Môj prieskum aquaparkov

Aj keď sme krajina bez mora, máme niečo, čo sa počíta niekedy možno viac, ako more, pretože viete, v mori sa dá kúpiť len v určitom ročnom období, v aquaparkoch sa však dá kúpať, plávať, oddychovať, wellnesovať a tobogánovať celoročne.A ja som sa do aquaparkov, thermalparkov a podobných vodných svetov zamilovala. Doslova láska na prvý pohľad a kúsok z nej som sa rozhodla ukázať aj vám. 


Slovensko


Naprieč našou krajinou som toho vyskúšala zatiaľ pomerne málo, no rozhodne hodlám skúmať ďalej. Prvý aquapark, kam moja noha kedy v živote vkročila bol Aquacity Poprad. Už samotné mesto na mňa spravilo dojem a to najlepšie na mňa ešte len čakalo. Teplá voda, krásne prostredie, čerstvý tatranský vzduch, čistota a krása. Mňa najviac potešila Majská pyramída, ktorá je súčasťou vonkajšej časti. Trochu škoda, že nie je krytá, pretože no viete mesto je vyššie položené a aj napriek tomu, že sme sa tam vybrali v horúcom auguste, tak v Poprade to slnko až tak nehrialo. 


Na východe ešte ostaneme a pôjdeme trochu hlbšie, Poprad je predsa len trochu krajný východ, no keď sa povie Šírava asi každý vie, kde sme, áno v Michalovciach. Nádherné, moje milované mesto, ktoré sa už od minulého roka môže pýšiť aj vlastníctvom Thermal Parku Šírava. Rozlohou asi najmenší vodný park, aký som doteraz navštívila, ale napriek tomu je tam krásne, máte úžasný výhľad na Šíravu, teplú vodu, takže niet čo dodať. Otvorený je len krátko, necelý rok a už z prvej  návštevy si ma získal. Pokiaľ viem, plánuje sa aj kapacitne rozširovať, takže sa je určite na čo tešiť.


A teraz sa presunieme na opačný koniec republiky, len nie tou slimačou rýchlosťou, ako chodia vlaky či iné prostriedky, my poďme radšej prstom na mape, to bude rýchlejšie a zastavíme sa v Aquathermale v Senci. Sem odporúčam ísť hlavne počas leta, pretože vonkajšia časť ponúka bohatú nádielku tobogánov, na niektoré som sa aj ja sama bála ísť a to som celkom odvážlivec. No a prečo v lete? Voda v bazénoch, kam spadnete z tobogánov je studená, ohrievaná len slnkom, takže v chladnejšom počasí môže byť dopad vcelku nepríjemný. 

Česko
Aquapalace Praha je najlepší, najkrajší a jasné, aj najväčší aqupark, aký som navštívila doposiaľ. Je to moja srdcovka a prečo? Skoro všetko je kryté, tobogány sú kryté a je ich neúrekom, Divoká řeka je ďalšia atrakciu, ktorú som ja doposiaľ nevidela a nezažila, je to fakt riadny adrenalín. Prostredie je krásne, myslím, že tento aqupark stojí za to navštevovať hlavne v zlom počasí, vonkajšia časť nie je až tak zaujímavá. Bola som tu už dvakrát a verím, že raz sa sem vrátim. 

Maďarsko


Pokiaľ ste z Bratislavy alebo z jej okolia tak určite poznáte prihraničné mesto Gyor. Oficiálne ide o liečebné, termálne a zážitkové kúpele Rabba Quelle. Sem odporúčam ísť každému, kto chce relaxovať, tobogány sú tu dva, no v čase mojej návštevy fungoval paradoxne len jeden. Jeho výhodu vidím  hlavne v obrovskom počte bazénov rôznej teploty, myslím, že si tu ten svoj nájde fakt každý. Skvelé miesto pre relaxáciu a pre všetkých zaľúbených, nachádzajú sa tu zaujímavé jaskyne, bazény s nočnou oblohou, skrátka romantika. 

Môj aquapark prieskum sa určite neskončil, aj tento rok mám veľké plány, čiastočne som už začala a plánujem pokračovať, o svoje zážitky sa s vami určite podelím. Tak čo, naladený na leto? Ja verím, že áno.

Aké aquaparky ste už navštívili vy? Kam mi odporúčate ísť sa pozrieť? Ktorý sa vám zdal najlepší? A máte vôbec radi aquaparky?

Komentáre

  1. V Popradu jsme byli s přítelem před třemi roky na dovolené, byli jsme přímo ubytování v hotelu ke kterému náleží aquapark a byli jsme spokojení, krásné prostorné bazény a večerní světelné show...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá svetelná show musela byť úžasná, my sme to žiaľ časovo nestíhali, boli sme len na otočku, ale určite sa tam ešte vrátim, je tam veľmi pekne.

      Odstrániť
  2. Ja som bola pred týždňom v Bešeňovej, kde je skutočne krásne a vystihli sme aj dobu, keď tam bolo aj pomenej ľudí. Bola som tam prvýkrát a vraj to ešte len prednedávnom prerábali, ale určite to stojí zato. Najčastejšie však chodím do Tatralandie a Popradu, pretože isic leták ponúka zľavové poukážky práve do týchto dvoch aquaparkov. :) Na Šírave v Thermal parku som žiaľ ešte nebola, ale určite by som tam chcela ísť pozrieť, keďže to mám dosť blízko, zatiaľ som sa stále chodila kúpať len do hotela Chemes, kde to od malička zbožňujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým hotelom Chemes si mi dala chrobáka do hlavy, idem čoskoro domov, tak asi zájdem. A Bešeňová to musí byť raj na zemi, aspoň z vlaku do stále obdivujem a mám sto chutí zatiahnuť ručnú brzdu a vystúpiť priamo tam, vyzerá, že je tam aj veľa tobogánov a to je niečo pre mňa. Tento víkend som bola aspoň na Rosničke v Bratislave, je tam tiež krásne.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.