Šírava, Bulharsko a iné radovánky leta 2018

Mólo Burgas

Leto, to je proste moje. Síce svoje narodeniny oslavujem trochu skôr, no na leto sa vždy teším. Ani tie 30 stupňové horúčavy mi až tak neprekážajú i keď unaviť ma vedia. Ak si mám však vybrať medzi mínus 30 a plus 30, volím plusy. Tento rok vyzeralo moje leto spočiatku katastrofálne. Kopec sľubov a plánov, ale nič reálne. To viete, zase som mala priveľké očakávania, no potom som dala veciam voľným priebeh a leto sa vytvorilo samé. A tak vás dnes prevediem mojimi top zážitkami leta 2018.  A hádam aj trochu motivujem.


V júni mala sestra promócie a tak sme sa celá rodina zišli doma na východe. Zvyčajne sa naši nepohnú z miesta, no tentokrát sme vyrazili na výlet. Poviem vám, že mesto Prešov sme míňali takmer celý týždeň. Naša cieľová zastávka bol však slávny Spišský hrad. Len sme sa naň vybrali počas jedného z tých mega ufučaných dní. Svedčia o tom aj naše fotky, vlasy sú na každej svetovej strane. Výhľad odtiaľ bol úžasný. Hrad samotný je v dosť dobrom stave, areál je fakt veľký, no je to zrúcanina. Avšak celkový dojem sme mali dobrý, možno aj preto, že šlo o rodinný výlet a chvíle s rodinou sú vždy vzácne.


Júl sa začal návštevou môjho obľúbeného hradu Devín spolu s mojím fešákom a jeho rodinou. V rovnakej zostave sme neskôr absolvovali aj divadelné predstavenie Hamlet na nádvorí Bratislavkého hradu. Predstavenie bolo súčasťou Shakespearovských slávností 2018. Ja som ich zažila v Bratislave po prvýkrát. Síce tu už žijem 10 rokov, no nejako som sa na ne nikdy nedostala. Skrátka, stále je čo objavovať.

Jasenovský hrad, Humenné

Aj doma na východe som strávila dva krásne júlové týždne. Mali sme menšiu letnú brigádu, no zároveň sme si užili aj kopec srandy. Keďže je môj fešák z rovnakej časti Slovenska ako ja, istý čas  tejto dovolenky sme strávili spolu. Pozreli sme si Jasenovský hrad, odkiaľ je na mesto Humenné krásny výhľad. Top zážitkom však bola moja prvá stanovacia párty na Zemplínskej Šírave - Ibiza párty. Šírava je prekrásne miesto, no tancovať som tu ešte nebola. Síce sa táto párty niesla v štýle elektro hudby, čo nie je úplne moja šálka kávy, bavila som sa skvele. Veľa robia určite aj ľudia, s ktorými na danom mieste. U mňa sa do toho primiešala aj láska a vtedy ide všetko ľahšie. 

Bulharsko, Pomorie

August bol zase morským mesiacom. Do Bulharska sme sa s kamoškou zberali už druhý rok a konečne nám to vyšlo. Tešili sme sa okrem mora aj na menšie kozmetické nákupy. Bulhari sú totiž slávni svojou ružovou kozmetiky. Nebudem sa tajiť, ruže milujem či už ako kvety alebo v kozmetike. Skrátka im neviem odolať, tak ako čokoláde. Dovolenka fakt stála za to, more bolo čisté a krásne teplé. Aj počasie nám vyšlo. Ak si to porovnám so Slovenskom, tak sme asi viac usmievaví národ i keď nám to pravé more chýba. Čo sa však cien týka, sme drahší. Dovolenka sa mi páčila, s kamoškou sme si poriadne oddýchli, naprechádzali stovky kilometrov a prebrali hádam všetky témy sveta. Robili sme si aj menšie výlety do okolitých miest takže výsledný efekt stál za to.

Leto 2018 sa vydarilo fakt mimoriadne. Dá sa povedať, že plánovaná akcia nebola takmer ani jedna ale viete čo, tak je to najlepšie. V Bulharsku som dokonca odložila hodinky a čas mi plynul vďaka tomu ešte pomalšie a ja som si to všetko oveľa viac užívala. V podobnom duchu pokračujem aj tu na Slovensku a darí sa mi. Niekedy je fajn prestať plánovať, nesledovať čas a nechať veci len tak plynúť. Ako sa vraví, treba si užívať prítomnosť.

 Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký bol váš top letný zážitok. Plánovali ste svoje leto alebo ste to nechali na náhodu tak ako ja?

Komentáre

  1. V Bulharsku jsem byla loni a nebylo to špatné, ale zároveň bych tam asi znova nejela - nebo možná jela, ale úplně do jiného hotelu :) je ale pravda, že každá dovolená je úžasná bez ohledu na destinaci. člověk si odpočine, nabere novou energii a přijde na jiné myšlenky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak určite je lepšie skúsiť aj iný hotel prípadne úplne iné letovisko v rámci krajiny. My sme boli spokojné no nabudúce by sme tiež určite skúsili opäť niečo nové. A hej oddych je dôležitý, záleží však od typu dovolenky. Pri mori sa oddychovať dá, no ak sme na nejakej poznávačke a celé dni len chodím tak potom je ten oddych ťažší.

      Odstrániť
  2. Krásne fotky! :) Akurát som si spomenula že tento rok som počas leta vôbec nenavštívila Šíravu, čo je u mňa netypické :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž to sa mi stáva žiaľ tiež aj napriek tomu, že bývam iba 10 minút odtiaľ. Niekedy je to čo máme rovno pod nosom najďalej.

      Odstrániť
  3. Bulharsko mám moc ráda :-) vždy na dovolenou v Primorsku ráda vzpomínám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ejha super som rada, že tam bol tiež niekto z mojich čitateľov. A v akej oblasti si bola?

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.