Ako dopadli produkty Dermacol na mojich perách

Dermacol ruze

Česká značka Dermacol má v mojom líčení svoje stále miesto. Ich make-up 24h Control považujem za najlepší na svete. Pred cca rokom som sa rozhodla vyskúšať aj pár produktov určených na líčenie pier. Zaujali ma dlhotrvácny rúž na pery a lesk. Lesky síce používam minimálne, no občas mám chuť aj na disco efekt. Nuž úvod by sme mali a teraz sa poďme pozrieť na produkty detailnejšie.

Začnem leskom na pery. V časoch základnej a strednej školy boli pre mňa lesky niečo úžasné. Dodali perám farbu a navyše sa nanášali na pery maximálne komfortne. Nejakú výdrž či vysušovanie pier som vtedy neriešila. Dnes sú už moje nároky iné a práve hydratácia pier a výdrž sú dve kritériá, ktoré pri produktoch na pery zvažujem.Tento trblietavý lesk na pery s vôňou hroznového vína je trblietavý dosť. Hodí sa na párty, večierky a v zimnom období je to nenahraditeľný spoločník. 

Dermacol lesk na pery

Ako lesk ho príliš nepoužívam, skôr na dodanie lesku už existujúceho matného rúžu. Musím však priznať, že jeho efekt je dosť krátkodobý. Párkrát som si ho naniesla aj samostatne a veru dlho nevydržal. Výdržou sa síce píšiť nemôže, no to som od neho ani nečakala. Pery zbytočne nevysušuje a dodáva im krásny, prirodzený lesk.

Hodnotenie: 3 body, priemer. 

Dermacol ruz dlhotrvajuci

A teraz sa už musím rozpísať o tomto dlhotrvajúcom rúži na pery 16 hours lip colour. V preklade farba na pery, ktorá vydrží až neuveriteľných 16 hodín. Ja som si ho kupovala opäť v zime v čase párty a večierkov. Rovnako som verila, že je to ten typ rúžov, čo uschnú a nebudú sa otláčať na nič a na nikoho. Predsa len, dať niekomu červený bozk či už na líce alebo na pery s odtlačkom nemusí pôsobiť pekne. Hlavne ak ide o chlapov. 

Oficiálne ide o dvojfázový rúž, ktorý by mal obsahovať kvalitné prírodné oleje, včelí vosk a vitamín E. Všetky tieto látky by mali podľa výrobcu zabezpečiť, aby ostali naše pery krásne hydratované. Úprimne, toto veru vôbec nefunguje, moje pery sú po tomto rúži vždy neskutočne vyprahnuté. Viac ako po klasických rúžoch. Čo sa týka hydratácie, nejde o nič prevratné.

Nanášanie rúžu mi tiež nepríde nejako extra easy. Tým, že mám dosť sýty červený odtieň 03 musela som si ho nanášať vlastným, tenkým štetcom na pery. Tento aplikátor mi totiž nejako nesedí a vždy ním zájdem aj tam, kam netreba. Tá priesvitná farba na záver sa ním naniesť dá, no farebnú časť odporúčam nanášať štetcom.

Takéto dvojfázové dlhotrvajúce rúže nie sú na trhu až takou novinkou. Spomínam si, že Max Factor prišiel už dávno s podobným produktom s názvom LipFinity. Nikdy som ho však neskúšala. Od tohto som toho čakala dosť, zaujímavý je aj proces strácania rúžu. Moja červená farba sa postupne stráca smerom k stredu pier. Vyzerá to asi takto: v strede pier som červená a inak sú už pery klasické, bez rúžu. Efekt teda nič moc, navyše u mňa vydrží tak 3 hodiny, viac fakt nie. 

Hodnotenie: 2 body, podpriemerný produkt

Neviem, kde sa stala chyba, no tento tekutý rúž dlhotrvácny určite nie je. Minimálne s mojimi perami si teda nerozumie. Skúšala som ho využiť aj samostatne len tú farebnú časť, no sama o sebe lepí čiže bez tej priesvitnej to nie je ono. Pátranie po dlhotrvajúcom rúži teda naďalej pokračuje. Zatiaľ sa najlepšie drží môj milovaný Rimmel lasting finish. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte nejaké typy na dobré rúže. Hľadám niečo, čo pery nevysušuje, neotláča sa a vydrží viac ako pár hodín. 



Komentáre

  1. Ušetrila si mi práve pár eur! Ďakujem :D a s Rimmelom súhlasím!

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Doporučuji vyzkoušet Powerlipsky - na rtech vydrží skutečně celý den a neobtiskávají se :-) A to říkám jako někdo, komu na puse nevydrží fakt nic...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozriem si ten článok, vďaka za tip. Dúfam, že to vyjde. Inak nepočula som ešte o týchto rúžoch. Vieš aj o nejakom tuhom, ktorý drží ako pribitý a neotláča sa?

      Odstrániť
  3. Ty jo, tak čekala jsem alespoň na tu 16H rtěnku pozitivní recenzi. Protože jeden odstín taky vlastním a jsem s ni celkem spokojená, i když musím uznat, že mám doma i lepší kousky :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som od nej tiež čakala viac a teraz ani neviem, ako a či ju miniem.

      Odstrániť
  4. Tak lesky veľmi nepoužívam tak to neviem posúdiť ale ten 16h rúž mám veľmi rada. Ja som s nimi dosť spokojná :-)

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak presa len fungujú aspoň na niekom. Možno iný odtieň by sedel lepšie, tento je však dosť výrazný a to strácanie nevyzerá pekne.

      Odstrániť
  5. Lesky nemusím, ale ten 16 hodinový rúž mám a tiež som s ním celkom spokojná. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja som si ten 16h kúpila, zatiaľ som ho skúsila len zopárkrát a neohromil ma. Najlepšie skúsenosti mám zatiaľ s tými novými Matte Ink od Maybelline :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie som zatiaľ neskúšala, ani som netušila, že majú niečo v tomto štýle. Každopádne sa po nich určite pozriem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.