Líčenie očí dvakrát inak

riasenka

Oči sú čo sa týka líčenia to hádam najdôležitejšie. S líčením sa tu dá fakt vyhrať. Od nahého líčenia, cez očné linky ala femme fattale až po rôzne kombinácie farebných očných tieňov. Na záver riasenka a ide sa do sveta. Dôležité je, aby to líčenie držalo a na to vymysleli výrobcovia kozmetického priemyslu podkladové bázy. Ja mám veľmi rada tuhé bázy no lákalo ma skúsiť aj tie tekuté. Takže dnes tu mám pre vás recenziu na podkladovú bázu Max Factor a riasenku Avon.

Začnem podkladovou bázou Max Factor Miracle Prep. Báza je tekutá a na prvý dojem vyzerá, že očné viečko zafarbí a zjednotí svetlohnedou farbou. To je farba na akú som pri očných podkladových bázach zvyknutá. Nanáša sa aplikátorom na aký sme zvyknuté pri leskoch na pery. Zatiaľ všetko super, aj cena nie je nejako príliš vysoká, napr. na elnino.sk ju kúpite za necelých 5 EUR.  Báza má 6 ml a dovolím si povedať, že ako všetky bázy vydrží dosť dlho. Jediné čo časom asi hrozí je, že môže vyschnúť. 

baza

Moje prvé prekvapenie bolo, že báza síce pôsobí farebne, no očné viečko vôbec nezjednotí a ani trochu nezafarbí. To ma priznám sa dosť sklamalo nakoľko pre mňa dobrá báza je práve taká, ktorá dodá trochu farby. Ak máte na viečku nejaké žilky alebo čokoľvek tak si myslím, že farba sa hodí. Aspoň taká je moja preferencia. Báza sa napriek tomu nanáša skvelo a čo je super - bezkontaktne. Nemusím ešte používať prsty na rozotretie bázy čo ja teda fakt neznášam. Po nanesení báza akoby lepí takže je potrebné tiene nanášať takmer okamžite. Keď som nasiela bázu a nechala ju akoby pôsobiť nebol to dobrý nápad. 

Ůprimne sa nejako stále neviem vyjadriť k efektu tejto bázy. Tým, že nefarbí tak tiene mi prídu o niečo menej výrazné ako keď použijem bázu, ktorá očné viečko jemnúčko zafarbí. Myslím si však, že čo sa týka samotnej výdrže či už tieňov alebo liniek tak funguje. Záťažový test sa u mňa príliš nekonal nakoľko pri práci z domu to ani príliš nejde avšak pokiaľ preferujete tekuté bázy tak by vám mohla sedieť. Mňa však príliš neohúrila a do budúcna by som si ju znova nekúpila. 

Celkový dojem je u mňa asi taký, že bolo mi cťou skúsiť avšak nakoľko rýchlo uschne a očné viečko nezafarbí tak pre mňa vhodná nie je.

riasenka

Riasenky Avon zvykli byť v poslednej dobe známkou kvality. A bolo asi jedno aká sa mi dostala pod ruky. Dnešná bola súčasťou valentísnekho Avon prekvapenia. Ide o riasenku Unlimited drama. Pokiaľ to chápem správne ide o riasenku, ktorá má riasy vytočiť a predĺžiť. No a tu ako viete a ak ma dobre poznáte nastáva problém. Ja čo potrebujem a hľadám je objem rias, nie ich extra dĺžka. A žiaľ presne taký efekt to na mojich riasach aj má. Je síce vidieť, že riasenku mám. Je pekne čierna a výrazná a nejaký ten objem tam je avšak nie je to to, čo by som očakávala. Nemôžem sa však sťažovať nakoľko táto riasenka objem nesľubuje, skôr predĺženie. A to som si všimla aj keď nie je to práve efekt, ktorý mne pristane alebo sa mi nejako extra páči. Pre všetky fanúšičky predĺžujúcich riaseniek však môže byť táto riasenka skvelu voľbou. 

Dnešné produkty ma príliš nezaujali. Nemožno ich označiť za prepadáky, skôr taký priemer. Riasneku by som si pre jej chýbajúci volume efekt určite nekúpila. S podkladovou bázou to vidím dosť rovnako, neviem sa nejako preniesť cez fakt, že nedodáva farbu. Dala mi však cennú skúsenosť čo možno od tekutých podkladových báz očakávať. A utvrdila ma v tom, že takýto efekt rozhodne nehľadám a preto ostávam verná tuhým podkladovým bázam. 

Čo vy a podkladové bázy? Používate ich? Aká je veľa obľúbená?



Komentáre