Veľké porovnanie dezodorantov

dezodoranty hodnotenie

Články s porovnávaním sme tu už dlho nemali. Celkovo som mala posledné 2 mesiace pocit, že ma moja múza opustila resp. odišla na dovolenku. No aspoň niekto si tú dovolenku v týchto časoch užil. Zdá sa však, že sa vrátila ku mne a tak vznikol dnešný článok o dezodorantoch. Na úvod len spomeniem, že sú to tie produkty, ktoré chránia proti zápachu. Potenie je prirodzené a nie je vhodné ho umelo zastavovať. Aj preto nie som zástanca antiperspirantov a používam dezodoranty. Prírodné sú fajn, no robili mi dosť fľaky na oblečení a tak ostávam verná tým klasickým. Dnes tu mám pre vás značky Nivea, Dove a Borotalco. Tak poďme na to.

Nivea Pure natural dezodorant

Nivea Pure and Natural bol dlhú dobu takmer jediným dezodorantom na trhu. Aspoň mne sa nejako nedpodarilo iné v drogérii zohnať. Má krásnu jasmínovú vôňu a na dlhý čas u mňa fungoval. Zdá sa však, že aj na príjemné účinky dezodorantov si vie naše telo zvyknúť a po nejakom 3 balení prestal účinkovať. Teda účinkoval avšak slabo a už mi to skrátka nejako nestačilo. Ako všetky dezodoranty neobsahuje hliníkové soli a mne sa páči najmä pre tú krásnu a sviežu vôňu. Aktuálne má už Nivea aj iné typy dezodorantov vo svojom portfóliu, no mne osobne sedí tento asi najviac. Akurát to balenie je sklenené čo nie je úplne praktické.

Dove dezodorant potenie

Pokračujeme dezodorantmi značky Dove. Tu musím priznať, že značka riadne mätúco uvádza názvy produktov. Pokojne napíše na produkt dezodorant-antiperspirant. To sa už aj blogerka ako ja pozastaví nad tým, čo tým chcel vlastne autor povedať. Dlho som to nechápala avšak nakoľko hliníkové soli v zložení boli tak som vedela, že o dezodorant nejde. Našťastie už nejaký ten mesiac má značka ja produkty bez obsahu hliníka. Najradšej mám ten Original, no majú aj vône hruška či kokos. Takže som si istá, že si vyberie každý. Dove produkty sú krásne krémové a šetrné k pokožke. Zatiaľ som použila 4 balenia a zatiaľ fungujú, no tiež mám pocit, že už o čosi menej. Každopdáne Dove mi ako značka príde perfektná, mám ju veľmi rada a ich dezodoranty sú podľa mňa kvalita. Len si fakt dajte pozor aby ste si zvolili dezodorant.

Borotalco dezodorant

Posledným úlovkom je značka Borotalco a ich dezodorant Pure. Žiaľ ako som nedávno zistila, Borotalco produkuje aj klasické antiperspiranty. Môj sen o značke, ktorá konečne vyrába len dezodoranty sa tak rozplynul. A nie je Pure ako Pure. V Rakúsku som kúpila Borotalco Pure v zelenom obale a so sviežou vôňou. Na Slovensku som kúpila Pure v sivom obale s dosť divnou vôňou. A vraj neexistuje dvojitá kvalita produktov. Myslím, že prieskum na toto vyhlásenie nebol robený úplne detailne. Rozhodne mi ten z Rakúska voňal lepšie, no žiaľ aktuálne sa tam príliš nechystám kvôli situácii vo svete. Spomedzi všetkých produktov mi ale paradoxne príde Borotalco zatiaľ najlepší. Je však pravda, že ho používam najkratšie a tak si naň moje telo asi ešte nezvyklo. 

Názov ProduktuCena cca EURMnožstvoVôňaÚčinok
Nivea Pure and Natural250 mlsvieža jemnápo pár baleniach slabší
Dove Original350 mljemnápo pár baleniach slabší
Borotalco Original450 mlako škrobzatiaľ skvelý

Tentokrát ani neviem, ktorý produkt zvoliť ako ten top. Nivea je skvelá vďaka vôni. Dove pre jeho krémové zloženie a Borotalco zatiaľ vyhráva účinkami. Cenovo je však napríklad Borotalco rozhodne najdrahší spomedzi dnes spomínaných. Stále to však nie je suma, ktorá sa nedá zaplatiť. Výsledný verdikt vás teda asi nepoteší - neviem sa rozhodnúť. A to ja patrím medzi ľudí, ktorí dosť dobre vedia, čo chcú. Či už v láske, v živote, v práci alebo v kozmetike. Voľbu asi nechám na vašich osobných dojmoch. Za mňa môžem odporučiť všetky tri.

Majte sa krásne a do komentára mi napíšte, aké dezodoranty radi používate. Tiež vás mýli označenie produktov Dove?

Komentáre

  1. Ani jeden z týchto som doma ešte nemala, ale nejaký Borotalco dezodorant chcem vyskúšať už dlho :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús dezodoranty však majú asi iba tento a možno tak ešte jeden. Zvyšok sú klasika antiperspiranty.

      Odstrániť
  2. Niveu si kupujem pravidelne. Presne tuto verziu, akurat v spreji a je super.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.