Posledná žena z rodu Moonovcov - Babraba Davis

barbara davis posledna zena z rodu moonovcov knihy recenzie

Od tejto autorky som ako prvú čítala jej druhú knihu: STRÁŽKYŇA ŠŤASTNÝCH KONCOV. Úžasná obálka, rovnako ako celý príbeh. Jedinečný, netradičný, nič tuctové, dokonalé dielo. No a vzadu na obale som si všimla jej bestlseeler, ktorý som sa rozhodla kúpiť. Knihu som si kúpila tuším ešte minulý rok a šetrila som si ju na "horšie časy". To sú také, kedy už nemám v zálohe nič na čítanie, nemám ani nápady na to, čo chcem čítať alebo ak aj mám, tak tie knihy nemajú v knižnici. Jedným slovom dozrel čas na Barbaru Davis po druhýkrát. A znova ma jej kniha úplne dostala.

Źánrovo ide o niečo trochu iné ako bola Strážkyňa šťastných koncov. Toto je taký trochu fantasy, trochu detektívny román. Tak by som toto dielo charakterizovala ja. Je o dedičstve, ktoré spočíva v zvláštnom dare žien línie Moonovcov. A v striktne pustovníckom živote bez mužov. Dedičstvom je farma s bylinkami, ktorú po smrti svojej starej mamy zdedí Lizzy, podľa príbehu možno fakt posledná žena rodu. No bude to nakoniec tak? Lizzy zdedí farmu, vráti sa do mesta a rozhodne sa objasniť vraždu dvoch dievčat, z ktorej neprávom obvinili jej starú mamu. A tu sa jej do cesty pripletie aj sused Andrew. Takže chápete, že to bude dobrodružné, detektívne a romantické zároveň. No a keďže nechýbajú ani zvláštne dary Moonových žien tak to bude podľa mňa aj trochu fantasy resp. mystery.

Kniha sa čítala prvých 20 strán dosť oničom, nebavila ma. Začala som mať mierne obavy, no tie sa našťastie každou ďalšou stranou rozpúšťali. Autorka ma opäť pekne vtiahla do deja, držala v napätí a vymyslela skutočne skvelý príbeh. Zároveň skutočne obdivujem jej štýl písania, ako viete čítam toho dosť. A síce nie som nejaký odborník na písanie kníh, no z toho, čo som doposiaľ čítala si dovolím tvrdiť, že táto Barbara má skutočne jedinečný talent. Diela sú precízne, nezdržiava sa zbytočnými opismi kde netreba, ale pridá ich tam, kde to má význam. Knihy sú pútavé a zaujímavé. Takže som veľmi rada, že túto knihu mám kúpenú a podľa mňa je to román, ktorý sa oplatí mať vo svojej knižnici. Rovnako ako prvé dielo Barbary.

Pokiaľ viem, toto sú jediné dve knihy autorky. Zatiaľ toho viac nenapísala, ale čo nebolo môže byť a ja by som bola veľmi rada, keby tomu tak bolo. Z fotiek na internete to vyzerá na už staršiu dámu avšak práve v tomto veku píšu niektoré ženy o 106. Možno tak nejako dopadnem aj ja,  knihu mám stále rozpísanú a stále som s ňou príliš nepohla. Tak možno raz. Barbaru však určite odporúčam, je to skutočne autorka s veľkým A.

Všimli ste si túto autorku? Čítali ste už nejaké jej dielo?

Komentáre

  1. Ahoj, popravdě u tebe autorku vidím poprvé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ešte tú Strážkyňu čo je v úvode v linku som od nej čítala. Je skvelá, ale vydala len dve knihy.

      Odstrániť
  2. Tato kniha u nás vyšla pod názvem Poslední měsíční dívka. Chtěla bych ji zkusit i Kouzlo všité do šatů. 🙂
    Děkuji za tip, hezký víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej v češtine sa mi páčia tie preklady viac, hlavne to Kouzlo všite do šatu. K obsahu knihí sa hodí viac, ale v zásade sú obe knihy perfektné.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.