Set Clinique v cestovnom balení


A je to tu zase, moja obľúbená téma starostlivosti o pleť. V  tejto oblasti som už istý čas verná prírodnej kozmetike. V poslednom čase ma však akosi lákali produkty značky Clinique a tak som si jeden set objednala. Predsa len mini verzie kozmetiky sú na prvotný kontakt ideálne a navyše sa dajú využiť aj na cestách. Poďme sa naň pozrieť trochu bližšie.

Clinique set je určený pre normálnu až suchú pleť. Zámerne som si zvolila tento a nie ten pre mastnú pleť. Akosi ma knovenčná kozmetika určená pre môj typ pleti nikdy nenadchla a produkty moju pleť zvyčajne skôr vysušovali. Set obsahuje jemné čistiace mydlo vo forme gélu, toner a pleťový krém.


Začnem mydlom liquid facial soap ala gélom, asi chápete, že ma produkt sklamal. Nejde ani tak o jeho vlastnosti, skôr o fakt, že je to skrátka čistiaci gél. Ja sa už gélom skrátka vyhýbam, preferujem krémovejšie čističe pleti, prípadne mydlá. Gél je jemný, je fajn, vonia vcelku neutrálne, no používam ho skôr na čistenie pleti v oblasti dekoltu. Na tvár som ho skúšala, no mne sa gély skrátka nepozdávajú. Navyše som sa ním skúšala aj odličovať a nebolo to úplne ono. Je dosť lepkavý takže za mňa gély určite nie.


Toner ala Clarifying lotion ma prekvapil ešte viac. Viem, že Clinique má jeden perfektný s obsahom kyseliny salicylovej, no tento to žiaľ nie je. Toner by mal pleť hydratovať čo aj robí, no je tu jedno veľké a tým je podiel alkoholu. V zložení sa samozrejme uvádza a je ho z produktu fakt výrazne cítiť. Vždy, keď si toner nanášam, mám pocit, akoby som otvorila fľašu vodky alebo minimálne Alpu. Alkoholu je tam fakt dosť, čo pri suchej pleti špeciálne nechápem. Napriek tomu hydratuje perfektne, no pre ten alkohol by som do plného balenia asi nešla.


Posledným krokom je hydratačný pleťový krém Dramatically different moisturizing lotion plus. I keď je primárne určený na suchú pleť, páčil sa aj tej mojej. Vstrebe sa okamžite a pleť vyhladzuje. Okrem toho ju však perfektne hydratuje a dá sa použiť aj ako podkald pod make-up. Žiaľ, zaznamenala som zhoršenie stavu pleti, dokonca aj akné ma s ním znova navštívilo, takže pre mastnú pleť to asi fakt nebude. Toto je však skôr moja chyba, primárne je určený majiteľkám suchej pleti. 

Celkový dojem zo setu nie je príliš pozitívny. Hlavné, na čo som sa tešila bol toner. Ten je síce z celého setu najlepší, no mega alkoholový. Nabudúce možno skúsim ten lepší a snáď si značka vylepší svoju reputáciu. Keďže je to však set v cestovnom balení, nie je to až taká strata, ani finančná. V zásobe mám však ich skvelý odličovací krém Take the Day off, na ktorý sa už veľmi teším.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte vaše skúsenosti so značkou Clinique. Skúšali ste niekorý produkt z tohto setu?

Komentáre

  1. Tahle značka mě hodně láká, přemýšlím právě i o adventním kalendáři :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru tie adventné kalendáre už treba pomaly kupovať. Zvyknú sa veľmi rýchlo predať.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.