Čaro odličovacích olejov

Odlicovacie oleje plet
Máme tu eko, bio a neviem ešte akú dobu. Zároveň sa snažíme byť zero waste a nevytvárať zbytočný odpad. Ja nie som úplne nejaký green človek, avšak aspoň tie odličovacie tampóny sa snažím eliminovať. Ono to totiž okrem menšieho odpadu má ešte jeden super efekt, nešúchate si tak zbytočne pleť. A navyše ani toner sa vám neminie tak rýchlo. Bežné tampóny totiž nasajú príliš veľa produktu a na vašu pleť už neostane toho tak veľa neostane.
Aktuálne mám doma dva odličovacie oleje. Prv som sa pokúšala nájsť rôzne odličovacie krémy, no ani Dermacol ani Clinique ma o svojich kvalitách nepresvedčili. Takže som ostala verná olejom a pracuje sa mi s nimi dobre aj teraz v lete. V kúpeľni na políčke mi robia spoločnosť Saloos hydrofilný olej s neutrálnou vôňou a Avon odličovací a čistiaci olej s konopným olejom.

Saloos neutralny oldicovaci olej

Saloos som už mala a sú skvelé, tu som len chcela vyskúšať variant bez vône. Žiaľ aj tento neutrálny olej má nejaké esenciálne oleje v sebe, čo ma príliš nepotešilo. Plánovala som si totiž týmto olejom odličovať aj oči avšak žiaľ to nepôjde. Inak odličuje super, len v očiach štípe takže odporúčam používať ho len na pleťový makeup. Na oči používam žiaľ stále odličovacie tampóny a dvojfázový odličovač Nivea. Tento olej som si kúpila vo veľkom 250 ml balení. To už je plastové, čo mne vyhovuje viacej. Tie malé sklenené sa minuli rýchlo a vždy som sa bála, že mi spandú a rozbijú sa. Tu však žiaľ nevidím, koľko produktu mi ešte ostáva. Každopádne olej je  perfektný a vydrží fakt dlho.

Hodnotenie: 4/5 bodov, keby odličoval aj oči tak mu dám plných 5.

Avon konopny olej odlicovac

Čo sa týka oleja od Avonu bola som mierne skeptická, či to bude fungovať. Predsa len odličovacie oleje bývajú doménou skôr u prírodných značiek. Balenie je plastové a olej má 100 ml. Takže je ideálny aj na cestovanie. Navyše vcelku príjemene vonia, žiaľ tým pádom je na oči znova nepoužiteľný. Každopádne na zvyšok pleti je perfektný a myslím, že je aj ľahší ako olej od Saloos. Tiež sa používa ako iné odličovacie oleje, dáte na pleť, rozotriete, pridáte vodu a tým pádom máte hotovo. Žiadne šúchanie pleti, postačí vám voda a vaše ruky. Osobne nepreferujem ani umytie oleja uteráčikom s teplou vodou. Takto sa mi zdá, že je pleť čistejšia. Samozrejme ja si ešte vždy pleť dočistím mydlom avšak aj pri odličovaní som minimalista. Pranie uteráčikov na pleť predsa spotrebúva vodu takže zase až tak eko to nie je.

Čo sa týka zloženia tak na druhom mieste sa nachádza repkový olej a niekde v strede aj spomínaný konopný olej. Tak zase Avon prírodnou kozmetikou nie je čiže zloženie tomu aj zodpovedá. Avšak mne osobne to nejako pri tomto produkte neprekáža. Produkt sa zdá byť fakt kvalitný. 

Hodnotenie: 4/5 bodov, keby odličoval aj oči tak mu dám plných 5.

Myslím, že spomedzi všetkých produktov, ktoré som doposiaľ vyskúšala, sú odličovacie oleje najlepšia voľba. Rozpustia fakt všetko, no ten ideálny stále hľadám. Pevne verím, že sa mi podarí nájsť olej, ktorý sa dá použiť aj na odlíčenie očí. Zatiaľ som v štádiu hľadania, avšak cestu k vytúženému odličovaču si maximálne užívam. Mám aspoň dobrú výhovorku skúšať stále niečo nové. A ako viete, to je moja obľúbená činnosť.

Majte sa krásne a napíšte mi či ste už našli ideálny odličovač. Ideálny v zmysle, že odlíči perfektne oči aj pleť. 

Komentáre

  1. Odlicovacie oleje su super. Saloss by som aj kludne vyskusala. Najskor ale musim spotrebovat Astrid. Zial velmi z neho nie som nadsena, no co uz.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Astrid som nemala tak neviem povedať, ale Saloos tam si určite vyberieš :)

      Odstrániť
  2. Ja používam odličovač od značky Nivea a som s ním spokojná. Tie tvoje tiež vyzerajú dobre, len škoda, že sa ním nedajú odlíčiť aj oči.
    Budem rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sa smiem zapojiť , tak pokiaľ ja viem má Nivea 3 odličovacie oleje - s makadamiovým olejom , s olejom z jadierok hrozna a s kokosovým olejom. Neskúšala som zatiaľ ani jeden z nich (chystám sa :D) ale píšu , že je vhodný aj na oči - tak to by mohlo byť niečo pre teba :D
      Ja som na túto oblasť expert , skúšam jeden produkt za druhým - aj som ti pred cca rokom odporúčila tento Avon (https://makeup.sk/product/420146/) odličovací balzam (pod tvojou recenziou na Clinique), tak by ma zaujímalo či si ho nakoniec skúšala alebo nie :)
      Inak sú za mňa dobré aj oleje Atrid , LVLY a ani Balea nieje na zahodenie len mne osobne moc nevonia :D Najbližšie sa chystám skúsiť Yves Rocher - táto značka má tiež celkom 3 odličovacie oleje o ktorých viem a 2 z nich ma už čakajú v zásobách :D Tak hádam som troška pomohla a niektorý z týchto tipov sa ti možno v budúcnosti osvedčí :)

      Odstrániť
    2. Ahoj Peti, tak toto je perfektný komentár aj fakt k téme vďaka zaň. Ja čo sa týka odličovacích olejov tak som skôr za tie prírodné, i keď česť výnimkám sem-tam skúšam aj iné. Ten odličovací balzam Avon som ešte nestihla skúsiť, akosi mi to zásoby zatiaľ stále nedovolili. No ak je Nivea aj na oči tak to risknem, fakt by som mala najradšej 1 produkt na odlíčenie očí aj pleti, no zatiaľ som nenašla.

      Odstrániť
    3. Z prírodných som skúšala len od Saloos zopár ale spokojnosť. Ináč Avon má už aj novší odličovací balzám (https://avononline.avon.sk/vyrobok/78118/cistiaci-pletovy-balzam-distillery) a ako nevyzerá zle len zásoby nepustia :D Ak budeš skúšať Niveu , daj vedieť dojmy :)

      Odstrániť
  3. Mně se nejvíce osvědčily olejové odličovače od Saloos. Akorát na oči jsem je nepoužívala.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.