Ako som prešla na bezsilikónovú starostlivosť o vlasy


Niektorí silikóny vo vlasových prípravkoch milujú, iní ich zatracujú. Ja som kedysi patrila do prvej skupiny, no dnes patrím skôr do tej druhej. Začalo to nevinne vynechaním silikónov v šampónoch, v tejto fáze som sa držala dlho a vyhovovalo mi to, ale potom som začala skúšať nové a nové veci a prišli mi, že aj maska či kondicionér bez silikónov sú oveľa lepším riešením a tak som už dnes na bezsilikónovej vlne aj ja.



Aktuálne si umývam vlasy Šampónom Kokosové mlieko značky Swiss O-par, nájdete ju v DMke a prípravky tejto značky nestoja veľa, bežný používateľ by po nich asi nesiahol, ale my blogerky už vieme, akú skvelú povesť ich prípravky majú. Šampón je určený na suché vlasy, opäť paradox k mojim mastným vlasom a nemala by som po ňom vôbec siahnuť, ale ako v živote tak aj v kozmetike platí, že agresivita plodí len agresivitu. 

Šampón dobre pení, má jemnú vôňu, je trochu redší ako bežné šampóny, na aké som bola zvyknutá, avšak nič to nemení na fakte, že vlasy umýva skvelo a dokonca sa mi tie moje počas jeho používania mastia omnoho menej, dá sa povedať, že dokáže predĺžiť interval umývania vlasov o jeden deň a to je čo povedať.  A ako bonus nebudete po umytí vlasov cítiť, že vám idú odpadnúť vlasy od tej váhy a záťaže. 

Baleu ako takú mám veľmi rada a ich rad Oil Repair má tak krásnu vôňu, že som si ho kúpila už po druhýkrát. Výsledok? Stále je rovnako úžasný a naša láska stále trvá, z celého radu mne osobne najviac vonia vlasový olej, ale paradoxne mi pripadá najmenej účinný. Keďže kondicionér silikóny neobsahuje, vlasy sú ľahké a vyživené.

Olej som zatiaľ nezmenila, stále používam Pandora Oil značky TMT Milano, ale pomaly sa musím obzerať po niečom novom, pretože som sa dostala už takmer na dno flaštičky.


To najlepšie je vhodné nechať si vždy na koniec - kokosový olej Coco`s konečne uzrel svetlo mojej kúpeľne a celkovo môjho obydlia. Dlho som o ňom čítala samé chvály a odhodlávala sa ku kúpe, len mi akosi neprišlo, že ho potrebujem, avšak darček sa neodmieta. Využitie má fakt široké, ja ho používam hlavne pri depilácii aj po nej, ako krém na ruky, občas ho nanesiem v nimi vrstve aj na pery a občas ho používam aj na vlasy ako masku, tu sa mi však nezdá tak účinný, neviem prečo, no olivový olej mi pripadá na vlasy lepší, tento olej moje vlasy nedokáže vyživiť dostatočne, zdá sa mi, že sú skôr suché.

V porovnaní s bežnými vlasovými maskami má však rozhodne lepší a samozrejme ľahší efekt na vlasoch, takže pri ňom asi chvíľu ostanem. Jeho hádam jedinou nevýhodou počas letných mesiacov je, že sa topí a mám z neho vodu, bežne býva vcelku tuhý.

Pokiaľ sa aj vám zdá, že bežná vlasová kozmetika je na vaše vlasy prikrátka, skúste prírodnejšie, menej dráždivé prípravky. Pokiaľ sa chystáte začasť s bezsilikónovými šampónmi odporúčam hlavne Baleu, Garnier Ultra Doux či našu milovanú Niveu, s týmito značkami šliapnuť vedľa rozhodne nemôžete. Z prírodnejších variantov odporúčam hlavne Yves Rocher, za skúšku vzhľadom k cene asi stojí aj Alverde, tu však počítajte s nižšou penivosťou a nie vždy vábnou vôňou. 

Majte sa krásne, užívajte letného počasia, lebo leto trvá strašne krátko a píšte svoje komentáre k vlasovej starostlivosti. Ako ste na tom so silikónmi v kozmetike? 

Komentáre

  1. ja to veľmi nesledujem, ale Baleu aj Ultra Doux používam, takže som sa potešila že sú bez silikónov :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja momentálne používam Alverde šampony a som celkom spokojná. Je pravda, že niektoré sampony tak nepenia, ale nie všetky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, asi som natrafila práve na taký nevoňavý a nepenivý.

      Odstrániť
  3. Po tom samponu se urcite musim podivat, silikonum se v kosmetice snazim vyhybat, i kdyz nejaky produkt s nimi by se u mne jiste take nasel.
    Lovely imperfections

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mám stále pár nepostreobvaných silikónových prípravkov, no snažím sa už nové nekupovať, príde mi, že mám s nimi hrozne ťažké vlasy a ak mám náhodou aj stuhnutý krk od počítača tak mám super double efekt.

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som prešla na bezsilikónovú starostlivosť už niekedy začiatkom roka 2014, a som za to veľmi rada! :) Moje vlasy sú v oveľa lepšom stave :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ktorá značka ti najviac vyhovuje? Ja skúšam momentálne šampón od Santé.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.