Blogerky, za ktorých tvorbou smútim dodnes


Niečo sa končí a niečo sa začína. Tak to chodí aj v našom blogerskom svete. Jedna blogerka si blog založí a ďalšia s tvorbou skončí. Je to realita života, ja viem, no niekedy sa mi s tým žije ťažko. A tak som vám dnes spísala článok o blogerkách, ktoré písali perfektne, no žiaľ už aktívne netvoria. Pár z nich som aj písala e-mail v nádeji, že ich primejem vrátiť sa späť. Žiaľ, nebola som úspešná.




Vintage blog blogerky Vivi bol podľa mňa asi ten najlepší, aký som doposiaľ čítala. Adresa našťastie ešte stále funguje takže si viete prečítať aspoň staré články. Toto bol úžasný, inšpiratívny a pozitívny blog s nádychom franúczskej elegancie. Dokonalé fotky, príbehy zo života, rôzne radosti a knižné odporúčania - to všetko Vivi na blog dávala. Myslím, že každý článok mal dušu a to sa nevidí vždy. Dnes píšu mnohé blogerky len kvázi svoje vlastné denníky bez toho, aby sa snažili zanechať publiku nejaký odkaz. Blgoerka prestala písať v roku 2017 s počtom followerov 3 000 a to sa na českej či slovenskej blogo scéne tak často nevidí. 



Fotky na tomto blogu ma fascinovali a fascinujú dodnes. Našťastie si blogerka zachovala aspoň účet na instagrame, kde ju stále môžete tak ako ja sledovať. Písať prestala v roku 2016 a písala hlavne o kozmetike. Tiež mala obrovské publikum, 407 followerov je tam ešte stále prihlásených. Blog bol zameraný hlavne na kozmetiku, prevažne dekoratívnu, no našli sa tu aj iné produkty. Pastva pre oči.



Veľmi podobným blogom bol aj Denník fotografky. Písať prestala v roku 2017, adresa je tiež stále aktívna. Blogerka sa viac venovala pleťovej, telovej a vlasovej kozmetike. Našiel sa tu aj nejaký ten make-up samozrejme, no ako viete, ja som skôr na tú pleťovku. A tej bolo na blogu štedro nadelené. Okrem toho sa tu našlo kopec produktov prírodných značiek. Skrátka bolo čo čítať.



Ms Blogger Eva

Evka patrila medzi prvé blogerky, ktoré som začala sledovať. Jej blog obsahoval rôzne typy článkov, prevažne kozmetické, ale aj rôzne iné. Jej štýl som fakt doslova hltala a bola mojím blogerským vzorom. Do minulého roka Evka ešte prispievala, no tento rok nevydala zatiaľ žiaden článok takže beriem to tak, že už asi skončila. Fakt škoda ako v prípade všetkých dnes spomenutých. Evka však okrem kozmetiky aj inšpirovala čiže o to väčšia škoda.



Šťastný blog

Barbora Šťastná bola blogerkou aktívnou ešte do minulého roka. Od tej doby som od nej nečítala žiaden článok. Našťastie premostila do knižnej podoby a vydala už niekoľko kníh. Jednu z nich ste mohli vidieť na blogu nedávno v tomto článku. Jej články boli článkami zo života, inšpiratívne a vysvetľujúce bežné problémy, s ktorými sa všetci denne stretávame. Písala to veľmi milou formou a vždy som z jej blogu odchádzala povzbudená na duši.

Ešte mi ostali dve blogerky a to Mademoiselle M a Notes personelles by Mona. Linky vám žiaľ nemôžem dať, blogy sú už uzatvorené a nedá sa na ne vstúpiť. Od Mademoiselle M som sa dočítala prevratnú novinku o mydle Dove a jeho účinkoch na akné a od tej doby ho aj používam. V podstate mi tento jej článok zmenil pohľad na starostlivosť o pleť. Veď keď mydlo Dove odporučil sám francúzsky dermatológ, niečo na tom bude. Mona písala perfektne, šlo o mladú blogerku, ale jej články som milovala. Vypla sa len vcelku nedávno a nie je isté, či sa ešte nevráti.

Ja viem, že tých blogeriek, ktoré dobre písali a odišli je veľa. Mne utkveli v pamäti tieto. Našťastie väčšina z nich má stále aktívne stránky, takže si viete pozrieť aspoň ich staré články. Samozrejme, ani o sebe neviem povedať, či budem písať navždy, ale zatiaľ sa z blogo scény odísť nechystám. Aj keď občasne múza opúšťa aj mňa.

Poznali ste tieto blogerky? Za akým blogom je smutno vám?

Komentáre

  1. Ježíííííš, tieto blogerky som presne kedysi sledovala. To boli časy keď sa ešte blogovalo kvôli písaniu a nie kvôli lajkom a veciam zdarma. :-)

    https://na-vlastnej-kozi.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou, hlavne tieto blogerky dávali do toho všetko. Fakt škoda, že už nepíšu.

      Odstrániť
  2. Monču z Notes personelles jsem taky ráda četla a je škoda, že už nepíše a ještě větší je, že se nedá na její blog dostat. Zbytek moc nepoznám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S Monou si fakt nie som istá, či skončila alebo čo sa stalo. Ale ako píšeš škoda, že sa k článkom už nedostaneme.

      Odstrániť
  3. Báru Šťastnou jsem četla taky. Teď mám od ní tři knížky - aspoň malá záplata :)

    Zápisky třicítky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej aspoň niečo. Tiež si plánujem prečítať ďalšie jej knihy.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.