BB krém kórejskej značky Missha


Kórejská kozmetika je niečo, čo rozhodne treba skúsiť. Hlavne ich povestné BB krémy. S tými bežnými nemajú nič spoločné. Sú to produkty, ktoré sa za ľahkú náhradu make-upu považovať fakt dajú. Nejde iba o mastný, do oranžova sfarbený krém, po ktorom máte mega mastnú pleť. Toto je prosím pekne iná káva. Skúsila som jeden od značky Missha a dnes sa dozviete, či stál za to.

BB krém Missha Perfect Cover som kúpila na notino.sk. Na skúšku som si vzala malé 20 ml balenie a samozrejme najsvetlejší odtieň. Na týchto BB krémoch sa mi páči, že majú aj vysoké SPF 42. Na naše pomery dosť netradičný ochranný faktor no rozhodne poteší. BB krémy nosíme predsa len skôr v lete a vtedy je SPF nevyhnutné. Pre mňa už aj v jari nakoľko sa u mňa prejavila slnečná alergia. 

Ponuka BB krémov tejto značky je fakt široká, ponúkajú varianty s rôznym krytím pre rôzne typy pleti. Ja som si zvolila podľa názvu nakoľko nemám rada BB krémy, ktoré nič nezakryjú.

Produkt ma zaujal svojou fakt slušnou krycou schopnosťou. Dá sa to prirovnať k môjmu make-upu od Dermacolu  24h Control. Kryje fakt perfektne, dá sa to označiť ako vysoké krytie. Menej som však bola nadšená z farby, nejako som to asi neodhadla a produkt je na mňa príliš svetlý. Navyše má síce pre mňa potrebný ružový podtón, avšak nie tak celkom. Tá farba je taká viac dosiva a na pleti to teda nevyzerá ktovieako dobre. Aj po nanesení je ten sivý nádych vidieť a nevyzerá to dobre.

Ak by bol problém len v odtieni, tak by som skúsila iný. Zdá sa mi však, že tento produkt žiaľ nie je pre mňa. Dôvodov je hneď niekoľko. Po prvé na mojej zmiešanej pleti nevydrží ktovieako dlho, v priebehu dňa sa nepekne rozbije a z pleti sa stráca. Po druhé a to je už vážnejšie sa mi z neho na pleti robia neplechy a drobné vyrážky. Skrátka to zloženie si s mojou pleťou nerozumie. Trochu tomu nerozumiem nakoľko by mal sedieť všetkým typom pleti. Mojej však nesadol a čím viac som produkt používala, tým bola moja pleť v horšom stave.

Moje skúsenosti s BB krémami sú v podstate rovnaké. Na moju pleť majú zvláštne zloženie z ktorého sa vždy vyhádžem. Rovnaký efekt mi počase začal robiť BB krém značky Rimmel a tento od Missha to robí tiež. Skúšala som aj povestný Garnier, variant pre mastnú pleť a tiež som po ňom mala vyrážky. Príde mi to, že tieto krémy skrátka s mojou pleťou neladia. Možno suchšej pleti budú sedieť viac. 

Všeobecne je to však dosť škoda, aj zmiešaná a mastná pleť by si rada niekedy oddýchla od make-upu. Ak poznáte nejaký BB krém, ktorý je doružova, kryje a nespôsobuje zhoršenie stavu pleti, som samé ucho. Zatiaľ hľadanie dokonalého BB krému v mojom podaní dopadlo bezúspešne.

Majte sa krásne a teším sa na vaše tipy ohľadom BB krémov. Skúšali ste tieto kórejské?

Komentáre

  1. Skoda, ze si sem nedala zlozenie. Bola som zvedava, co do kremov korejci davaju. Nevidim ho ani v e-shope. Korejsku kozmetiku som neskusala. Nejako jej nedoverujem. Predsa len je testovana a prisposobena inej pleti, ako maju Europanky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To síce áno avšak pleťová starostlivosť býva dobrá. Tento BB je však dosť zlý na mastnú a zmiešanú pleť.

      Odstrániť
  2. musím souhlasit. BBčka jsou super a především ty asijské, já mám velmi ráda značku skin79 :-)

    MOJE VEČERNÍ PÉČE O PLEŤ

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž tie nepoznám no po dosť nepríjemných skúsenostiach už asi BB skúšať nebudem. Nejako mi nesedia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.