na jizvy po akné, funguje pouze na zanícené boláky, a to tak, že vytahuje zánět. Je tedy dobrý i na zanícená hmyzí štípnutí, všelijaké furunkly apod. Na jizvy ale opravdu nepomáhá, naopak na něj může reagovat kůže právě citlivě a jizvyčky se můžou naopak zhoršit. Na jizvy třeba šípkový olej nebo bambucké máslo.

    mbetakova.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako som písala skúšala som ho používať vo všetkých fázach akné a žiaľ u mňa nefunguje. Našťastie sa dá alternatívne využiť. So šípkovým olejom máš pravdu, používam ho pravidelne a pomáha mi.

      Odstrániť
  3. Zaujímavý článok a super tipy. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja tea tree používam do zeleného ílu alebo lokálne na vyrážky, tam mi pomáha. Na jazvičky moc chvalabohu netrpím a zinkovú mastičku nepoužívam. Mám hydrabio brume, ten obsahuje zinok a to mi pomáha tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno do zeleného ílu ho dávam tiež. Skúšala som ho aj lokálne na akné no nepomohol mi. Nevadí každá máme inú pleť a sedia nám iné produkty.

      Odstrániť
  5. V poslednej dobe mám pocit, že už ani TeaTree olej mi nepomáha, možno je to v značke. Sudocrem mám doma a budem sa musieť k nemu vrátiť :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno je to v značke netuším. Každopádne mám našťastie iné, účinné produkty na akné. Nedám dopustiť na Essence SOS Spot Killer. Na čerstvé akné je skvelý a potom používam Sudocrem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.