To najlepšie z roka 2020 starostlivosť o pleť a telo

Rok 2020 bol pre mňa rokom dramatických zmien. Dá sa povedať, že v mojom živote neostal kameň na kameni. Či už ide o bývanie, prácu, vzťahy alebo aj oblasť blogerskú - všetko sa zmenilo. Samozrejme k lepšiemu i keď strata vzťahu bolela a dalo mi to zabrať. Teraz sa už ale píše nová kapitola môjho života a myslím, že je to tá lepšia a krajšia. Zároveň bol rok 2020 náročný aj čo sa týka novej situácie ohľadom pandémie a vírusu. Zmenila sa teda aj moja bežná denná rutina, no v starostlivosti som rozhodne nepoľavila. Aj vďaka mojej vytrvalosti a vašej priazni tu máme dneska sumár tých najlepších produktov roka 2020. Začíname obľúbenou kategóriou starostlivosti o pleť a následne telovou kozmetikou. 

Najlepšie produkty minulého roka som objavila hlavne v oblasti odličovania. Tu musím rozhodne vyzdvihnúť úžasný odličovač očí Nivea Micellair. Neštípe v očiach, poradí si s linkami a čo sa mi najviac páči, nemáte po ňom mastný pocit na viečkach. Kupujem si ho stále dookola a po rokoch vytlačil z prvej priečky top odličovačov Garnier Sensitive. Pri odličovaní budeme pokračovať a to odličovacími olejmi. Prv som nevedela, ktorý si zvoliť, minulý rok som skúšala viaceré a všetky fungoval no nedá mi nespomenúť Saloos hydrofilný odličovací olej neutrálny. Áno toto je moja srdcova a áno, nie je to extra voňavé. Pri odličovaní mi to však vôbec neprekáža a práve naopak, najmenej to irituje moju pleť. Navyše si to poradí so všetkým len tie oči by som ním asi neradila odličovať. 

V radoch samotnej starostivosti o pleť som objavila úžasnú ružovú vodu značky Avon. Niečo dostupné, hydratačné, ale hlavne voňavé. Ja viem, poviete si zvláštne kritérium. Pre mňa to však pri ružovej vode zohráva dôležitú úlohu. A i keď je prírodná ružová voda od Nobilis Tilia tiež úžasná, Avon ju prekonala vôňou. Za mňa najlepší toner roka.

Nikdy by som neverila, že niečo prekoná mydlo Dove v čistení pleti. Zdá sa však, že krém na čistenie pleti od Alverde Clear to dokázal. Fakt obmäkčil moje srdce a stali sa z nás nerozluční priatelia. Je jemný, šetrný k pleti, nevysušuje a zároveň čistí. To je priam nemožná kombinácia. Navyše je ako inak prírodný, lacný a ľahko dostupný. Spočiatku som o ňom síce pochybovala, no nakoniec sa môj názor zmenil a ja ho proste milujem. 

Rozmýšľala som, čo dať ako piaty top produkt. A i keď ja stále nepoužívam SPF celoročne, tak toto ma proste dostalo. Reč je o kórejskom kréme Biore UV Aquar Rich SPF 50. Toto je totiž prvé SPF, ktoré je ľahké a neupcháva póry, nezhoršuje moju pleť. Ok je síce trošku biely čiže treba si ho dobre rozotrieť avšak o pleť sa fakt stará. Nevonia a navyše jeho UV filter je kombináciou chemického a minerálneho. A ja som vďaka tomu zistila, že pre mňa sú vhodné skôr takéto kombinované SPF krémy. Jedine pod make-up mne nesedí, no inak je skvelý. 

STAROSTLIVOSŤ O TELO

V starostlivosti o telo som sa v roku 2020 fakt vyžívala. Myslím, že som v tejto oblasti aj viac nakupovala. Čo vám poviem karanténa spravila svoje a kozmetika bola niekedy jedinou radosťou. Teda našťastie nie jedinou, ale dosť príjemnou. A hádam najpríjemnejším produktom pre mňa boli dve telové mlieka. To prvé je od značky Yves Rocher a ide o mlieko po opaľovaní. Lahodná, priam až našľahaná konzistencia, úžasná vôňa a tá hydratovaná pokožka. To skrátka doma musíte mať. Aj opálenie mi s ním vydržalo neskutočne dlho, ja som ešte v novembri bola stále dosť hnedá. Takže oplatí sa. 

Tým druhým je produkt, ktorý sa už kúpiť nedá. Šlo o limitku, nejako sa doma objavil a tak som si ho z východu vzala. Šlo o Avon telové mlieko s vôňou verbeny a čínskeho čaju. Obal je už dávno v koši, takže hádam vám postačí link. Toto bolo ultra ľahké mlieko vhodné na leto. Možno pokožku nevyživilo až tak ako by som potrebovala, no malo iné benefity. Pokožku príjemne chladilo a navyše úžasne voňalo. 

A keď už som spomenula Avon tak sa mi osvedčil aj telový sprej Avon Aromatherapy Priznám sa, že ja som považovala telové spreje za zbytočne vyhodené peniaze. No nejako mi zvedavosť nemala a tak som si teda jeden nechala zaslať na vyskúšanie. A viete čo? Ono je to fakt závislosť. Sprej príjemne chladí takže v lete som sa ním striekala veľmi rada. A dal sa použiť aj ako parfém či večer pre lepší spánok.

Ošiaľ okolo produktov proti poteniu Borotalco som dlho nechápala. Avšak potom som skúsila ich dezodoranty Pure a už som pochopila. Inak trochu pozor pri výbere Borotalco produktov, väčšina sú to totiž žiaľ klasické antiperspiranty, len bez alkoholu. Hliníkové soli v nich však sú a teda znova nejde o sériu dezodorantov, ale antiperspirantov. A takto mylne som si kúpila aj Borotalco Original. V ponuke Borotalco je však Pure práve to, čo by ste mali hľadať. Je to dezodorant, neobsahuje hliníkové soli ani alkohol a účinne chráni proti zápachu. To je to, čo ja potrebujem a očakávam. Ako viete antiperspiranty ja zo zásady nepoužívam. 

Zakončíme to produktom na pery značky Vaseline. Neuveríte avšak na toto ma naučili moji bratia. Chápete chlapi nemajú na kozmetiku veľké požiadavky, len to proste musí fungovať. Tak som si povedala ok skúsim to aj ja i keď to nevonia. Ukázalo sa však, že Vaseline Original je naozaj veľmi účinný balzam. Už majú aj rôzne voňavé verzie a tyčinkové balenia. Ja som skúšala a stále mám len toto klasické balenie. Vždy pred spaním si ho nanesiem a idem do ríše snov. Pery hydratuje aj sa o ne stará. Niečo na spôsob kelímkových Nivea/Labello balzamov. Tie sa však už ako väčšina dobrých produktov nevyrábajú.

Myslím, že v roku 2021 by som sa mala viac zamerať na starostlivosť o pleť. Hlavne teda na jej obmenu a nejaké novinky. Zároveň by som chcela opäť zaradiť viac prírodnej kozmetiky. Mám pocit, že minulý rok som v tejto kategórii trochu poľavila. Celkovo sa mi však zdá, že som aj menej míňala a menej nakupovala. Takže zas také zlé to so mnou určite nie je. 

Tak čo našli ste sa v nejakom produkte resp. používate ho? Tiež ste minulý rok míňali na kozmetiku menej?

Komentáre