Dermatokozmetika ktorú milujem

biankanotes slovenska blogerka lekaren dermatokozmetika mixa cerave telo

Boli časy, kedy som mala každú novinku dermatokozmetiky. Mala som svoje zdroje, no tie časy už pominuli. Rovnako tak už nie je pravidlom, že za dermatokozmetikou musíte chodiť až lekárne. Dnes je už bežne dostupná aj v klasickej DM drogérii, nehovoriac o rôznych e-shopoch. Nápad napísať tento článok mám už dlho. V rozpísanom stave mi leží už asi rok, no ako to s nápadmi býva, nechodia na vyžiadanie. Minule som si však konečne a opäť spravila kúpeľ na nohy a po ňom siaham po mojom milovanom kréme na nohy CeraVe. A to je moji milí značka, ktorú vám dnes spomeniem a ktorou musím aj začať.

Prečo musím? Tak po prvé preto, že o nej na mojom blogu čítavate takmer paravidelne. Ich hydratačné telové mlieko v balení 236 ml s pumpičkou je mojím kultovým, top produktom. Nevonia tak ako asi väčšina, ak nie všetky produkty tejto francúzskej lekárenskej značky. Základ CeraVe produktov spočíva v obsahu 3 typov ceramidov. Tie nájdete skutočne v každom ich produkte. Následne sa už zloženie líši podľa toho, o aký produkt ide. Telové mlieko som si tento aj minulý rok neskutočne obľúbila a to ho mám doma už po druhý a rozhodne nie posledný krát. Predáva sa v rôznych veľkostiach, no ja mám najradšej toto väčšie. Vyjde vás na nejakých cca 12 EUR, no k dispozícii je aj verzia pre leteckých cestujúcich 88 ml(aktuálne doma). Pomáha pri ekzémoch, pri alergickej reakcii, upokojuje pokožku po holení. Zároveň je vhodné aj na pleť, rozumie si s každým typom make-upu a čo je najlepšie - pleť nie je po jeho použití extra mastná. V podstate je to vcelku ľahké a rýchlo sa vstrebávajúce mlieko takže určite ho viete použiť aj v lete.

Krem na nohy telove mlieko Cerave lekaren

Z dielne CeraVe tu mám ešte jeden super produkt a tým je ich krém na nohy. Už v úvode dnešného článku som ván načrtla, ako mi tento krém vnukol nápad na dopísanie tohto článku. Ani neviem ako je možné, že mám doma rovno dve balenia tohto skvelého krému. Asi som si kúpila jedno, niekam ho založila a potom kúpila ešte jedno. Už ani neviem, po koľkýkrát tento krém mám. Nápad naň mi vnukla iná blogerka a veru, mám jej za čo ďakovať. Krém je stredne mastný a možno si poviete - hm toto nebude na hrubú pokožku nôh fungovať. Avšak funguje, pri pravidelnom používaní zjemňuje pokožku na nohách. Nie, nenahradí síce návštevu u pedikérky, tie ja osobne fakt milujem, avšak robí si svoju prácu skvelo. Ja ho mám už v ani neviem koľkom balení. Je to inak tuba s obsahom 88 ml. CeraVe si veru vymyslelo aj vlastné a vcelku špecifické pomery ml v balení. Krém určite vyskúšajte, síce stojí do 10 EUR, ale neminie sa ihneď a stojí za to. Skúšala som prežiť bez neho, ale nejde to. Výsledkom sú ako vidíte až dve balenia. 

Bioderma Atoderm olej na tvár a telo je skvelý pre celú rodinu. Atoderm je rad určený primárne pre atopickú pokožku a je vhodný aj pre bábätká. Trochu vonia, no inak je skvelý a ja sa ním milujem, paradoxne, odličovať. Avšak rovnako je skvelý aj do sprchy, či na intímne partie. Jednoducho toto spolu s CeraVe vám postačí ako vaša kozmetická výbava. Mne síce nie pretože ako blogerka som nenásytná a kozmetiky mám doma vcelku hojne, no ak by som pár mesiacov mala doma len toto určite prežijem. Možno si tú kozmetiku budem aj viac vážiť. Viete ako to je, keď sa zameriate poriadne na jednu vec/produkt, viete si ho viac vychutnať. 

Sprchový olej sa predáva opäť v rôznych baleniach a veľkostiach, dokonca až v obrovskom litrovom balení. Ja si kupujem 250 ml, no toto je tak často predávaný a obľúbený produkt, že stačí trochu sledovať akcie a máte ho za výhodnú cenu. Akcie naň bývajú skutočne často, aj teraz. 

Mixa dvojfázový odličovač očí Sensitive Expert stál pred super infláciou do 5 EUR. Dnes ho za túto cenu kúpite už pomenej, no ešte sem-tam sa to dá. Záleží kde. Ja ho milujem práve pre jeho nízku cenu, absenciu akejkľovek parfumácie a skvelé odličovacie schopnosti. Tým, že je dvojfázový tak hravo zvládne aj linky, čo je pre mňa dosť podstatné. Nekupujem si ho síce stále, aktuálne mám doma dosť veľa odličovacích produktov, no k tomuto sa chcem rozhodne vrátiť. Zaujímavosťou je, že prvé balenie som až tak nemilovala a produkt mi neprišiel tak úžasný. Avšak na druhýkrát to bolo rozhodne lepšie. 

Ako sa tak pozerám po svojej kúpeľni, hádam som našla všetko, čo som vám chcela ukázať. Nie je toho zbytočne veľa, no práve to je pointa. Ukázala som vám produkty, ktoré môžu vyhovovať každej z vás. V zásade sú všetky určené na citlivú pokožku, takmer všetky sú bez parfumácie a mám ich rokmi overené ja aj tisícky ďalších žien. Som si istá, že ani vám nie sú cudzie. Krém na nohy je možno trochu luxus avšak ja som lepší nenašla. 

Majte sa krásne a napíšte mi akú dermatokozmetiku obľubujete. Zvyknete si kupovať tento typ kozmetiky alebo dávate prednosť inému typu kozmetiky?

Komentáre

  1. Ahoj, čas od času něco pořídím, ale třeba CeraVe mě zrovna vůbec neuchvátilo, stejně tak pohořela Bioderma nebo Uriage. Za to Mixa co do odličovacích produktů je super, tělové mléka jak které a od Vichy mám ráda jejich čistící pěnu na obličej a hyaluron booster, jen se mi za to nechce nikdy dávat takovou raketu, určitě ne u produktů co na pleti nezůstávají a u hyaluronu, který se dá funkční sehnat levněji. Chtěla bych vyzkoušet Vichy vlasovku a od La Roche jejich slavný Lipikar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne kyselina hyaluronova nerobí vôbec nič nech je od akejkoľvek značky tak v tomto s tebou súhlasím. Hej Mixa je skvelá a stále cenovo fajn.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.