Jesenné beauty tipy

Jesenné tipy

Jeseň býva pre mnohé z nás (vrátane mňa) náročným obdobím. Počasie je rôzne, slnka je menej a nálada je tým pádom automaticky inde, než bola v lete. Aj preto je možno práve teraz viac ako inokedy dôležité zainvestovať do novej kozmetiky. A okrem toho pridať nejaké pravidlné beauty rituály aby sme sa z tých tmavých dní nezbláznili. Ak ste žena, ktorá jeseň miluje = máte to o to jednoduchšie. Čo je však počas jesene skvelé zaradiť do vašej beauty rutiny?

NOVÝ ODTIEŇ RÚŽU 

Ja som síce viac-menej celoročne milovníčkou výrazných rúžov, no kedy inokedy si dopriať niečo výraznejšie a teplejšie ako vtedy, keď to počasie až tak teplé už nie je. Stavte na výraznejšie farby, rozhodne však nezabudújate na svoju jedinečnosť a to, čo pristane vám. Viete, ja a trendy, na to kašlem pokiaľ to ku mne nejde. Výranejšia farba môže byť aj studená červená. Jeseň si možno žiada hnedú a oranžovú, avšak pokiaľ vám nepristanú, tak je to skôr zbytočná investícia. Ktoré rúže odporúčam? Určite si pozrite toto video Laromi. Inak som zástanca rúžov Rimmel, Bourjois či MAC. Sú kvalitné a majú skvelý výber odtieňov. Odporúčam siahať skôr po rúžoch tuhých, tie bývajú viac hydratačné a to sa do chladnejšieho počasia zíde. 

Ruz na pery

NAFARBITE SI VLASY

Je po lete, dovolenky už boli a slaná morská voda či slnko, ktoré farbu vlasov zmývajú a zosvetľujú nám už nehrozia. Ideálny čas nafarbiť si vlasy. Nemusíte to robiť nutne avšak myslím, že v tomto čase sa farbenie oplatí viac. Sama na túto procedúru nikam nechodievam, ok asi dvakrát som bola no kým mi farba na vlasoch pôsobila dosť som sa v salóne nudila. Osobne som siahla po farbe Loreal Casting Creme. Ide o trvácnu farbu bez amoniaku a čítala som o nej dobré recenzie. Vybrala som si krásny odtieň zlatý karamel a s výsledkom som veru maximálne spokojná. Navyše bolo farby dosť aj na dlhšie vlasy čiže tých 5 eur sa oplatilo a balenie mi vystačilo naozaj jedno. Okrem toho je súčasťou týchto Loreal farieb aj kondicionér a ten môj vonia veľmi pekne a sladko. V drogériách som videla aj trochu iný, vylepšený typ týchto farieb takže skúste pozrieť aj to. Viac detailov a farbený výsledok uvidíte čoskoro na IG Biankanotes vo videu. 

Pedikúra

PEDIKÚRA

Či už naň zájdete do salóna alebo si ju spravíte doma - je ten správny čas. Jeseň je ideálna na rôznu turistuku a po pedikúre sú nohy jednoducho ľahšie. Okrem toho ja osobne pedikúru milujem a doprajem si ju pokojne aj po lete. Ja chodím na pedikúru bez lakovania avšak je to na vás. Sama si však pedikúru tak kvalitne nespravím, nie som tak ohybná a myslím, že nikto nie je. Avšak aj napriek tomu si doma rada napustím vaničku a nasypem si do nej moju obľúbenú soľ do kúpeľa. Asi viete, že u mňa dominuje Kneipp, no skúsiť môžete aj iné značky. Pedikúra je taká alchýmia a po celom dni, ktorý už nie je tak teplý vás navyše príjemne zahreje. 

OLEJOVÉ PLEŤOVÉ SÉRUM

Jedno skvelé má vo svojom sortimene značka Saffee. Pokiaľ však nechcete zmes olejov tak odporúčam siahnuť po klasických, jednozložkových olejoch. Rozhodne odporúčam pozrieť prírodnú kozmetiku pretože olej je predsa prírodná zložka. Skvelé sú mandľový, jojobový, šípkový či skvalán. Záleží od typu pleti, no tieto sú také univerzálne a nemali by zaťažovať žiadnu pleť. Výber je na vás no v jeseni znesie pleť oveľa viac takže tieto oleje môžete s kľudným svedomím zaradiť do svojej rutiny aj pri mastnom type pleti. 

VYHLIADNITE SI SVOJ BEAUTY KALENDÁR

Ja viem, do Vianoc je možno ešte ďaleko, no výrobcovia adventných beauty kalendárov to vidia inak. Takéto kalendáre sa predávajú v značnom predstihu (cca začiatkom októbra) a je teda fajn trochu naštudovať ponuku. Môj osobný tip je značka, po ktorej dlho túžite, no je možno trochu drahšia. Adventný kalendár vám poskytne skvelú ochutnávku aj tých drahších produktov a budete vedieť, do čoho sa vám oplatí investovať. Asi viete, že ja som veľký fanúšik beauty adventných kalendárov. Niektorí tvrdia, že tie mini balenia sú neekologické a zaberajú priestor. Ok môže byť, nehádam sa no ja sama to vnímam inak. Je to skvelý spôsob ako vyskúšať veľké množstvo kozmetiky jednej značky a zároveň vám to prinesie kopec kozmetiky, ktorú môžete nosiť na svoje cesty nasledujúci rok. 

BONUS: ZÁJDITE SI NA MASÁŽ A DO WELNESSU

Toto je možno už dosť otrepané no verte mi, myslím to s vami dobre. Sama chodím na masáže pravidelne, no v chladnejšom počasí sú potrebné akosi viac. Welness je ešte taká čerešnička na torte. Môžete si ho dopriať vo vlasnom meste alebo ho spojiť s nejakým víkendovým pobytom niekde v horskom prostredí. Bude to mať ešte lepšíe efekt. Navyše je to mega romantické takže toto je aj super tip pre vzťahy. Prípadne môžete vyraziť s kamoškou alebo si ho dopriať len tak sama - pre potešenie. 

Myslím, že v jeseni potrebujeme zmenu a nové zdroje radosti. Nemyslím tým, že máte kozmetiku, ktorú aktuálne používate zahodiť do koša alebo ju odložiť na ďalšie leto. Ani nemusíte minúť tisíce eur, stačí si dopriať pár nových kúskov. Budete sa cítiť lepšie psychicky aj fyzicky. 

Majte sa krásne a napíšte mi čo si zvyknete dopriať na jeseň vy. Ako bojujete s jesennou pochmúrnou náladou?


Komentáre

  1. Ahoj, já podzim miluju takže patřím přesně do skupiny, co to lépe snáší. Jinak letos mluví moje pleť, obzvláště po vysazení HA takže já navštívila minulý týden kosmetičku a s tím wellness mohu jen souhlasit. Já si ho šetřím až úplně na zimu, ale snažím se každou zimu někam zajít se prohřát. Podzim je pro mě ve znamení mých milovaných zemitých barev a pálení svíček a skořice na všem.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.