Značka mojimi očami - Havlíkova přírodní apotéka

Havlíkova prírodní apoteka

Havlíkova přírodní apotéka je českou značkou prírodnej kozmetiky. Je založená na receptúrach Karla Havlíka. Na blogoch sa preslávila najmä svojim kultovým produktom v podobne rannej pleťovej masky. Niečo také na trhu dlho neexistovalo. Produktov od Havlíka som  vyskúšala už pomerne dosť a tak som sa rozhodla pozrieť na značku zblízka.

Značka pôsobí na trhu od roku 2014. Ponúka rôzne krémy, oleje, séra a ich legendou sú ranné pleťové masky. Jej produkty sa pohybujú v trochu vyšších cenových kategóriách, takže je len na vás, či sa rozhodnete investovať. Predajne sú skvelé, personál je milý a ku každému nákupu vám pribalia pár vzoriek plus ich vlastné noviny. Tie si odkladám nakoľko sa mi fakt páčia a obsahujú podrobné informácie o každom jednom produkte. Okrem toho vás značka určite osloví aj svojimi obalmi. Sú jednoduché, no krásne a myslím, že k prírodnej značky sa absolútne hodia.


Andelská tvář bol prvý krém, ktorý som z tejto značky vyskúšala. Kúpila som si ho v Prahe v ich predajni a bola som nesmierne nadšená. Krém mi slúžil perfektne, dal sa použiť na deň aj na noc a mojej mastnej pleti plne vyhovoval. Skrátka skvelý a navyše univerzálny krém. Pán Havlík na mňa spravil fakt dobrý prvý dojem.

Krásna slečna je krém určený skôr pre mastnú a aknóznu pleť a aj preto som sa ho spočiatku bála. Mala som už skúsenosti s krémami pre tento typ pleti a zvyčajne boli vysušujúce prípadne zmatňujúce a nič nerobili. V prípade prírodnej kozmetiky to však neplatí a krém mám už v treťom balení. Jeho účinky sú podobné ako účinky krému Andelská tvář, možno je o niečo menej hydratačný, no ten rozdiel si veľmi nevšimnete.


Snehová vločka je môj najnvoší prírastok. Krém je určený na zimu a mal by pleť chrániť pred  chladom. Dostala som ho pod stromček a používala som ho v zime. Bohužiaľ nie veľa, nakoľko sa mi z neho zhoršovala pleť. Aj keď nie je extra hutný ako napr. Skin Food od Weledy, príde mi ťažký. Nechce sa vsiaknúť do pleti a vždy som sa po ňom vyhádzala. Zmiešanej pleti teda asi úplne sedieť nebude.

Snehova vlocka

Ranná čistiaca maska patrí medzi kultové produkty značky. Nápad ranných pleťových masiek, ktoré si nanášate na ešte nevyčistenú pleť sa mi fakt páčil. Túto som mala iba vo vzorke, no myslím, že by som šla do plného balenia. 

Královská snídane pro pleť mi prišla ako maska slabá a to mám pleť iba mastnú. Suchej by asi nesedela vôbec. 3 minúty určite nestačia, odporúčam tak 10 vtedy som nejakú tú hydratáciu aj cítila. Na masku mi to však prišlo aj tak slabé. Myslím, že túto masku by som si už znova nekúpila. Obal krásny, nápad fajn, ale účinky sú slabé. Pleť sa nenajedla. Aktuálne ju používam miesto čistiaceho gélu aby som ju aspoň minula.

Bylinná hydratačná voda bola perfektná, pleť hydratovala a používala som ju fakt rada. Jedinou jej nevýhodou bola zvláštna vôňa. Inak to však bol perfektný pleťový toner čiže aj napriek zlej vôni by som do nej šla pokojne znova. 

Levanduľový olej hodnotím rovnako pozitívne, krásne voňal a pokožku vyživil. Jediné jeho mínus je malé balenie a teda pomer cena/výkon je slabší. Avšak ako darček je toto trefa do čierneho.

Soľ do kúpeľa s vôňou levandule považujem za prepadák. Jednak takmer vôbec nevonia plus obsahuje čiastočky, ktoré ostávajú na dne vane, nerozpustia sa. Nič extra, za tú cenu sa neoplatí. Vždy som si k tejto soli musela ešte pridávať esenciálny levanduľový olej, aby to malo ten správny efekt.

Celé by som to zhrnula asi takto. Pleťové krémy sa určite oplatí vyskúšať, mne sedeli takmer všetky a nie je úplne nutné riadiť sa typom pleti. Ich ranné masky sú otázne, niekomu sedia, niekomu nie. Celkovo mám značku rada a určite sa chystám vyskúšať ďalšie produkty. Na trh už priniesli kopec noviniek ako napr. krém Krásna Slovenka, čo ma neskutočne teší. Ešte sa chystám na ich legendy ako Havlíkov zázrak či Český krém. Skrátka je čo objavovať, myslím, že značka má obrovský potenciál. Inovuje, ide s dobou a je rozhodne zaujímavá.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte svoje skúsenosti s touto značkou. Ak ste ju neskúšali tak mi napíšte, či vás láka niečo otestovať.

Komentáre

  1. Rannú čistiacu masku mám medzi obľúbenými, tuším mám teraz už tretie balenie? Mala som krém na ruky, ktorý bol tiež veľmi dobrý. Momentálne v skrinke čakajú denný a nočný Krásna slečna, tak sa veľmi teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem od této značky měla zatím jen dva výrobky a byla jsem s nimi natolik spokojená, že si je kupuju stále dokola. Ráda mám jejich balzám na rty a gel na intimní hygienu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten gél počúvam z viacerých zdrojov že je fakt perfektný.

      Odstrániť
  3. rannu čistiacu masku som používala kedysi tiež, čo mi pripomína že by som si ju mohla opäť zaobstarať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú čistiacu som mala iba vo vzorke, no zdala sa mi lepšia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.