Ako sa starám o svoju pokožku v lete

Leto starostlivost o telo

Heslom letnej starostlivosti či už ide o telo, pleť alebo vlasy je ľahkosť a minimalizmus. Hutné produkty či oleje sa hodia skôr v chladnejšom počasí. Teraz treba vytasiť ľahké zbrane. Avšak ani také oleje nemusia byť zlé ak sú súčasťou napr. sprchových produktov. Ja staviam v lete na číre sprchové oleje a zatiaľ som spokojná. A keď už o je reč o tej telovej starostlivosti, poďme sa na ňu pozrieť podrobnejšie.

Ako som už v úvode načrtla základom sú pre mňa sprchové oleje. Ich čaro som objavila ešte minulý rok a rozhodla som sa v tom pokračovať. Aj keď nejaký mega hydratačný sprchový olej stále hľadám, tento rok som skúsila dva nové. Prvý je od značky Nivea Shower Oil Natural. Oficiálne obsahuje až 55% prírodných olejov a je určený na suchú až veľmi suchú pokožku. Čo sa týka spomínaných olejov na prvom mieste v zložení sa uvádza sójový olej a ešte som tam našla aj ricínový olej.

Samotný produkt nemá takmer žiadnu vôňu a samozrejme nepení, kým nepríde do kontaktu s vodou. Pokožka je po sprche menej suchá, ale nejaký telový krém by to ešte chcelo. Nie som si istá, či by ľuďom so suchou pokožku fakt stačil. Moja je normálna a zdal sa mi dosť slabý.


Hodnotenie: 3 body, priemer. 

Nivea Nubian telo sprcha

Nubian SOS sprchový olej vyzeral lákavejšie nakoľko obsahuje 60% rastlinných olejov. Konkrétne by tento zázrak po opaľovaní mal v sebe obsahovať rakytníkový olej, mandľový olej, betakarotén a vitamín E. Musím priznať, že oleje som našla v zložení na prvých priečkach a teda asi chápete, že moje očakávania ešte viac stúpli. Olej je fajn, pokožku vyživí no asi tak isto ako Nivea sprchový olej. Aj po tomto som sa musela ešte natierať telový mliekom, aktuálne u mňa na leto túto funkciu zastáva Dove

Možno takou zaujímavosťou o značke Nubian je fakt, že je naša, slovenská. Vyrába sa v obci Smižany neďaleko Popradu a na trhu je už nejaký ten rok. Vyrába produkty slnečnej ochrany, no tento olej som akosi zaregistrovala až teraz. Jej ceny sú prijateľné takže za skúšku určite stojí. Okrem toho treba predsa trochu podporiť aj ten náš, slovenský trh. Inak nás veľké ekonomiky prevalcujú, ale to je už na inú tému. 

Hodnotenie: 3 body, priemer. 

Ak by som si mala vybrať medzi sprchovými olejmi, vrátila by som sa asi k tomu z minulého roka od značky Balea. Ten sa mi zdá, že pokožku vyživil tak, že telové mlieko už nebolo potrebné. Aj tieto oleje sú fajn, ale nezdá sa mi, že by pokožku dostatočne hydratovali. Takže honba za dokonalým sprchovým olejom na leto stále pokračuje.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký sprchový olej používate. Teším sa na vaše tipy, rada by som totiž našla nejaký fakt super hydratačný. 

Komentáre

  1. ja používam sprchové oleje od Balei a som veľmi spokojná ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej tie sa aj mne zdali najlepšie a okrem toho majú aj fakt prijateľnú cenu.

      Odstrániť
  2. Yves Rocher s ovsom! Vonia ako krovka a hydratuje perfektne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja používam sprchovací olej od Rituals :-) Krásna vôňa a pokožka je po ňom jemná a príjemná :-)

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ani jeden produkt neznám, ale nejvíce mě zaujal ten sprchový gel od Nivei, avšak 3 body jsou opravdu málo.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž čakala som od neho fakt viac. Nezdal sa mi nejako extra výživný.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.