3 osvedčené skincare produkty na akné

akne tipy

Článok o akné sa tu nevyskytol už parádne dlho. Je pravda, že moja pleť už s akné bojuje len naozaj výnimočne. Tak veď v 33 rokoch by už bolo fakt načase. Avšak stále sa mi sem-tam stane, že sa nejaké to akné vyskytne. Na pleť používam už prevažne prírodnú kozmetiku a inak tomu nie je ani v prípade akné. Takže dnes mám pre vás úplne nové produkty, ktoré sú účinné a na blogu ste ich ešte nevideli. Takže poďme na to.

Ako úplne prvý produkt spomeniem Šípkový olej Botanica Slavica. Ja viem, šípkový olej nie je u mňa na blogu novinkou. Tento je 100% lisovaný za studena, má 50 ml a cenu si už nepamätám avšak nešlo o nič drahé cca asi 10 EUR. Tých 50 ml je naozaj dosť a míňa sa to pomaličky nakoľko je to pleťový olej. Dávkuje sa pipetkou čo je pre mňa maximálne skvelé a iný typ dávkovania oleja si ani neviem predstaviť. Sklo je tmavé a samotný obal sa mi páči. Túto značku mám ako viete veľmi rada, špcificky odporúčam ich rad 9 divov plodov. Krásne vonia a má super tak píling ako aj masku. 

sipkovy olej Botanica Slavica

Šípkový olej nie je jeden ako druhý. Aj keď sa to môže zdať. Pamätám si, že prvý od Modrej púpravy bol famózny. Fungnoval ako mal. Potom som si pre zmenu kúpila iný a ten nemal na mojej pleti ten super wow efekt. Pri šípkovom oleji vraj rozhoduje aj spôsob spracovania a ďalšie faktory. Písala o tom na svojom blogu Mačka, len už neviem v ktorom článku avšak spomínala to. Všeobecene je šípkový olej vhodný na regeneráciu pokožky, je to prírodný anti-age produkt a obnovuje elasticitu pleti. Takže sa hodí aj miesto povestných krémov proti vráskam. 

Ja na svojej pleti vidím vždy skrášlenie z večera do rána. Olej používam vždy večer na vlkhú pleť a do rána je pleť naozaj krajšia, vyživenejšia, pružnejšia naozaj akoby som omladla. Tým krajšia však myslím hlavne zahladenie stôp a jazvičiek po akné prípadne zlepšenie nejakej tej neplechy. Takže áno na akné ho fakt odporúčam a naozaj škoda, že som ho v časoch vysokej školy, kedy ma akné trápilo dosť, nepoznala. Dnes už tento zázrak nedám z ruky. Viac niet čo dodať tento olej funguje a je skvelý a odporúčam ho každému typu pleti a každej vekovej kategórii. Za mňa je to zázrak.

Hodnotenie: 5/5 bodov, perfektný, dokonalý produkt.

Saffee akne

Ďalším skvelým pomocníkom je Saffee nočná maska All night acne-control. Saffee je prírodná francúzska kozmetika, ktorú nájdete hlavne na stránkach notino.sk. Je cenovo prístupná, táto maska ma vyšla do 10 EUR a dá sa kúpiť aj v sete s dennou starostlivosťou. Mala som aj denný krém z tohto radu avšak nemal u mňa až také využitie a neprišlo mi, že až tak fungoval. Nočná maska je však iná káva nakoľko o pleť sa starám hlavne večer. Jasné aj počas dňa avšak to si dávam skôr bežný krém a následne make-up. Prípadne ak nikam nejdem tak len toner. Žiaľ funkčný pleťový krém na deň som u seba ešte neobjavila. Po každom sa cítim zbytočne mastná takže krém na pleť len tak počas dňa u mňa nehrozí. To som už ale odbočila takže poďme späť.

Maska je extra príjemná, dávkuje sa pumpičkou a pôsobí na mňa aj vizuálne maximálne skvelo. Má síce "len 30 ml" ale verte, že vydrží fakt dlho. Používam ju na noc, buď len tak na pleť alebo pod toner. Niekedy aplikujem toner aj na masku to je už taká moja vlastná alchýmia. Maska je akoby krémová a našľahaná. Naozaj to nie je krém ale šľahaná, výživná maska. A stačí mi, nepotrebujem si naň už nič dávať. Ráno je pleť krásne hydratovaná a v perfektnom stave. Akné sa počas noci stiahne a lieči takže táto maska naozaj funguje. A čo sa mne veľmi páči je fakt, že mi stačí 1 produkt pred spaním a mám hotovo. Ideálne v dňoch kedy som fakt unavená alebo nemám na nejakú extra super rutinu náladu. A myslím, že takáto nočná maska na akné na trhu hádam ani nie je alebo ak tak som ju zatiaľ nenašla. No po skúsenosti so Saffee už ani nebudem. 

Hodnoteine masky: 5/5 bodov, perfektná. 

Posledný produkt prírodný asi nie je a nie je u mňa ani novinkou. Na čerstvé jazvy, skrátka potom, ako si vytlačíte vyrážku odporúčam aplikovať krém na detský zadok - Sudocrem. Netuším ako je to možné avšak funguje to zaručene a za deň-dva máte po jazve. Žiadna stopa, že ste nejaké akné vôbec mali. Je to zázrak, ktorý funguje a nestojí veľa. Asi viete, že ja sa špecifikujem na cenovo prístupnú kozmetiku.

A sme na konci, dnešný článok bol o niečo dlhší, než som plánovala avšak malo to svoj zmysel. Všetky tri produkty vám vrelo odporúčam. Olej a maska sú u mňa novinkou, no tá maska sa hodí aj teraz, keď lietate kade-tade na dovolenky. Stačí si ju vziať a už vám netreba nič viac, žiadnych ďalších 100 produktov. 

Majte sa krásne a napíšte mi čo používate na akné vy? 

Komentáre

  1. Ahoj, děkuji za tipy na kosmetické produkty, které jsem dodnes vůbec neznala, dokonce ani ten Sudocrem :-D Pleť jsem si vloni vypiplala a letos se mi to celé nějak rozhasilo, tak je dost možné, že i budu některý z produktů zkoušet osobně...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow tak pokiaľ sú pre teba nové možno o to lepšie. No Sudocrem ti možno kožný lekár neodporučí, ale funguje :) A ak niečím začať rozhodne šípkovým olejom.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.