Moje obľúbené produkty made in Slovakia

Slovenska kozmetika

Slovensko je malá krajina s veľkým srdcom. A v posledných rokoch ju možno označiť aj za krajinu s obrovským množtvom vlastnej kozmetiky. Takej tej ručne vyrábanej a prírodnej. Samozrejme máme tu aj značky s dlhoročnou tradíciou. Akurát sa tieto značky zatiaľ ťažšie dostávajú do kamenných predajní a veľkých reťazcov. Ja však verím, že aj tento trend pôjde dopredu a tých našich produktov bude na pultoch drogérí čoraz viac. Niektoré značky už v obchodoch sú a zhodou náhodu mám presne také aj doma. Takže tento článok chcem venovať výlučne slovenskej kozmetike. Nápad nosím v hlave už dlho a nastal čas na jeho realizáciu. 

Indulona original

Začnem značkou s dlhoročnou tradíciou a tou je Indulona. Za posledné roky prešla výraznou zmenou dizajnu produktov a rozšírila svoje portfólio. Už dávno to nie sú len krémy na ruky. Značka toho ponúka oveľa viac a ja nedám dopustiť na ich rad Original. Áno je to úplná klasika, ale mne tá vôňa veľmi sedí. Je krásna, jemne sladká, proste niečo pre mňa. Krém v tube je fajn, ale ak na niečo nedám dopustiť ešte viac, je to ich telový krém. Ideálne v tom menšom, 75 ml balení. To vezmete aj do lietadla a nič viac nepotrebujete. Môj vzťah k Indulone a tomuto radu je vám už z blogu známy. A musím povedať, že aj spolupráca a komunikácia so značkou bola perfektná v časoch našej spolupráce. Dnes si však pokojne kupujem Indulonu aj naďalej, je to skrátka kvalita a to sa pozná. 

Dulcia očný krém s kofeínom som mala doma už v druhom balení. Myslím, že kofeín je na očné okolie ideálna zložka. Vypína pokožku a navyše extra krásne vonia. Ja viem, na tú vôňu som ja tak trochu zaťažená a žiadna no parfume kozmetika u mňa príliš šancu nemá. Zloženie je prírodné a môjmu očnému okoliu krém maximálne vyhovuje. Krém sa dobre vstrebáva a vydrží vám fakt dlho. A navyše ho už kúpite aj v DMke.

9 divov plodov Botanica

Botanica Slavica je podznačkou Soaphorie. Tú už asi všetci poznáme. Produkty Botanica Slavica dostanete kúpiť aj v DMke. Ja mám od nich pleťový peeling 9 divov plodov. Zase úžasná vôňa, no to nie je to podstané, čo som od peelingu čakala. Toto je prosím úplne iný peeling na aké sme zvyknuté. V prvom rade hydratuje a v tom druhom pokožku fakt perfektne čistí. Dokonca aj čierne bodky sú viditeľne zredukované už po prvom použití. Pleť znáša peeling výborne, veď takú šľahanú penu, kto by si to nedal. Fakt skúste, toto sa ani náhodou nepodobá na tie drsné gélové peelings aké majú bežné značky v ponuke.


Ponio šampúch cukrová pivonka mám doma už tiež v druhom balení. Šampúchy ala tuhé šampóny sú už, povedala by som, takou klasikou. Nanášajú sa ako mydlo, ale dajú sa vpohode prenášať v tuhom stave a veľmi dobre umývajú vlasy. Tento mi vyhovuje nakoľko vlasy vôbec nemastí. Mala som aj iné tuhé šampóny, ale jedine po tomto nemám vlasy zbytočne skoro mastné. Bonusom je ich ľahkosť nakoľko zloženie je opäť prírodné.

Navia šľahaný telový krém je posledným objavom zo sveta slovenskej kozmetiky. Žiaľ ten krásny obal už doma nemám a tak pridávam aspoň link, aby ste vedeli, ako produkt vyzerá. Vyživuje perfektne, má fakt extra hutnú konzistenciu a mne sa s ním dobre pracovalo. Jediné jeho mínus je veľkosť. Miniete ho fakt rýchlo, no ten efekt na pokožke stojí za to. 

Tých slovenských produktov som už vyskúšala viac, no tieto mi prídu najlepšie. Vlastne takmer všetko, po čom som siahla bolo skvelé, ale nájdu sa aj tu čierne ovce. Ja si však vždy vravím, že čo je doma to sa počíta. A ak si mám vybrať, kam investujem peniaze, tak rozhodne radšej do vlastnej krajiny. Koniec koncov o kvalite našich produktov som sa už neraz presvedčila. Slovenské produkty nájdete v predjniach ako sú Kraj, Yeme, niečo je v DMke a potom samozrejme rôzne bio shopy či vlastné predajne daných značiek. Myslím, že trend vývoja je pozitívny a som si istá, že aj v tomto momente vzniká ďalšia skvelá a hlavne slovenská kozmetická značka. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, aký je váš vzťah k našej kozmetike. Kupujete si ju alebo krajinu pôvodu u produktov neriešite?


Komentáre

  1. Jéééj Botanica ♥ Moja najobľúbenejšia značka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že si tiež fanúšik našej kozmetiky, to je super :)

      Odstrániť
  2. Podle mě je opravdu super, že se zajímáš, odkud věci pochází a snažíš se podporovat lokální výrobce. Více lidí by se o to mělo zajímat. Já žiju v Anglii a nejradši mám anglickou značku Lush, mám od nich většinu kosmetiky a právě mě nejvíc baví ta kvalita a lokálnost. Tady mě nejvíc zaujala značka Botanica, pokud se mi naskytne příležitost, určitě nebudu váhat něco vyzkoušet :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi peknie za uznanie. Kiež by týmto štýlom rozmýšľalo viacero ľudí. Lush poznám, no my ho tu na Slovensku nemáme vôbec dostupný, najlbižšie Česko alebo Rakúsko.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.