Avene rad Cicalfate

ekzem Avene cicalfate

Dermatokozmetiku ste na mojom blogu istý čas vôbec neregistrovali. V poslednej dobe sa k nej postupne znova vraciam. Dôvodom je aj moja slnečná alergia v lete a niečo dosť podobné v zime. S histórie som si pamätala ako som kedysi používala Cicalfate. To však ešte blog Biankanotes neexistoval a asi ani nebol v pláne. Takže ideálny čas skúsiť opäť to, čo mi v minulosti fungovalo fakt dobre. A tak teda vám dnes poviem niečo o Avene produktoch Cicalfate, ktoré ku mne prileteli z Elnino.sk.

Na vyskúšanie som si zvolila klasický Cicalfate krém a balzam na pery. Tento rad Cicalfate je vhodný na rôzne typy popálenia kože, škrabancov, odrenín takže za mňa je to niečo ako domáci sos produkt na všetko. Oba produkty sú bez vône čo osobne veľmi oceňujem. Začnem krémom Cicalfate ktorý som použila na moju nevedno prečo svrbiacu pokožku v oblasti dekoltu. A chvalabohu fungoval excelentne. Pokožka bola upokojená, pálenie a svrbenie zmizlo takmer okamžite takže za mňa jednoznačne zázrak. Krém som skúšala použiť tak ako kedysi v minulosti aj na pokožku po holení. Tu tiež funguje dosť dobre avšak myslím, že rovnaký efekt dosiahnete aj lacnejším produktom.

ekzem Avene krem

Cicalfate krém je veľmi univerzálny, dá sa použiť na pleť aj na telo. Konzistencia je o niečo hutnejšia ako sme zvyknutí a nevstrebáva sa okamžite. Na pleť ho odporúčam skôr suchším typom pleti. Ja som ho použila na moje suché čelo a bolo to fajn, avšak ten povlak mi trochu prekážal. Najlepšie mi sedí na telo a na môj už spomínaný divný problém so svrbením pokožky. Zo zloženia musím vypichnúť zinok, meď a C+ restore TM čo je látka patentovaná pre túto značku. Celkovo produkty s označením Cica sú skvelým pomocníkom na rôzne typy poškodenia pokožky. Na trhu je ich dosť veľa a v poslednej dobe o cica produktoch počúvam z každej strany. 

Avene Cicalfate krem

Presuniem sa k balzamu na pery, ktorý je žiaľ na moje pery nefungujúci. Moje pery mierne vysušuje čo som teda veru nečakala. Priznám sa, že od Avene som milovala ich balzam Cold Cream v tyčinke. Ten sa už žiaľ nevyrába takže som skúsila Cicalfate. Páči sa mi, že je jemný, dá sa skvelo použiť ako podklad pod rúže. Nezanecháva na perách takmer žiaden povlak takže okamžite po nanesení môžete aplikovať váš milovaný rúž (u mňa červený, to už viete). 

Nemôžem povedať, že pery vyslovene vysušuje avšak medzi moje top patriť nebude. Je potrebné si ho pravidlenejšie nanášať a ak na to zabudnete tak sa vám pripomenie vo forme suchších pier. Mám ho v kabelke ako sos pomoc avšak Alverde nechtívkový je rozhodne lepší. Aspoň pre mňa. 

Hodnotenia: balzam na pery 3/5 bodov, priemer
                     krém na telo a pleť 4/5 bodov. 

Cicalfate krém môžem určite odporučiť, s balzamom je to otázne. Ak nemáte nejaký extra problém s vysušením pier tak potom by to malo byť ok. Momentálne sa celkom dosť zameriavam na dermatozmetiku a zároveň hľadám, čo funguje na suchú a mierne svrbiacu pokožku. Takže z mojej nevýhody sa stane celkom dobrý zdroj informácii pre vás. 

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte čo zaberá vám na suchú pokožku. Mám tu aj niekoho s ekzémom? Čo vám na to funguje?

Komentáre

  1. Ahoj, ekzém vyloženě nemám, ale za poslední dobu mi na tělo s cicou učarovalo mléko Mixy Cica repair, balzámy na rty jsou pro mě jeden z mála téměř nespotřebovatelných produktů mám načatý Carmex, Oriflame s vitaminem E, Alverde s broskví a ještě zázračný kelímek a medový Avon kelímek :-D nejlíp si stojí asi ten Carmex

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Mixa Cica môže byť fakt super. Pozerala som už po telových mliekach Mixa. A Alverde má skvelé balzamy.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.