Ako sa starám o svoju pleť - časť druhá - špeciálne produkty


Starostlivosť o pleť sa mení neustále, jednak vplyvom počasia a jednak chuťou neustále skúšať niečo nové. V nedávnom článku venovanému aktuálnej starostlivosti o pleť ste mali možnosť nazrieť do mojej každodennej pleťovej rutiny. Sú však aj produkty a nie je ich málo, ktoré tak často nepoužívame a práve o nich to teraz celé bude.


PLEŤOVÉ MASKY

Sáčkové pleťové masky nemám veľmi v láske, tie balenia skrátka nie sú praktické, ale čo sa dá robiť, keď obsah v nich je tak úžasný. V drogérii veľmi iné ako sáčkové masky ani nenájdete, takže nedá sa nič robiť.

Baleu ako značku mám veľmi rada a ich zinková maska patrí medzi jedny z najlepších. Odporúčam pre mastnú a aknóznu pleť v zlých časoch, čo treba vytiahne na povrch a pleť viditeľne prečistí, ale čierne bodky zostanú, to vám poviem rovno, na tie mi zabrala jedine malinová maska H and M, no dlhšie som ju už nepoužívala ani nekupovala, takže netuším, či sa ešte dá zohnať.

Ďalšou masku v nepraktickom balení je medová maska značky Nivea a tú veru milujem, síce je určená pre suchú pleť, no v zime ju bez problémov znáša aj tá moja. Nanášam ju večer pred spaním a ráno je moja pleť hebká, hladká a citeľne vyživená, takýto efekt krémom skrátka nedosiahnete.

Mojou treťou masku je maska v tube značky Avon Oriental Radiance s bielym čajom. Maska je v praktickom balení a je zlupovacia. Používam ju na takú regeneráciu a ľahkú hydratáciu pleti, dá sa povedať, že je to taký medziprodukt mojich pleťových masiek, nemá ani vysušujúci ani príliš hydratačný efekt, najviac som sa jej tešila v lete.


BOJ S AKNÉ

Aj keď som v tejto dlhotrvajúcej vojne už takmer zvíťazila, z času na čas ešte nepriateľ vyšle pár vojakov. Fluid od Alverde robí veľkú službu, ale s čerstvými prejavmi akné si nevie poradiť. Ja som doposiaľ nič lepšie a účinnejšie ako SOS Spot Killer od Essence nenašla, vyrážka je do pár hodín menšia, prisušená a vy si môžete nalíčiť pleť bez toho, aby ste museli niečo nejako extra maskovať, ten efekt fakt vidíte a to je niečo úžasné. Jediný problém vidím v jeho dostupnosti, ešte ho v DMke predávajú, no mám taký pocit, že dlho už nebudú.

Stopy po čerstvých prejavoch akné miznú dlho a zanechávajú na pleti jazvičky a stopy, s týmto si však dokáže poradiť práve Sudocrem, pár dní natierania a je po stopách, s tými staršími si však poradiť nevie.

Asi jediným produktom, ktorý v mojej pleťovej starostlivosti chýba je očný krém. Faktom však ostáva, že väčšina očných krémov je pre vekové kategórie 30 plus, do ktorej nespadám. Rovnako si myslím, že očný krém sa dá nahradiť bežným krémom či olejom, takže kupovať si krém špeciálne na tento účel mi príde momentálne ako zbytočnosť.

Majte sa krásne a do komentárov mi napíšte, na ktorý produkt sa v rámci pleťovej starostlivosti najviac spoliehate a prečo. Skúšate aj nové produkty alebo sa radšej držíte osvedčenej klasiky?

Komentáre

  1. Odpovede
    1. Je to taký možno trochu netradičný produkt na pleť, ale funguje.

      Odstrániť
  2. Mne sa zdalo že fluid od Alverde mi žiaľ veľmi nepomáhal, a to som mala celú radu určenú pre problematickú pleť :/ Ale za to sa mi našťastie osvedčil aspoň Garnier, alebo teraz po novom značka Biorythme, ktorá je prírodná :) A ich konopný krém je proste zlatíčko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takú značku ani nepoznám, no vďaka za tip. U mňa ten fluid funguje, ale ostatné produkty z tohto radu som neskúšala, nezvyknem používať všetky produkty z jedného radu, radšej si to kombinujem po svojom.

      Odstrániť
  3. Tá medová maska je najlepšia :) a mne dosť pomohli na pleti čisté prírodné oleje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Maska s bílým čajem? TO zní lákavě, asi na ni kouknu. Masky sice často nepoužívám, ale jednou za čas se hodí něco pro svou pleť udělat, že ano:)

    Jinak u mě probíhá giveaway, kdybys měla zájem :)
    ...Instantní krása

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja si nedávam pleťovú masku nejako extra často, ale teraz v zime je na to viac času, vonku nás to predsa len láka menej.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý milý komentár.