Moja aktuálna zbierka slovenskej kozmetiky

slovenska-kozmetika

Milujem našu krajinu i keď je malá a nemá more. Avšak to naše Slovensko mi skrátka prirástlo k srdcu. Rada cestujem aj do iných krajín, no svoj život si natrvalo (aspoň zatiaľ) neviem predstaviť nikde inde. V tomto som fakt vlastenec a ako správny vlastenec mám doma aj nejakú našu kozmetiku. Slovensko má totiž vlastnej kozmetiky habadej, väčšinou sú to prírodné značky a nepredávajú sa úplne bežne v drogériách. Ja som však už zvyknutá nakupovať kozmetiku aj cez internet. No a dnes vám po dlhšej dobe ukážem, čo slovenské mám doma. Takže sa pripútajte, štartuje článok MADE IN SLOVAKIA.

Ničím iným ako našou dlhoročnou slávnou Indulonou ani nemôžem začať. Paradoxne to však tentokrát nebude o krémoch na ruky. Bude to o ich úžasnom tekutom mydle na ruky. Recenziu na toto mydlo som písala vcelku nedávno, no stále si stojím za svojím. Toto mydlo pokožku rúk nevysušuje a navyše krásne vonia. Veľmi sa mi páči, že sa sortiment Indulony neustále rozširuje.

Botanica-Slavica

Botanica Slavica a jej rad 9 divov kvetov je môj obľúbený. Prv som mala doma iba ich píling no samozrejme som blogerka zvedavá a chcela som viac. A tak mám okrem pílingu aj ich masku s ružovým ílom. Recenzia sa už tiež samozrejme na blogu objavila, no ja na toto duo nedám dopustiť. Skrátka milujem vôňu aj účinky tohto radu. Maska na pleti neuschne úplne do matna čo sa mi veľmi páči. No a píling to je také moje potešenie. Nie je klasický, je akoby našľahaný a ako asi viete, mám ho doma už v druhom balení.

sampon

O tom, že sa niekedy vzdám šampónu Keratyna a presedlám na niečo iné by som pred rokmi ťažko uvažovala. No zdá sa, že aj v tomto sa časy menia. Značka Carpathia má totiž tak úžasné šampóny, že som im skrátka nevedela odolať. Môj milovaný je šampón na rast a lesk vlasov. Obsahuje nechtík, lipu a šalviu. Podrobný článok sa ešte len chystá, no už teraz sa viem za šampón plne beauty blogersky zaručiť. Je naozaj excelentný, dodáva vlasom objem, má skvelé zloženie a nemastí vlasy. Značka sídli na východe v dedinke Smižany, ktorá je blízko mesta Poprad. Takže síce krajný východ, ale východ. Okrem šampónov vyrába aj kondicionéry, kozmetiku na telo i na ruky a kúpite ju v Tescu alebo Teta drogérii. 

Ako vidíte momentálne toho doma nemám až tak veľa. Teda mám ale nie čo sa týka našej kozmetiky. Stále sa tu však nejaké kúsky nájdu a do budúcna to plánujem rozšíriť ešte viac. Myslím, že niekedy si ani neuvedomujeme, čo dobrého doma máme. Podporiť domáci trh a lokálne značky to je stále jedna z mojich priorít. 

Ako to máte vy so slovenskou kozmetikou? Používate ju alebo inklinujete skôr k tej zahraničnej?


Komentáre

  1. Ahoj, ze slovenských značek mám ráda Soaphoria a Mymkechskincare, ale ráda bych zkoušela další značly. Z našich českých končin mohu doporučit například Nobilis Tilia nebo Botanicus a velmi spokojená jsem i se značkami jako Manufaktura nebo Dermacol.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka tebe Sabi som objavila novú značku Mymkeschskincare. Z českých nepoznám Botanicus, zvyšok áno a vcelku často ich aj kupujem. Make-up od Dermacolu je stále naj :)

      Odstrániť
  2. Ja odporucam slovenske znacky Dulcia a Noili

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.