5 prírodných produktov, ktoré sa oplatí vyskúšať

Prirodna kozmetika

S prírodnou kozmetikou sme kamarátky už nejaký ten čas. Je lepšia, zdravšia a akosi aj účinnejšia. Samozrejme, aj v radoch konvenčnej kozmetiky sa nájdu dobré produkty, no o tých inokedy. Dnes mám pre vás sumár najlepších produktov prírodnej kozmetiky, ktoré sa mi podarilo doposiaľ objaviť .

Slovenská značka Dulcia vyrába perfektný očný krém. Oficiálne je určený na nočné použitie, no mne sa s ním dobre pracuje aj počas dňa. Ide o kofeínový očný krém, ktorý nádherne vonia a očné okolie perfektne hydratuje. Je hutnejší, no práve to sa mi na ňom páči. Napriek tomu s make-upom funguje dokonale. Viac v tomto článku. Cena tohto super očného krému sa pohybuje okolo 12 EUR.

Českí susedia sú známi značkou Havlíkova přírodní apotéka. Aktuálne skúšam ich legendárnu rannú masku, no zatiaľ som len v počiatočnom štádiu. Čo mám však už otestované dokonale a dokonca mám kúpené už druhé balenie je krém Krásna slečna. Ten používam hlavne v chladnejších mesiacoch. Nahradí mi všetko, od denného krému, cez nočný a dá sa použiť aj pod oči. Cena krému je necelých 13 EUR. 

Švajčiari zase vyrábajú kozmetiku Weledu, z ktorej mám obľúbených viacero produktov. Dnes tu však spomeniem hlavne ich kosatcový hydratačný krém. Počas jari, leta a jesene mi tento krém plne vyhovuje. Je jemný, krásne vonia a pleť optimálne hydratuje. Nie nadarmo sa dostal aj do jarných top produktov.

Prirodne pletove kremy

Poslednou krajinou, kam dnes pocestujeme, bude Nemecko. Nemusíte však cestovať priamo tam, DMka je našťastie na každom rohu. Predáva prírodnú kozmetiku, ktorú všetci poznáme pod značkou Alverde. Ceny tejto kozmetiky sú nízke a neustále na nás chrlí nejaké novinky. Ja sa však dnes budem venovať ich stálej ponuke. Určite stojí za vyskúšanie ich nechtíkový balzam na pery. Ten vás skrátka nesklame.
Z vlasovej starostlivosti mi konečne niečo sadlo a to ich maska na vlasy nutri care 5 v 1. Obsahuje vzácny mandľový olej a stojí len 1,30 EUR. Mala som už šampón aj kondicionér, no maska z toho radu je rozhodne najlepšia. Vlasy okamžite vyhladí, hydratuje a doslova ich nakopne životom. Jedinou nevýhodou je to nešťastné sáčkové balenie. Síce sa dá použiť tak asi na trikrát, no praktické určite nie je. Žiaľ ani v Rakúsku som nenašla túto masku balenú inak. Ostáva len veriť, že to značka časom pochopí a balenie inovuje. 

Alverde kozmetika plet

Prírodných značiek poznám už obrovské množstvo a ich počet sa stále zvyšuje. Najradšej siaham po tých slovenských, veď ich máme dosť. Tie sú však dostupné skôr online, takže z kamenných predajní kupujem viac tie zahraničné i keď aj to sa už mení. Rozhodne však prírodnú kozmetiku skúsiť treba. Ak si netrúfate na konkrétne produkty, skúste čisté oleje. Taký kokosový je dobrým začiatkom. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aké prírodné produkty si kupujete.

Komentáre

  1. Super napad na clanok. Balzam Alverde a kosatcovy krem Weleda patria i k mojim oblubencom. Naopa maska na vlasy Alverde a ocny krem Dulcia ma zase prilis nenadchli. Z Havlikovej apoteky som mala len Cesky krem a ten hodnotim ako priemer.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za pochvalu. Snažím sa vždy vymýšľať niečo tématicky zaujímavé. Ten kosatcový krém som si začala kupovať práve na základe tvojej recenzie naň.

      Odstrániť
  2. Tie Alverde produkty mám veľmi rada, skvelé tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super to mám radosť, je vidieť, že sú to fakt kultové produkty.

      Odstrániť
  3. Všechno má moc hezké produkty. Co se týká přírodní kosmetiky, musím říct, že ji vyloženě nevyhledává mi, ale určitě je do dobrá věc. Měla jsem jen pár produktů od Havlíka nebo z Manufaktury a byly fajn :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Havlík má super produkty, tam si je z čoho vyberať a takmer nikdy netrafíš vedľa.

      Odstrániť
  4. U nás v Košiciach otvorili novú Havl.apotéku, určite sa pôjdem po kréme popozerať. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Páni no super paráda. Mám radosť, že aj k nám na východ táto značka dorazila.

      Odstrániť
  5. Od Alverde jsem měla několikrát šampon a byl fajn, ale přešla jsem na jiný :)
    Havlíkovu apotéku používám denně na pleť - také mám právě krém Krásná slečna + sérum na akné - neléčí podle mě úplně akné, ale rozhodně mi pomohly a pleť hydratují :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krásna slečna je fajn, to sérum nepoznám. Jasné, nelieči to akné to som od krému ani nečakala. Avšak pleť nezhoršuje a dobre ju vyživuje.

      Odstrániť
  6. Kosatcový hydratačný krém používam denne už nejakú tú dobu a tiež je to jeden z mojich úplne top produktov, asi najobľúbenejší krém na tvár, ktorý sa rýchlo vstrebe, skvele hydratuje a je k pleti veľmi jemný :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš úplnú pravdu Laura, krém je fakt zázračný a vstrebáva sa okamžite. Napriek tomu pleť primerane hydratuje.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.